Συνελήφθησαν δύο άνδρες στη Ρόδο που υπέκλεπταν τα στοιχεία πιστωτικών καρτών

Συνελήφθησαν δύο άνδρες στη Ρόδο  που υπέκλεπταν τα στοιχεία πιστωτικών καρτών

Συνελήφθησαν δύο άνδρες στη Ρόδο που υπέκλεπταν τα στοιχεία πιστωτικών καρτών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1591 ΦΟΡΕΣ

Στα χέρια των διωκτικών αρχών του νησιού μας βρίσκονται από χθες δύο άνδρες ηλικίας 36 και 43 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι φέρονται να εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες, υποκλέπτοντας τα στοιχεία των πιστωτικών και χρεωστικών τους καρτών, με τις οποίες στη συνέχεια προέβαιναν σε αγορές!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», οι δύο άνδρες ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη πριν από λίγες ημέρες και δεν πρόλαβαν να αναπτύξουν «δράση» καθώς εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου!

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, οι κατηγορούμενοι αφού εντόπιζαν τον αριθμό της κάρτας οποιουδήποτε ανυποψίαστου πολίτη, χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικά μέσα κατάφερναν να εντοπίσουν και τους κωδικούς αυτής. Με αυτά τα στοιχεία στη συνέχεια άλλαζαν τον αριθμό τηλεφώνου που είχε δηλωθεί από τον κάτοχο της κάρτας έτσι ώστε όταν την χρησιμοποιούσαν να λαμβάνουν στα δικά τους πλέον κινητά τον αριθμό πρόσθετης ασφάλειας (secure number) που αποστέλλονταν από την τράπεζα.

Τα στοιχεία των καρτών υποκλέπτονταν συνήθως όταν οι κάτοχοί τους προέβαιναν σε ηλεκτρονικές αγορές. Η υπόθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από την αστυνομία, προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής «δραστηριότητα» των δύο ανδρών αλλά και η τυχόν εμπλοκή στην υπόθεση και άλλων ατόμων που διαμένουν στην περιοχή μας ή σε άλλες περιοχές της χώρας.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο