Κάθειρξη 5 ετών σε Σύριο για διακίνηση ναρκωτικών

Κάθειρξη 5 ετών σε Σύριο  για διακίνηση ναρκωτικών

Κάθειρξη 5 ετών σε Σύριο για διακίνηση ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 296 ΦΟΡΕΣ

Ένοχος κρίθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 26χρονος Σύριος για τα 200 γραμμάρια χασίς και τα 40 λαθραία πακέτα τσιγάρων που είχαν βρεθεί στην κατοχή του, ενώ αθώος κρίθηκε ο 22χρονος συγκατηγορούμενός του.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης του 26χρονου Σύριου, κ. Νικήτα Μπόλκα, του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ για την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών (υπό τη μορφή της παράδοσης και κατοχής) και 6 μήνες φυλάκιση για τη λαθρεμπορία, δηλαδή κατά συγχώνευση κάθειρξη 5 ετών και τριών μηνών, χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σε ό,τι αφορά τον 22χρονο Ιρακινό, το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κας Στεφανίας Καρακατσάνη, τον απάλλαξε από την κατηγορία, κρίνοντάς τον αθώο.

Οι δύο άνδρες συνελήφθηκαν όταν, στο πλαίσιο ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, στις 20 Μαΐου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον 26χρονο Σύριο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 201 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 40 πακέτα τσιγάρων χωρίς ειδική ταινία φορολόγησης.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο 26χρονος αλλοδαπός φέρονταν να είχε προμηθευτεί τα ναρκωτικά – λαθραία τσιγάρα από τον 22χρονο με σκοπό την περαιτέρω διάθεσή τους. Τα λαθραία καπνικά προϊόντα στάλθηκαν στην αρμόδια τελωνειακή Αρχή προς υπολογισμό των διαφυγόντων φόρων – δασμών και επιβολή σχετικών προστίμων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και λαθρεμπορία και παραπέμφθηκαν αρμοδίως.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου