Σε φυλάκιση 41 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε 19χρονος τσαντάκιας

Σε φυλάκιση 41 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε 19χρονος τσαντάκιας

Σε φυλάκιση 41 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε 19χρονος τσαντάκιας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 372 ΦΟΡΕΣ

Στα «μαλακά» έπεσε χθες στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 19χρονος που κατηγορούνταν για συνολικά πέντε περιπτώσεις αρπαγής τσαντών από ανυποψίαστες γυναίκες της περιοχής μας.

Η σύλληψη του νεαρού είχε γίνει πέρυσι τον Μάιο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου και σε βάρος του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για ληστρική κλοπή και διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα τελεσθείσα τελεσμένη από πρόσωπο που διαπράττει κλοπές κατ’ επάγγελμα.

Χθες για τα παραπάνω αδικήματα ο 19χρονος βρέθηκε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, το οποίο του αναγνώρισε ελαφρυντικά και μετέτρεψε την κατηγορία της διακεκριμένης κλοπής σε απλή κλοπή. Έτσι στον 19χρονο επιβλήθηκε η ποινή φυλάκισης 3 ετών και 5 μηνών με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, ο 19χρονος κατηγορούνταν ότι στις 15 Μαΐου 2019 το πρωί βρισκόμενος στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, αφαίρεσε με βία από αλλοδαπή, τσάντα που περιείχε χρήματα και προσωπικά αντικείμενα.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην αστυνομία και στις 15 Μαΐου το βράδυ ο νεαρός εντοπίστηκε και συνελήφθη. Ωστόσο στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο 19χρονος είχε διαπράξει άλλες τέσσερις παρόμοιες αρπαγές τσαντών το χρονικό διάστημα από 06 έως 14-05-2019 στην πόλη της Ρόδου.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, ενώ ο ίδιος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο