Έχουν αποθρασυνθεί οι Τούρκοι ψαράδες

Έχουν αποθρασυνθεί οι Τούρκοι ψαράδες

Έχουν αποθρασυνθεί οι Τούρκοι ψαράδες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 542 ΦΟΡΕΣ

Nα παρθούν μέτρα ζητούν οι ψαράδες των νησιών μας

Με τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Φιλήμονα Ζαννετίδη συναντήθηκαν χθες εκπρόσωποι των αλιέων της περιοχής μας θέλοντας να του εκθέσουν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η συνάντηση έγινε στην έδρα του συλλόγου Παράκτιας Αλιείας Ρόδου, στην Κολώνα.

Το «παρών» έδωσαν το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Παράκτιας Αλιείας Ρόδου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. παράκτιας Αλιείας Κω Πέτρος Παπασεβαστός, καθώς επίσης και ο εκπρόσωπος του συλλόγου των πελαγικών ψαριών Στάθης Γεωργούλης, από την Κάλυμνο.

Τρία ήταν τα βασικά θέματα που ανέπτυξαν στον αντιπεριφερειάρχη και τα τρία σημαντικότατα για τη συνέχεια της εργασίας τους.

Κυρίαρχο το θέμα με τους Τούρκους αλιείς οι οποίοι έχουν αποθρασυνθεί και φθάνουν μέχρι τα παράλια των νησιών μας, καταπατώντας κάθε νόμο και ευρωπαϊκή οδηγία.

Το δεύτερο μεγάλο θέμα που απασχολεί τον κλάδο των αλιέων είναι το οικονομικό, θέμα που έχει προκύψει από την συνεχιζόμενη μείωση των αλιευμάτων, την αδυναμία τακτοποίησης των οφειλών προς δημόσιο και οργανισμούς και φυσικά από τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Ένα άλλο πολύ σοβαρό θέμα που ανέπτυξαν στον κ. Ζαννετίδη ήταν ο αθέμιτος ανταγωνισμός με τους ερασιτέχνες αλιείς, με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες να μην βρίσκουν πρόθυμους αγοραστές και να κινδυνεύουν με πλήρη οικονομική κατάρρευση. Ο αντιπεριφερειάρχης άκουσε με προσοχή τους αλιείς και τους ανέφερε ότι τα θέματα που έθεσαν απασχολούν την Περιφέρεια η οποία συνεχώς καταβάλλει προσπάθειες για την επίλυση τους με παρεμβάσεις στα αρμόδια υπουργεία.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας