Σαγκάη επίσκεψη υπουργού ΥΠΟΙΑΝ στο ερευνητικό κέντρο Huawei

Σαγκάη επίσκεψη υπουργού ΥΠΟΙΑΝ στο ερευνητικό κέντρο Huawei

Σαγκάη επίσκεψη υπουργού ΥΠΟΙΑΝ στο ερευνητικό κέντρο Huawei

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 328 ΦΟΡΕΣ

Τη μεταφορά του κέντρου διακίνησης των εμπορευμάτων της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Huawei Technologies από την Ουγγαρία στην Ελλάδα θέτει προς διερεύνηση η εταιρεία, όπως προέκυψε από τις επαφές που είχε η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλί

Τη μεταφορά του κέντρου διακίνησης των εμπορευμάτων της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Huawei Technologies από την Ουγγαρία στην Ελλάδα θέτει προς διερεύνηση η εταιρεία, όπως προέκυψε από τις επαφές που είχε η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη με εκπροσώπους της εταιρείας στη Σαγκάη σήμερα.

Η υπουργός επισκέφθηκε το ερευνητικό κέντρο της Huawei και στο πλαίσιο της συζήτησης που έγινε αναφέρθηκε η διερεύνηση των δυνατοτήτων συμμετοχή της εταιρείας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης καθώς και η δυνατότητα τηλεσύνδεσης του περίπτερου της εταιρείας στη ΔΕΘ με το περίπτερο της χώρας μας στην Διεθνή Έκθεση EXPO 2010 στη Σαγκάη.

Η εταιρεία έχει παρουσία στη χώρα μας από το 2005 αλλά ενδιαφέρεται να την ενισχύσει και να την επεκτείνει και οι τεχνολογίες που σχετίζονται με τη ναυτιλία είναι ένας από τους τομείς που μπορεί να αναπτυχθεί.

Στο μεταξύ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας κ. Ι. Δριμούσης και τα μέλη της ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής σήμερα συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Εμπορικού Επιμελητηρίου Dr. Piter De Jong ο οποίος τους παρουσίασε τους στόχους του επιμελητηρίου. Συγκεκριμένα πρόκειται για μια επιχειρηματική προσπάθεια από επενδυτές από την ΕΕ που κάθε χρόνο καταθέτουν προτάσεις στην Κινεζική κυβέρνηση σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην επενδυτική τους προσπάθεια.

Ο κ. Jong ζήτησε τη συμμετοχή και των ελλήνων επιχειρηματιών στην προσπάθεια αυτή.

Οι επιχειρηματίες συμμετέχουν σε ομάδες εργασίας και εξετάζουν τα διάφορα θέματα που τους απασχολούν και κάθε έτος παρουσιάζουν μια έκθεση στην κινεζική κυβέρνηση.

Διαβάστε ακόμη

ΔΥΠΑ-ΕΦΚΑ: Καταβολές επιδομάτων άνω των 75 εκατ. ευρώ

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Φορολογικές δηλώσεις: 349 ευρώ επιστροφή για 24 στις 100 – 53 είναι μηδενικές

Καταπατημένα ακίνητα: Εξαγορά... και στα χωράφια με εκπτώσεις έως 80%

Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών την Πρωτομαγιά

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Πάσχα: Πόσα θα ξοδέψουν φέτος οι Έλληνες- Μειωμένες δαπάνες για 4 στου­ς 10