Πέντε πτήσεις από την Αγγλία χθες στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου

Πέντε πτήσεις από την Αγγλία χθες στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου

Πέντε πτήσεις από την Αγγλία χθες στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 994 ΦΟΡΕΣ

Αυξάνεται η κίνηση αλλά υπολείπεται σημαντικά των αριθμών των προηγούμενων ετών

Με αρκετά υψηλές πληρότητες και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, έφτασαν χθες στη Ρόδο τα πρώτα αεροπλάνα τσάρτερ από Αγγλία, μετά την έναρξη στις 15 του μήνα των απευθείας πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο «Διαγόρας».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκέντρωσε « Η Ροδιακή», το πρόγραμμα περιελάμβανε τρεις πτήσεις της TUI και δύο της Jet2 από Μάντσεστερ, Λονδίνο, Ιστ Μίντλαντ και Μπέρμινγχαμ, με τις οποίες εκτιμάται ότι έφτασαν στο νησί μας περίπου 1000 άγγλοι τουρίστες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο αεροδρόμιο η διαχείριση των πτήσεων και των επιβατών εξελίχθηκε χωρίς προβλήματα και μάλιστα υπήρξε σχετική ικανοποίηση από το γεγονός ότι τα αεροπλάνα ήρθαν όλα σχεδόν γεμάτα.
Στις 22 του μήνα θα ξεκινήσουν και οι απευθείας πτήσεις από τη Σουηδία, από όπου υπάρχουν ενθαρρυντικά μηνύματα για το άνοιγμα της αγοράς το οποίο θα γίνει σταδιακά τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες.

Αυξάνονται οι πτήσεις στο «Διαγόρας»
Από την άλλη, σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του μήνα, αναμένεται σύμφωνα με τα στοιχεία αύξηση των πτήσεων καθώς για το επόμενο 15ήμερο από περίπου 15-18 πτήσεις την ημέρα θα φτάσουμε τα 22-23 αεροπλάνα κατά μέσο όρο.

Εκτιμάται ότι βρισκόμαστε περίπου στο 25% της τουριστικής κίνησης σε σχέση με πέρυσι ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία, πριν από ένα χρόνο είχαμε κατά μέσο όρο περίπου 100 πτήσεις τσάρτερ.
Εικόνα για τον Αύγουστο αναμένεται να έχουμε στο τέλος Ιουλίου. Πάντως τα πράγματα εξακολουθούν να είναι ρευστά, καθώς αλλάζουν τα δεδομένα από τη μία μέρα στην άλλη, και κάποιες αγορές όπως Σλοβακία και Σερβία εμφανίζουν προβλήματα που θα έχουν επίπτωση στο άνοιγμά τους, όπως συνέβη και με το Ισραήλ.

Ούτε τα μισά ξενοδοχεία δεν θα ανοίξουν
Σε ό,τι αφορά τώρα τα ξενοδοχεία που θα λειτουργήσουν στο νησί μας μικρά και μεγάλα μαζί δεν εκτιμάται ότι δεν θα ξεπεράσουν σε ποσοστό το 40% του δυναμικού. Τα μεγάλα ξενοδοχεία που αποφάσισαν να ανοίξουν εκτιμάται ότι θα το κάνουν μέχρι το τέλος Ιουλίου, ή το αργότερο μέχρι τις αρχές Αυγούστου. Πάντως τουριστικοί παράγοντες επισημαίνουν ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε κατακόρυφη αύξηση της τουριστικής κίνησης τον Αύγουστο καθώς εκτιμούν ότι αυτός θα κυμανθεί στο 30% έως 40% σε σχέση με τον περσινό.

Αναφορικά με τις πληρότητές τους, κάποια από αυτά έχουν ικανοποιητικές πληρότητες και είναι κυρίως ξενοδοχεία αλυσίδων και αυτά που έχουν συγκεκριμένο προϊόν με τη στήριξη των τουρ οπερέιτορς, ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός αυτών που ανακοίνωσαν ότι δε θα ανοίξουν τελικά. Τα περισσότερα είναι στην περιοχή του Φαληρακίου και διαθέτουν πολλά δωμάτια.

Όσο περνά ο καιρός τόσο περισσότερο πλησιάζουμε στην επιβεβαίωση των εκτιμήσεων για περίπου 500.000 τουρίστες φέτος καθώς αυτό φαίνεται ότι θα είναι το πιο ρεαλιστικό σενάριο, αν τα πράγματα συνεχίσουν όπως τώρα. Η τουριστική περίοδος έκλεισε ήδη δύο εβδομάδες και όσα ακούγονται είναι θετικά για τη Ρόδο.

Όπως διαβεβαιώνουν οι τουριστικοί πράκτορες, από τους πελάτες τους κανένας δεν έχει πάει σε ξενοδοχεία καραντίνας, παρά το ότι πήγαν πολλά άτομα στο νοσοκομείο ή στην κλινική euromedica για εξέταση επειδή δεν αισθάνονταν καλά αλλά δεν επιβεβαιώθηκε κάποιο κρούσμα.

Πάντως η εικόνα που μεταφέρεται προς τα έξω από τους τουρίστες μας είναι αρκετά θετική.
Περνούν καλά, ο καιρός είναι εξαιρετικός, ενώ μία γκρίνια που υπήρχε αρχικά με τις παραλίες δεν υφίσταται καθώς σιγά-σιγά ομαλοποιούνται τα πράγματα, ενώ και τα καταστήματα ανοίγουν και αλλάζει η εικόνα από αυτή των πρώτων ημερών.

Ο Όμιλος Lufthansa
Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά την έξαρση του κορωνοϊού, που συνέτριψε την αεροπορική βιομηχανία σε ολόκληρο τον κόσμο, όλες οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου της Lufthansa πετούν και πάλι στην Ελλάδα.

Μετά τις απαγορεύσεις στα ταξίδια και την υποχρέωση καραντίνας σε παγκόσμιο επίπεδο, που ανάγκασε τον Ομίλο Lufthansa να προσγειώσει το μεγαλύτερο μέρος του στόλου του, τώρα επιστρέφει δυναμικά στη χώρα μας, προσφέροντας 152 εβδομαδιαία δρομολόγια, ενώ προγραμματίζει να επεκτείνει το πτητικό του πρόγραμμα, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση τόσο των επιβατών αναψυχής, όσο και των επαγγελματιών ταξιδιωτών.

Ο Όμιλος Lufthansa προσφέρει τώρα πτήσεις προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και 11 τουριστικούς προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών νησιών. Με 60 εβδομαδιαίες πτήσεις από και προς την Αθήνα, 17 εβδομαδιαίες πτήσεις από και προς τη Θεσσαλονίκη και 73 πτήσεις την εβδομάδα προς 10 δημοφιλή νησιά, η Ελλάδα συνδέεται και πάλι με τον κόσμο. H επέκταση του προγράμματος δρομολογίων του Ομίλου Lufthansa για την καλοκαιρινή περίοδο, είναι αποτέλεσμα του αυξανόμενου ενδιαφέροντος των επιβατών για αεροπορικά ταξίδια, μετά την άρση των περιορισμών του κορωνοϊού.

Οι καλοκαιρινοί προορισμοί του Ομίλου της Lufthansa περιλαμβάνουν τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τα Χανιά, το Ηράκλειο, τη Ρόδο, την Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο, την Καλαμάτα, τη Σάμο, την Κω και την Κάρπαθο, με πτήσεις που αναχωρούν από τη Φρανκφούρτη, το Μόναχο, τη Βιέννη, τη Ζυρίχη, τη Γενεύη και τις Βρυξέλλες.

Διαβάστε ακόμη

Συμβαίνει τώρα: Τροχαίο με ανατροπή αυτοκινήτου στο Λαδικό

Μπότες και κράνη για την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Ρόδου δώρισε η ομάδα “Help for Rhodes”

Ανακοίνωση της παράταξης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ για τις εκλογές στο ΤΕΕ

Μπλεγμένη σε αγκίστρια και πετονιές ξεβράστηκε θαλάσσια χελώνα στα Κρητικά

Για 15η φορά επισκέπτονται τη Ρόδο μαθητές του Λυκείου “Centre d’ Ensignement Libre S2” της Λιέγης

Ευχαριστήρια επιστολή των αστυνομικών της περιοχής μας σε όσους στάθηκαν δίπλα τους τη μέρα του Πάσχα

Στη Ρόδο οι υποψήφιες του ΣΥΡΙΖΑ, Ζαχ. Τσιριγώτη και Καίτη Γιαννακά

Ένα εκατομμύριο έχει καταβληθεί στους αγρότες της Ρόδου που επλήγησαν από τη φωτιά