Τομέα Ναυτιλιακών Σπουδών στο ΕΠΑΛ ζητά ο δήμος Σύμης

Τομέα Ναυτιλιακών Σπουδών στο ΕΠΑΛ ζητά ο δήμος Σύμης

Τομέα Ναυτιλιακών Σπουδών στο ΕΠΑΛ ζητά ο δήμος Σύμης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 995 ΦΟΡΕΣ

Την ένταξη τομέα Ναυτιλιακών Σπουδών στο ΕΠΑΛ Σύμης, ζητά ο αντιδήμαρχος κ. Νικήτας Γρύλλης με επιστολή του προς τους υπουργούς Ναυτιλίας κ. Γ. Πλακιωτάκη και Παιδείας κ. Ν. Κεραμέως.

Η επιστολή στάλθηκε προχθές και αναφέρονται σ’ αυτήν τα εξής:
«Μετά την τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, και την ψήφιση παροχής δικαιώματος στους αποφοίτους των Ναυτικών Επαγγελματικών Λυκείων, υπό όρους, να εξελίσσονται μέχρι και τους βαθμούς του Α΄ πλοιάρχου και Α’ μηχανικού Εμπορικού Ναυτικού και πιο συγκεκριμένα σε αποφοίτους Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων, ειδικότητας πλοιάρχου ή αντίστοιχης ισότιμης σχολής, θα θελαμε να τονίσουμε τη σπουδαιότητα που θα έχει να προστεθεί στο υπάρχον Επαγγελματικό Λύκειο που εδρεύει στο νησί μας, πέραν των άλλων τομέων, ο τομέας των ναυτιλιακών επαγγελμάτων, ειδικότητας πλοιάρχου.

Δεδομένου ότι η Σύμη συνδέεται ακτοπλοϊκά με τα γύρω νησιά και παρέχει πολλές θεσεις εργασίας σε ναυτικούς, δεδομένου ότι στο παρελθον, αλλά και τώρα το νησί μας συνέβαλε και συμβάλλει στην ενίσχυση των πληρωμάτων των πλοίων με ναυτικούς, πλοιάρχους και σπουδαίους καπετάνιους, θα θέλαμε να τονίσουμε τη σπουδαιότητα που θα έχει για τον τόπο μας, την παράδοση και την ιστορία να προστεθεί η εν λόγω ειδικότητα στο ΕΠΑΛ Σύμης.

Η συμβολή σας στην ένταξη τέτοιας ειδικότητας στο επαγγελματικό λύκειο του νησιού μας αποτελεί, όχι μόνο θέμα προτεραιότητας για επαγγελματικούς λόγους, αλλά και θέμα γοήτρου, μιας και αποτελούμε ένα νησί που είχε ιδρύσει ναυτικό λύκειο στο παρελθόν, πριν αντικατασταθεί από το επαγγελματικό λύκειο. Είναι θέμα άμεσης προτεραιότητας να αποκαταστήσουμε την παράδοση και τη ναυτική ιστορία που διαδραμάτισε το νησί μας στη ναυτιλιακή πορεία του τόπου μας».

Διαβάστε ακόμη

Συνολικά 43 άτομα ταξίδεψαν από τα τουρκικά παράλια κι εντοπίστηκαν σε Τήλο και Σύμη

Στη Σύμη για τους εορτασμούς η Φιλαρμονική Καλυθιών Ρόδου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε χθες στη Σύμη η ιστορική επέτειος

Η παρουσίαση στη Σύμη του Επετειακού Τόμου «100 χρόνια Πανορμίτειο Γυμνάσιο Σύμης (1922-2022)»

Άλλοι 14 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ως παράνομοι στη Σύμη

Δεκάδες και χθες οι προσκυνητές από τη Ρόδο που μετέβησαν στην Ιερά Μονή Πανορμίτη στη Σύμη

Να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας ζητά ο δήμος Σύμης

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο