Θα γίνουν αρκετές παρεμβάσεις στα σχολικά κτήρια της Ρόδου

Θα γίνουν αρκετές παρεμβάσεις στα σχολικά κτήρια της Ρόδου

Θα γίνουν αρκετές παρεμβάσεις στα σχολικά κτήρια της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 550 ΦΟΡΕΣ

Κρίσιμους χαρακτήρισε αυτούς τους μήνες για την προετοιμασία των σχολείων ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Στράτος Καρίκης, ο οποίος χθες το μεσημέρι είχε συνάντηση με τους συμπολίτες μας που μισθώνουν τα κυλικεία και δεσμεύτηκε ότι θα φέρει στο δημοτικό συμβούλιο εισήγηση με το αίτημά τους για μείωση των ενοικίων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Καρίκης, καταρχάς είπε ότι, τόσο οι Τεχνικές Υπηρεσίες με μία μεγάλη εργολαβία που είναι σε εξέλιξη, όσο και οι Σχολικές Επιτροπές μέσα από μικρές παρεμβάσεις, προσπαθούν να βελτιώσουν, όπως είχαν εξαγγείλει τους προηγούμενους μήνες, την κατάσταση στα σχολεία του νησιού και τους παιδικούς σταθμούς.

Γίνονται, λοιπόν, παρεμβάσεις σημαντικές σε πολλά σχολεία και θα συνεχιστούν όλο το διάστημα μέχρι και τον Σεπτέμβριο «που ελπίζουμε να είναι όλα καλά και να ξεκινήσει ομαλά η σχολική περίοδος», όπως είπε.

Χθες, λοιπόν, ο Αντιδήμαρχος είχε συνάντηση με τους συμπολίτες μας που μισθώνουν τα κυλικεία στα σχολεία για να εξετάσουν, τόσο ο ίδιος όσο βέβαια και ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης αλλά και οι Σχολικές επιτροπές, το κύριο αίτημα των συμπολιτών μας αυτών, της μείωσης των μισθωμάτων που έχουν αφού όλοι καταλαβαίνουν ότι ήδη μεσολάβησε ένα τρίμηνο που έμειναν κλειστά ενώ τώρα έχουμε και την καλοκαιρινή περίοδο, συνεπώς είναι μία περίοδος που δημιούργησε σημαντικά προβλήματα και στον κλάδο αυτό.

Μετά από συζήτηση λοιπόν συμφώνησαν ότι θα το εξετάσουν και θα έρθει το αίτημά τους στο δ.σ., αν στο μεσοδιάστημα δεν υπάρξει κάποια παρέμβαση νομοθετική κεντρικά, όπως σημείωσε ο κ. Καρίκης.

Για τους παιδικούς σταθμούς
Ο ίδιος, ενημέρωσε επίσης χθες ότι τελείωσε η προθεσμία για τις αιτήσεις στους παιδικούς σταθμούς, και σήμερα ξεκινάει η διαδικασία για τα voucher μέσω ΕΣΠΑ που θα ικανοποιηθεί πιστεύουν το σύνολο ή ένα πολύ μεγάλο μέρος συμπολιτών μας που θα κάνουν τις σχετικές αιτήσεις για να είναι τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς.

Από την εικόνα των αιτήσεων που έχουν, πάντως, είναι σε θέση να πει ότι θα ικανοποιήσουν το εκατό τοις εκατό των αιτήσεων αφού ειδικά μετά την εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης από τον Σεπτέμβριο, δεν είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός των αιτήσεων για τα προσχολικά κέντρα. «Άρα, σήμερα λέω προς τους συμπατριώτες μας ότι θα ικανοποιήσουμε το σύνολο των αιτήσεων που θα θελήσουν να είναι στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου», είπε.

Όσον αφορά τις αίθουσες, ο κ. Καρίκης ανέφερε ότι έχουν δεσμευτεί με το νέο νομοθετικό πλαίσιο να βοηθήσουν ως Δήμος Ρόδου και στον τομέα των αιθουσών. Άρα, λοιπόν, μέσα στον Σεπτέμβριο πιστεύουν ότι θα έρθουν οι οκτώ αίθουσες για να εγκατασταθούν τα προσχολικά ώστε να λειτουργήσει ομαλά η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση ενώ έχουν ζητήσει άλλες οκτώ αίθουσες από το Υπουργείο Παιδείας, με βάση διαδικασία που είναι σε εξέλιξη, δηλαδή τώρα στέλνουν τα τεχνικά δελτία για να εγκριθούν, και εντός του Αυγούστου θα φέρουν εισήγηση στην Οικονομική Επιτροπή για να αγοράσουν άλλες τρεις με πόρους του Δήμου.

Όλες αυτές τις αίθουσες που είναι προκάτ αλλά αρκετά εξελιγμένες, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, αποτελούν τη μεσαία λύση μέχρι να υπάρξει η οριστική που θα είναι τα νέα σχολικά κτίρια και οι νέες αίθουσες, και πιστεύουν ότι μέχρι το Νοέμβριο θα έχουν έρθει και θα λύσουν τα θέματα που υπάρχουν όσο αφορά στη στέγαση σε αρκετά σχολεία στο νησί μας.

Και δήλωσε, στη συνέχεια: «Γίνεται, λοιπόν, μία μεγάλη «μάχη» καθώς από τον Οκτώβριο ξεκίνησε η διαδικασία για τις πρώτες οκτώ αίθουσες και βλέπουμε ότι μετά από ένα έτος θα τοποθετηθούν. Θα έλεγα, για ακόμα μία φορά, ότι όλη αυτή η γραφειοκρατία μόνο σε βάρος της καλής λειτουργίας των σχολείων μας λειτουργεί».

Τέλος, τον Σεπτέμβριο θα δοθεί ακόμα μία παρτίδα κομπιούτερ και τάμπλετ σε παιδιά που τα έχουν ανάγκη, ώστε και εκεί πλέον να έχουν καλύψει, αν όχι το σύνολο, ένα πολύ μεγάλο μέρος των αναγκών των παιδιών μας. «Ακόμα και αν η εκπαίδευση τον Σεπτέμβριο θα είναι πια με την παρουσία των παιδιών στα σχολεία-που όλοι το ελπίζουμε-έχουμε την υποχρέωση, εφόσον ξεκινήσαμε μία τόσο μεγάλη δράση με τα κομπιούτερ, να την ολοκληρώσουμε», κατέληξε ο κ. Καρίκης.

Διαβάστε ακόμη

Στους 43 βαθμούς έφτασε το θερμόμετρο στη Λίνδο!

Σε σύνταξη νέου καταστατικού οδεύει σύντομα ο ΠΡΟΤΟΥΡ

Καθολική αποχή από τα καθήκοντά τους θα πραγματοποιήσουν οι δικηγόροι της Ρόδου τη Δευτέρα

Τον οδικό χάρτη ανάπτυξης του δήμου Ρόδου παρουσίασε ο Βάιος Καλοπήτας

Τη Δευτέρα συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή Ρόδου

Παρτέρι με λουλούδια θα φτιαχτεί στη Ροτόντα κοντά στη Φιλέρημο

Ίδρυμα Ι. & Π. Νεστορίδη: Άρχισαν οι εργασίες δημιουργίας μονάδας φροντίδας για άπορους ηλικιωμένους στα Κολύμπια

Ο Μιχ.Φραγκίνης θα είναι ο νέος κοινοτάρχης Έμπωνα