Θ. Στάμος: Η διαδικασία δημοπρασίας των παραλιών από την πλευρά του δήμου ήταν άψογη

Θ. Στάμος: Η διαδικασία δημοπρασίας των παραλιών από την πλευρά του δήμου ήταν άψογη

Θ. Στάμος: Η διαδικασία δημοπρασίας των παραλιών από την πλευρά του δήμου ήταν άψογη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 524 ΦΟΡΕΣ

Υπερήφανος με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε φέτος από τον Δήμο Ρόδου για τη δημοπράτηση των πόστων στις παραλίες, δήλωσε χθες, ο αρμόδιος εντεταλμένος σύμβουλος, κ. Θανάσης Στάμος, και τόνισε ότι ευελπιστούν να δούμε κάποια διαφοροποίηση προς το καλύτερο αφού είχαμε φθάσει στο σημείο… να έχουμε και μουσακά στην παραλία!


Κάνοντας έναν απολογισμό με αφορμή την ολοκλήρωση των δημοπρασιών, είπε καταρχάς, ο κ. Στάμος: «Η διαδικασία από πλευράς δικής μας ήταν άψογη. Τηρήθηκε και το γράμμα και το πνεύμα του νόμου, δεν έγινε καμία παρατυπία. Έχουμε το θάρρος να βλέπουμε τους ροδίτες κατάματα και κάναμε ό,τι προέβλεπε ο νόμος για το καλό της Ρόδου. Βεβαίως, υπάρχει ένα παλιό κατεστημένο όπου, επί πολλά χρόνια συνεχίζεται κτλ., φέτος με τον διαγωνισμό αυτό κάποια πράγματα διαφοροποιήθηκαν. Αυτή είναι και η έννοια της δημοκρατίας και αυτή είναι και η έννοια του πλειοδοτικού διαγωνισμού».


Ανέφερε, στη συνέχεια, ενδεικτικά ότι το πόστο 1037 στην παραλία της Τσαμπίκας, από 12.432 ευρώ πήγε στα 38 χιλιάδες ευρώ, το πόστο 1038, πάλι στην Τσαμπίκα, με ίδια τιμή εκκίνησης πήγε στα 50 χιλιάδες ευρώ, μία καντίνα έφθασε στα 60 χιλιάδες ευρώ και ένα άλλο πόστο για ομπρέλες επίσης στη Τσαμπίκα έφθασε από την ίδια τιμή εκκίνησης στις 61 χιλιάδες ευρώ.


Βέβαια υπάρχουν και πόστα δεν χτυπήθηκαν και υπάρχουν κενά ακόμα, γι’ αυτό και θα δουν τι προβλέπει ο νόμος για να συνεχίσουν. «Βεβαίως, η κατάσταση αυτή ίσως είναι και το έναυσμα κάποια πράγματα να διαφοροποιηθούν, προς όφελος και της Ρόδου και των ροδίων», τόνισε στη συνέχεια και εξήγησε ότι κάποιος που δίνει τόσα χρήματα, το βέβαιο είναι ότι θα κάνει και μία καλή επένδυση, προκειμένου να κάνει απόσβεση. Όπως είπε εκείνο που θέλουν να δουν είναι στα πρότυπα άλλων περιοχών, με ομοιόμορφη ενδυμασία στις παραλίες, να μην ενοχλούν τους λουόμενους κτλ., μια και φθάσαμε …να έχουμε και μουσακά στην παραλία!


«Εγώ νομίζω ότι φθάσαμε να ανέβει το επίπεδο της Ρόδου, προς όφελος της Ρόδου. Όλοι δουλεύουμε για τη Ρόδο. Εδώ ζούμε, εδώ δραστηριοποιούμαστε και πρέπει να την προσέξουμε σαν κόρη οφθαλμού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στάμος και δήλωσε:


«Εγώ είμαι υπερήφανος για τη διαδικασία γιατί με τα μέτρα που πήραμε και τον ροδίτη βοηθήσαμε πάρα πολύ, κατεβάζοντας τις τιμές τόσο πολύ χαμηλά, και δώσαμε και το δικαίωμα κάποιος που θέλει και αυτός να πάρει μέρος να το κάνει. Είναι ανοιχτή η διαδικασία, δεν μπορεί κανείς να την εμποδίσει. Αυτοί είναι οι κανόνες και της δημοκρατίας και της πλειοδοσίας».


Αυτές τις ημέρες, ολοκληρώνεται η διαδικασία με τα συμφωνητικά και σε λίγες ημέρες αναμένεται να «κατέβουν» στις παραλίες και επίσημα οι δραστηριοποιούμενοι και, όπως είπε ο κ. Στάμος, «να δούμε τι θα γίνει, τι υπηρεσίες θα έχουμε φέτος και θα είμαστε κερδισμένοι αν καταφέρουμε και πατάξουμε κάποια κακώς κείμενα του παρελθόντος». Δεν παρέλειψε, κλείνοντας, να πει ότι «όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος».

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου