Θα έρθουν και φέτος στη Ρόδο μαζί με το νεογέννητο μωράκι τους

Θα έρθουν και φέτος στη Ρόδο μαζί με το νεογέννητο μωράκι τους

Θα έρθουν και φέτος στη Ρόδο μαζί με το νεογέννητο μωράκι τους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1564 ΦΟΡΕΣ

O Ben Moorhouse και η Gaynor Thompson από την Αγγλία

Με τον νεογέννητο γιο τους θα έρθουν τον Αύγουστο στη Ρόδο δύο πολύ καλοί φίλοι του νησιού μας, ο Ben Moorhouse και η Gaynor Thompson από την Αγγλία, θέλοντας να επισκεφτούν και πάλι τον τόπο μας που τόσο αγαπούν και στηρίζουν.

Πρόκειται για το ζευγάρι που τα τελευταία χρόνια έρχεται κάθε καλοκαίρι στη Ρόδο και διασχίζει το νησί περπατώντας (από το Πρασονήσι έως την πόλη), στη μνήμη του αθλητή του ράγκμπι Steve Prescott, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2013, σε ηλικία μόλις 39 ετών, χτυπημένος από καρκίνο του στομάχου.

Αυτή τη φορά μαζί τους θα φέρουν και τον μόλις δύο μηνών γιο τους, για να τον γνωρίσουν οι πολλοί φίλοι τους, και να τους ευχηθούν από κοντά για τη γέννησή του. Μάλιστα στον μικρό θα δοθούν δύο αρχαία ελληνικά ονόματα. Οι γονείς αποφάσισαν να τον ονομάσουν Απόλλωνα-Αλέξανδρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Gaynor πριν από δύο χρόνια ήταν και πάλι έγκυος, όμως έχασε το μωράκι της που ήταν κοριτσάκι, δύο εβδομάδες πριν αυτό γεννηθεί. Έτσι ματαιώθηκαν τα σχέδια που είχαν, να έρθουν δηλαδή στη Ρόδο και να βαφτίσουν εδώ το παιδί τους δίνοντάς της τα ονόματα Καλλιπάτειρα (κόρη του Ολυμπιονίκη της αρχαιότητας Διαγόρα του Ρόδιου) και Δωροθέα!

Ο Ben και η Gaynor δεν το έβαλαν κάτω. Με τη βοήθεια και παρακολούθηση εξειδικευμένου γιατρού απέκτησαν ξανά παιδί, ένα υγιέστατο αγοράκι αυτή τη φορά. Όπως λέει ο πατέρας του στη «Ροδιακή», πρόκειται για ένα παιδί-θαύμα που θα γίνει και αυτό φίλος της Ρόδου σαν τους γονείς του. Η οικογένεια ετοιμάζει το ταξίδι της στο νησί μας φέρνοντας μαζί και τον μικρό Απόλλωνα-Αλέξανδρο, ο οποίος απέκτησε μάλιστα προχθές και... διαβατήριο, για το πρώτο του ταξίδι.

Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία φορά που ο Ben και η Gaynor, είχαν έρθει στη Ρόδο ήταν το 2018 και μάλιστα εκείνος είχε διασχίσει για πρώτη φορά μόνος του την απόσταση των 242 χλμ. από την πόλη προς το Παρασονήσι και από το Πρασονήσι στη Ρόδο, χωρίς να συμμετέχει στο εγχείρημα η Gaynor, καθώς ήταν ήδη έξι μηνών έγκυος.

Στην Αγγλία το γεγονός αυτό παίρνει μεγάλες διαστάσεις και έτσι γίνεται διαφήμιση για τον προορισμό μας από τα μέσα ενημέρωσης. Σημειώνεται ότι πριν από μερικά χρόνια ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης αμέσως μετά το περπάτημά τους από το Πρασονήσι προς τη Ρόδο που έγινε σε μία ημέρα, τίμησε τους Άγγλους φίλους μας που ήθελαν με αυτό τον τρόπο να αναδείξουν και τον αντικαρκινικό αγώνα που διεξάγει το ίδρυμα “Steve Prescott” της χώρας τους.

Μάλιστα κατά την τελετή βράβευσης στην οποία παρευρέθηκε και η πρόξενος της Μεγάλης Βρετανίας Ράνια Κοσσιώρη, δόθηκε στον Ben και την Gaynor έπαινος και αναμνηστικό με το ελάφι, το έμβλημα της Ρόδου

Διαβάστε ακόμη

Σε 7 εκατομμύρια ανέρχονται οι οφειλες της ΔΕΥΑΡ προς την περιφέρεια!

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί