Στη δικαιοσύνη προσέφυγε ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Παύλος Μπακίρης

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε ο πρόεδρος του  Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Παύλος Μπακίρης

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Παύλος Μπακίρης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2767 ΦΟΡΕΣ

Συνελήφθησαν ιδιοκτήτης σταθμού και δημοσιογράφος στο πλαίσιο του αυτοφώρου

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κος Παύλος Μπακίρης, αναφορικά με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας στο διαδίκτυο, για τρόφιμη του ιδρύματος του «Αγίου Ανδρέα», η οποία κατέληξε στο νοσοκομείο της Ρόδου το περασμένο Σάββατο.

Μετά την μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου κι έτσι ενώπιον του Εισαγγελέα προσήχθησαν ο εκπρόσωπος του σταθμού “Notos News” και μία δημοσιογράφος. Η Εισαγγελέας τους άφησε ελεύθερους και όρισε ρητή δικάσιμο για τις 7 Απριλίου 2021.

Στην ανακοίνωση του κ. Παύλου Μπακίρη επισημαίνεται συγκεκριμένα:
«Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται από συγκεκριμένους δημοσιογράφους και συγκεκριμένoυς ιστότοπους μια εξόφθαλμη στοχοποίηση του Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α και της Διοίκησής του δημοσιεύοντας ψευδείς και αναληθείς πληροφορίες. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών έχουν στόχο να πλήξουν την αξιοπρέπεια, τιμή και υπόληψη ανθρώπων και γενικότερα του Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α.

Μετά από τα τελευταία σκοπίμως αναληθή, αβάσιμα, συκοφαντικά και ποινικά κολάσιμα δημοσιεύματα των ιστότοπων “Notos Νews” και “Sky Ρόδος” η Διοίκηση του Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α αποφάσισε ομόφωνα σε έκτακτη συνεδρίαση να προβεί σε δικαστικές ενέργειες και συγκεκριμένα αρχικά στην αποστολή εξώδικης πρόσκλησης- όχλησης προς τους ανωτέρω ιστότοπους και δημοσιογράφους να αποσύρουν τα εν λόγω ψευδή δημοσιεύματα που θίγουν σκοπίμως τη διοίκηση του Κέντρου και το προσωπικό του, να ανακαλέσουν και να ζητήσουν με αντίστοιχο δημοσίευμά τους δημόσια συγγνώμη προκειμένου να αποκατασταθεί η πάσα αλήθεια. Σε διαφορετική περίπτωση η διοίκηση του ΚΚΠΠΝΑ θα προβεί στις απαιτούμενες δικαστικές ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψή του.
Επιπλέον, ο Πρόεδρος του Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α. Παύλος Μπακίρης έχει ήδη υποβάλει έγκληση ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου για τα ανωτέρω δημοσιεύματα και έχει ξεκινήσει ποινική διαδικασία.

Προς αποκατάσταση της πλήρους αλήθειας τα γεγονότα έχουν ως εξής: η άτυχη 27χρονη φιλοξενούμενη του Θ.Χ.Π. «Άγιος Ανδρέας» έπασχε από βαριά ψυχοσωματική και πνευματική υστέρηση και σιτιζόταν με γαστροστομία.
Την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 και περί ώρα 10 μ.μ., κατά τη διάρκεια της νυχτερινής βάρδιας και αφού η περιθαλπόμενη είχε ήδη σιτιστεί, η νοσηλεύτρια του ιδρύματος διαπίστωσε ότι αποσυνδέθηκε η στομία. Άμεσα ενημερώθηκαν η προϊσταμένη του νοσηλευτικού και ο Πρόεδρος του Κέντρου και επικοινώνησαν πάραυτα με εξειδικευμένο γιατρό του νοσοκομείου Ρόδου.

Ο γιατρός του νοσοκομείου Ρόδου τους καθησύχασε και τους έδωσε οδηγίες για τη μεταφορά της την επόμενη ημέρα στο νοσοκομείο. Εν συνεχεία, μετά από υπόδειξη των θεραπόντων γιατρών αγοράστηκε, παράλληλα με τη διακομιδή της ασθενούς, με έξοδα του Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α., ο συγκεκριμένος τύπος στομίας και παραδόθηκε στο νοσοκομείο για τοποθέτηση. Έκτοτε η 27χρονη ασθενής νοσηλευόταν στην παθολογική κλινική του Γ.Ν. Ρόδου μέχρι το Σάββατο 11 Ιουλίου 2020 όταν δυστυχώς απεβίωσε.
Από τα ανωτέρω πραγματικά περιστατικά προκύπτει το συκοφαντικό, κακόβουλο και απολύτως ψευδές των δημοσιευμάτων που αναρτήθηκαν.

Το Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α. με τις θυσίες του προσωπικού και τις προσπάθειες της εκάστοτε διοίκησης αποτελεί πρότυπο κρατικού ιδρύματος και προσφέρει τις υπηρεσίες του με αγάπη και φροντίδα στις ευαίσθητες ομάδες που φιλοξενεί. Κανένας κακεντρεχής και κατ’ επάγγελμα συκοφάντης δεν θα καταφέρει να εκθέσει τους περιθαλπόμενους, τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του Κέντρου και να μειώσει την προσφορά του.
Το Δ.Σ. του Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α.

Δήλωση του Νίκου Ορφανού μέλους του Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Νοτίου Αιγαίου και Εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία:
Για το ίδιο θέμα δήλωση έκανε χθες και ο κ. Ορφανός, επισημαίνοντας: «Έχουν γραφτεί πολλά σχόλια και το ίδρυμα έχει βρεθεί στο επίκεντρο. Αυτό που διάβασα όμως, ότι επεβλήθη φίμωτρο στα μέλη του Δ.Σ. για το περιστατικό του θανάτου 27χρονης ξεπερνά κάθε προηγούμενο και είναι αναληθές.

Θέλω να πω ότι συνεκλήθη εκτάκτως το Δ.Σ. προκειμένου να εξετάσει τη στάση του μετά από δημοσίευμα σε ιστοσελίδα όπου καταλογίζονταν ευθύνες για τον θάνατο της κοπέλας. Ενημερωθήκαμε για τα πραγματικά περιστατικά του θανάτου. Παρευρίσκετο η νοσηλεύτρια που είχα βάρδια, η οποία εξήγησε αναλυτικά τι έγινε και η οποία ειδοποίησε την προϊσταμένη και μετά τον Πρόεδρο για να αναφέρει το περιστατικό. Μετά από συνεννόηση με τον προϊστάμενο της Γαστρεντερολογικής στο Νοσοκομείο, επειδή ήταν αργά το παιδί είχε φάει κι είχε πιει και ήταν η ώρα να ξεκουραστεί, μετά από αυτή την ενημέρωση μπορεί να περιμένουν το πρωί και να το μεταφέρουν στο Νοσοκομείο.

Έτσι κι έγινε. Μεταφέρθηκε το πρωί της επόμενης ημέρας. Εκεί τους ενημέρωσαν ότι δεν υπήρχε κατάλληλη «στομία» για να τοποθετηθεί στο παιδί. Προσφέρθηκε το Θεραπευτήριο. Το πρωί της ίδιας ημέρας την αγοράσαμε! Το παιδί κατέληξε το Σάββατο, την Τρίτη ημέρα μετά την εισαγωγή.

Δεν είμαι δικαστής, αλλά ευθύνες δεν βλέπω. Δεν βλέπω επίσης και καμία αμέλεια. Και είναι λυπηρό να δέχεται ο πρόεδρος και το ίδρυμα μια πολεμική που εκτιμώ ότι προέρχεται από τον πολιτικό χώρο το δικό του ίσως. Άλλες σκοπιμότητες εξυπηρετούνται. Δυστυχώς δεν επικεντρώνονται στα προβλήματα στα προνοιακά ιδρύματα της Ρόδου. Εκεί θα πρέπει να εστιάσουμε όλοι.
Όχι στον πόλεμο σκοπιμοτήτων». Και τέλος, φίμωτρο εμένα κανείς δε μου βάζει. Το θεωρώ προσβλητικό. Δεν επιχειρήθηκε από κανένα. Είναι πολλά τα ψεύδη που ακούστηκαν και γράφτηκαν».

Διαβάστε ακόμη

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο

Παλαιστίνιος κατηγορείται για απόπειρα βιασμού και εκβίαση

«Δεν ήταν δικά μου τα 4,6 κιλά χασίς» ισχυρίστηκε στην απολογία του ο 32χρονος