Γιάννης Καμπούρης: Υπάρχουν παράπονα από πολίτες για τους εργαζόμενους στα ΚΕΠ της Ρόδου

Γιάννης Καμπούρης: Υπάρχουν παράπονα από πολίτες για τους εργαζόμενους στα ΚΕΠ της Ρόδου

Γιάννης Καμπούρης: Υπάρχουν παράπονα από πολίτες για τους εργαζόμενους στα ΚΕΠ της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2476 ΦΟΡΕΣ

Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε χθες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος

Σε μετακινήσεις υπαλλήλων θα προχωρήσει η δημοτική αρχή αν συνεχιστούν τα παράπονα για τον τρόπο εξυπηρέτησης του κοινού από μερίδα εργαζομένων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) .

Σημειώνεται ότι τόσο ο δήμαρχος Αντώνης Καμπουράκης όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εξυπηρέτησης του πολίτη και ΚΕΠ Γιάννης Καμπούρης έγιναν δέκτες παραπόνων για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τους πολίτες ορισμένοι υπάλληλοι των ΚΕΠ, θέμα με το οποίο ασχολείται σοβαρά το τελευταίο διάστημα η δημοτική αρχή.

Μάλιστα αποτέλεσε και θέμα συζήτησης κατά τη συνάντηση που είχε χθες το πρωί ο κ. Καμπούρης με υπαλλήλους των ΚΕΠ ώστε αυτά να λειτουργήσουν με το σωστό τρόπο και παράλληλα να σταματήσουν τα παράπονα από τους πολίτες.

Μετά τη συνάντηση ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι οι υπάλληλοι των ΚΕΠ πρέπει να εξυπηρετούν τους πολίτες με το σωστό τρόπο και τόνισε ότι αν δε σταματήσουν τα παράπονα για τη συμπεριφορά τους (ευτυχώς πρόκειται για μικρή μερίδα των υπαλλήλων, όπως είπε) , τότε θα γίνουν μετακινήσεις.
Ειδικότερα, αναφερόμενος στη συνάντηση ο κ. Καμπούρης δήλωσε τα εξής: «Η συνάντηση έγινε για πολλούς λόγους.

Ο πρώτος ήταν γιατί και το γραφείο δημάρχου δέχτηκε παράπονα από πολίτες και προσωπικά εγώ και οι συνεργάτες μου για τον τρόπο που εξυπηρετεί το προσωπικό των ΚΕΠ, τους πολίτες. Ευτυχώς είναι η μειοψηφία.
Τους εξήγησα ότι πρέπει να τιμήσουν το μισθό που παίρνουν να εξυπηρετούν τον κόσμο, όπως πρέπει, και μάλιστα θα ήθελα να εξυπηρετούν τους πολίτες ως… ρεσεψιονίστ ξενοδοχείων ενώ είπα σε κάποιους ότι αν ήταν στον ιδιωτικό τομέα, θα είχαν απολυθεί με τη συμπεριφορά τους.

Δεν νοείται να εξυπηρετούν και να μιλούν στο κινητό για προσωπικά τους θέματα.
Το λέω και ανατριχιάζω. Ευτυχώς είναι μειοψηφία. Τους είπα ότι δεν θα αρχίσω το… rotation ακόμα που σημαίνει αλλαγές στα σχήματα των ΚΕΠ…».

Όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος οι υπάλληλοι των ΚΕΠ οι λεγόμενοι ΔΥΠίτες δεν μπορούν να πάνε σε άλλη υπηρεσία εκτός από τα ΚΕΠ. Όσοι δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία μπορούν όμως να μεταφερθούν στο δήμο. «εάν τα άτομα αυτά δεν είναι ΔΥΠίτες και το πρόβλημα εστιάζεται σε αυτούς, θα έρθουν στο δήμο και ας αποφασίσει ο δήμαρχος πού θα πάνε. «Αν είναι ΔΥΠίτες, θα φύγουν και θα πάνε σε άλλο ΚΕΠ» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης σύμφωνα με τον κ. Καμπούρη, θα δημιουργηθούν τρία νέα ΚΕΠ ενώ το ΚΕΠ της Κρεμαστής εντάσσεται σε πιλοτικό πρόγραμμα ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης των πολιτών. Παράλληλα θα γίνουν και προσλήψεις σε προσωπικό τόσο για την κάλυψη των υπαρχουσών αναγκών όσο και για τα νέα ΚΕΠ. Ο αριθμός θα πλησιάζει τα 20 άτομα.
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των ΜΜΕ για τη συνάντηση ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δήλωσε τα εξής:

«Τους ενημέρωσα ότι γίνονται μεγάλες προσπάθειες για την αναβάθμιση της διεύθυνσης των ΚΕΠ και ότι έχει έρθει το ΦΕΚ του υπουργείου για τα τρία νέα κέντρα σε Λίνδο, Κοσκινού και Άη Γιάννη και ότι είμαι σε συνεννόηση με τους προέδρους των κοινοτήτων για να ετοιμάσουν τις προσβάσεις για τα ΑΜΕΑ και ότι απαιτείται για να γίνουν τα εγκαίνια των καινούριων ΚΕΠ. Επίσης για το ότι είμαστε μέσα στους 14 δήμους της χώρας που συμμετέχουν στο πολιτικό πρόγραμμα “My life ΚΕΠ”. Αυτό το ΚΕΠ θα είναι στην Κρεμαστή. Θα γίνεται διαδικτυακή εξυπηρέτηση των πολιτών και είναι επιθυμία του αρμόδιου υπουργού, αν όλα πάνε καλά, να επεκταθεί και στα υπόλοιπα.

Τους ενημέρωσα επίσης ότι αρχίζει η διασύνδεση με κάμερες και μικρόφωνα των ΚΕΠ, των δημοτολογίων των ληξιαρχείων και των κοινοτήτων. Παρεμπιπτόντως να σας πω ότι θα συνδέσουμε επίσης και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι». Έτσι ο δήμαρχος θα μπορεί να κάνει τηλεδιάσκεψη με όλες τις υπηρεσίες ενώ θα συνδέσουμε και τις οικονομικές υπηρεσίες όλων των ενοτήτων…».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο