Οι χειρότεροι εχθροί μας δεν βρίσκονται στην απέναντι μεριά του Αιγαίου

Οι χειρότεροι εχθροί μας  δεν βρίσκονται στην απέναντι μεριά του Αιγαίου

Οι χειρότεροι εχθροί μας δεν βρίσκονται στην απέναντι μεριά του Αιγαίου

Μιχάλης Μαστής

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1210 ΦΟΡΕΣ

Αμ δεν είναι ο χειρότερος εχθρός μας εν πλω, Νοτιοδυτικά της Ρόδου και πέριξ του Καστελορίζου όπως νομίζουμε. Δεν ίπταται με τα F-16 κι ελικόπτερα πάνω από τα νησιά μας. Ο χειρότερος και πιο επικίνδυνος εχθρός για τη χώρα και το Έθνος μας, εδώ βρίσκεται.

Για την ακρίβεια εντός του κοινοβουλίου μας. Εκεί όπου χθες, για μια ακόμα φορά, ορισμένοι ανάξιοι εκπρόσωποι του λαού μας, άρχισαν να βρίζονται με χυδαίες φράσεις πεζοδρομίου, μετατρέποντας έτσι την αίθουσα και τη συνεδρίαση σε χαμαιτυπείο.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες μανάδες, καρδιοχτυπούσαν για τα παιδιά τους που υπηρετούν τη θητεία τους και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, εκτελώντας το χρέος τους απέναντι στην πατρίδα. Την ίδια ώρα που χιλιάδες οικογένειες από τα σώματα ασφαλείας, έχουν τα μάτια και τις καρδιές τους μέρα και νύχτα, δίπλα στους ανθρώπους τους που «φυλάττουν Θερμοπύλες».

Ούτε αυτή, την ύστατη ώρα είπαν να ομονοήσουν και να σωπάσουν ορισμένοι από τους Εθνοπατέρες μας. Εξευτέλισαν για μια ακόμα φορά τον θεσμό αλλά κι εκείνους που τους ανέχονται να βρίσκονται ακόμη στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες.

Με χειρονομίες και βρισιές πεζοδρομίου, εξελίχθηκε η χθεσινή συνεδρίαση στη Βουλή. Την ώρα που οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονταν με το χέρι στη σκανδάλη (στην κυριολεξία) σε ολόκληρη την επικράτεια. Κανένας σεβασμός και καμία κατανόηση της κρισιμότητας της κατάστασης.

Μόνο αποτροπιασμό και οργή φέρνουν αυτές οι άθλιες συμπεριφορές, στο σύνολο του Ελληνικού λαού, ο οποίος παρεμπιπτόντως δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Όλοι αυτοί (του ιδίου φυράματος) άθλιοι σουλατσαδόροι στους διαδρόμους της Βουλής, με την ψήφο ορισμένων από εμάς, αναδείχθηκαν εκεί. Δεν φύτρωσαν από μόνοι τους.

Σε άλλες δημοκρατίες, σε άλλες χώρες, σε άλλους πολιτισμούς, οι συμπεριφορές αυτές εντός ή εκτός του Κοινοβουλίου, την ώρα που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χειρότερη απειλή, αυτή του πολέμου, θα ισοδυναμούσαν ενδεχομένως με εσχάτη προδοσία.

Εδώ όμως, τυγχάνουν και αποδοχής, από μια ισχνή αλλά εξίσου αηδιαστική μειοψηφία. Γιατί (το επισημάναμε πιο πάνω) από μόνοι τους δεν φυτρώνουν αυτοί εκεί. Υπάρχουν οι πανομοιότυποί τους που τους... καμαρώνουν γι’ αυτές τις αλητείες.

Διαβάστε ακόμη

Λέρος: Ολοκληρωμένη εμπειρία εναλλακτικού τουρισμού και ποδηλασίας

Από τα παλιά...

Τιμήθηκε στην Αυστραλία Σιαννίτισσα 101 ετών

Μαθητές και μαθήτριες σε προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου

Ποιος θα... σηκώσει την πινακίδα;

Π. Κουνάκης: «Έστω και μία γυναίκα να προστατεύσουμε, αξίζει τον κόπο»

Με 7 νέα ασθενοφόρα εξοπλίζονται τα Κέντρα Υγείας Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών