Δύο πολιτιστικές εκδηλώσεις στο παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου

Δύο πολιτιστικές εκδηλώσεις στο παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου

Δύο πολιτιστικές εκδηλώσεις στο παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1015 ΦΟΡΕΣ

Δύο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Ρόδο το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο του προγράμματος «όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» που υλοποιεί το υπουργείο Πολιτισμού.

Οι παραστάσεις θα φιλοξενηθούν στο παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και αφορούν το έργο «Ριχάρδος ο δεύτερος-το ρέκβιεμ ενός βασιλιά», καθώς και το ρεσιτάλ με έργα του Μίκη Θεοδωράκη που οργανώνει η λυρική σκηνή.
Μιλώντας για τις δύο αυτές εκδηλώσεις ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κώστας Ταρασλιάς δήλωσε τα εξής: «Το υπουργείο Πολιτισμού στο πρόγραμμα «όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» ανήγγειλε μία σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν μέσα σε μουσειακούς χώρους ή σε χώρους που έχουν σχέση με τον πολιτισμό.

Σε αυτή την πολύ δύσκολη εποχή με τον κορωνοϊό έχουν επιλεγεί έργα, τα οποία από τη μία δίνουν τη δυνατότητα να υπάρχει η απαραίτητη απόσταση και από την άλλη προσφέρουν στον πολιτισμό.
Η περιοχή μας έχει τη χαρά να φιλοξενήσει δύο πολύ σημαντικές παραστάσεις για τις οποίες την οργανωτική ευθύνη έχει η αρχαιολογική υπηρεσία της Ρόδου. Εμείς ως δήμος Ρόδου στηρίζουμε αυτές τις δύο μεγάλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου.

Η πρώτη εκδήλωση είναι στις 31 Ιουλίου όπου εκεί το ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη θα μας παρουσιάσει το έργο «Ριχάρδος ο δεύτερος το ρέκβιεμ ενός βασιλιά». Ένα έργο αρκετά σημαντικό με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Τάσο Νούσια.
Η δεύτερη παράσταση θα γίνει επίσης στο παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για ρεσιτάλ με έργα του Μίκη Θεοδωράκη που οργανώνει η λυρική σκηνή.

Σε αυτό το πολύ δύσκολο καλοκαίρι και από πολιτιστικής πλευράς είμαστε ικανοποιημένοι καθώς θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε δύο πολύ αξιόλογες πολιτιστικές δράσεις οι οποίες έρχονται να συμπληρώσουν το πρόγραμμα του ΔΟΠΑΡ με εκδηλώσεις που θα τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας».

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς