Αρνήθηκε συμμετοχή σε εγκληματική, στην απολογία του ένας 20χρονος

Αρνήθηκε συμμετοχή σε εγκληματική, στην απολογία του ένας 20χρονος

Αρνήθηκε συμμετοχή σε εγκληματική, στην απολογία του ένας 20χρονος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 500 ΦΟΡΕΣ

Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του 20χρονος από την Αθήνα που κατηγορείται ότι συμμετείχε και μάλιστα ως βασικό μέλος, στην εγκληματική οργάνωση που μέσω τηλεφωνημάτων, με τη μέθοδο της επιστροφής αναδρομικών από κρατήσεις συντάξεων ή ασφαλιστικών φορέων κατάφερε να εξαπατήσει δεκάδες άτομα ανά τη χώρα, αποσπώντάς τους χρηματικά ποσά.

Ο 20χρονος συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κα Ιωάννα Παναγοπούλου προσήχθη χθες ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, όπου με στοιχεία απέδειξε ότι ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός κατηγορείται ότι στις απάτες χρησιμοποιούνταν όχημα που ανήκει σε αυτόν όπως επίσης και αριθμός κινητού τηλεφώνου.

Χθες ο 20χρονος αρνήθηκε όσα του καταλογίζονται και δήλωσε πως το αυτοκίνητο δεν είναι δικό του, όπως επίσης και ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου, ενώ προσκόμισε τα απαραίτητα έγγραφα με τα οποία και αποδεικνύεται η αλήθεια των ισχυρισμών του αυτών, αλλά και τα στοιχεία του πραγματικού ιδιοκτήτη του οχήματος και του τηλεφώνου. Όπως είπε, πρόκειται για το ίδιο άτομο που κατέχει αυτοκίνητο και κινητό και το οποίο έχει στο «ενεργητικό» του και άλλες παρόμοιες υποθέσεις απάτης ανά την Ελλάδα.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας ο 20χρονος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του επιβληθεί κάποιος όρος.

Στο μεταξύ άλλα εννέα άτομα προσήχθησαν χθες για την ίδια υπόθεση, ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, από όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν την προσεχή Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020.

Σημειώνεται πως συνολικά στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται περίπου 55 άτομα, ενώ μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί ο 43χρονος αρχηγός που απολογήθηκε προχθές και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, δύο βασικά στελέχη, ο 20χρονος που απολογήθηκε χθες και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους, μία γυναίκα ηλικίας 25 ετών και 14 μέλη, ενώ ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή ακόμα 37 συνεργών τους.

Εξιχνιάστηκαν συνολικά 70 απάτες σε βάρος πολιτών, οι 12 από τις οποίες διαπράχθηκαν στο νησί της Ρόδου. Για τον λόγο αυτό εκτιμάται ότι η συγκρότηση της εγκληματικής οργάνωσης ξεκίνησε από το νησί μας.

Πιο συγκεκριμένα, εξιχνιάσθηκαν απάτες σε βάρος πολιτών, που διαπράχθηκαν σε βάθος χρόνου από το Δεκέμβριο του 2018 στα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες, την Αιτωλοακαρνανία, την Αργολίδα, την Αρκαδία, την Αττική, την Αχαΐα, τη Βοιωτία, τη Δράμα, την Ηλεία, την Καρδίτσα, την Κέρκυρα, την Κεφαλληνία, τη Λέσβο, τη Λευκάδα, τη Μεσσηνία, την Πέλλα, την Πιερία, την Πρέβεζα, τη Σάμο και τα Τρίκαλα.

Οι δράστες εξαπατούσαν με τη μέθοδο της επιστροφής αναδρομικών από κρατήσεις συντάξεων ή ασφαλιστικών φορέων ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που κατάφεραν να αποκομίσουν ξεπέρνα τις 380.600 €.

Διαβάστε ακόμη

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες