Ξεκινά η προσπάθεια για μία μικρή λυρική σκηνή στη Ρόδο

Ξεκινά η προσπάθεια για μία μικρή λυρική σκηνή στη Ρόδο

Ξεκινά η προσπάθεια για μία μικρή λυρική σκηνή στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1389 ΦΟΡΕΣ

Με δύο μοναδικές συναυλίες αύριο και μεθαύριο, Δευτέρα και Τρίτη 27 και 28 Ιουλίου, στις 9:30 το βράδυ, στο θερινό κινηματοθέατρο «Ρόδον», από την Καμεράτα Ρόδου και την Πειραματική Χορωδία του Δήμου Ρόδου, ξεκινάει το όνειρο για τη δημιουργία μίας συμφωνικής ορχήστρας στο νησί και στο μέλλον-γιατί όχι;- μίας μικρής λυρικής σκηνής στη Ρόδο!

Για τις συναυλίες αυτές που θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό της Ρόδου αλλά και οι επισκέπτες που βρίσκονται στο νησί, μίλησαν, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ-που είναι και ο διοργανωτής-κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, ο Δρ Γιώργος Σακελλαρίδης, καλλιτεχνικός Διευθυντής της Πειραματικής Χορωδίας και ο Δρ Λεωνίδας Σακελλαρίδης ο οποίος έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση της Καμεράτας Ρόδου και των συναυλιών.

Ξεκινώντας ο κ. Κολιάδης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι συζητήσεις για την καμεράτα ξεκίνησαν πριν από τέσσερις μήνες με τον κ. Λεωνίδα Σακελλαρίδη, του οποίου το έργο εξήρε αλλά, όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι και θέμα DNA αφού ως γιος του Γιώργου Σκελλαρίδη, έχει μία βαριά κληρονομιά και είναι τιμή και χαρά να συνεργαστεί μαζί τους.

Στη συνέχεια, ο κ. Κολιάδης δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι έχουν φτιάξει κάτι μονδικό και καταπληκτικό, επισημαίνοντας ωστόσο ότι, λόγω της πανδημίας, οι θέσεις θα είναι περιορισμένες και αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισαν να γίνουν δύο παραστάσεις στις οποίες, υποχρεωτικά, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Ο ίδιος, δήλωσε εντυπωσιασμένος από το ταλέντο που υπάρχει στη Ρόδο και που, όπως είπε, τόσα χρόνια δεν κατάφερε να δει αυτούς τους μεγάλους και καταξιωμένους καλλιτέχνες που έχουμε στο νησί να δημιουργούν όλοι μαζί.

Όπως ανέφερε, μάλιστα, από 25 μουσικοί και άλλοι 40 με τη χορωδία του κ. Σακελλαρίδη συγχρονίζονται με το δευτερόλεπτο. Και δήλωσε: «Νομίζω ότι αδικούνται οι ρόδιοι καλλιτέχνες μουσικοί τόσα χρόνια που δεν υπήρχε μία καμεράτα. Άρα, ήταν μία υποχρέωση από την πλευρά μας ως ΔΟΠΑΡ και χαίρομαι πάρα πολύ που πήραμε αυτή την πρωτοβουλία».

Από την πλευρά του, ο κ. Γιώργος Σακελλαρίδης είπε ότι, ο Λεωνίδας, είναι η τρίτη γενιά μουσικών της οικογένειας, αφού ξεκίνησε από τη μητέρα του, Ξένη, που πραγματικά είχε όνειρο τη δημιουργία μίας συμφωνικής ορχήστρας στη Ρόδο γι’ αυτό δημιούργησε μία ορχήστρα με το όνομα «Ξένη Έμνερ Σακελλαρίδου-Παπαχαλκίτου».

Για την Πειραματική χορωδία του Δήμου που συμμετέχει σ’ αυτές τις συναυλίες, τόνισε ότι πλησιάζει τα 40 χρόνια ζωής και είναι ανοιχτή σε όποιον θέλει να τραγουδήσει, μέσα σ’ ένα κλίμα σεβασμού και καλής επικοινωνίας.
Δεν παρέλειψε, επίσης, να ευχαριστήσει τον κ. Κολιάδη και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. καθώς και τους εργαζόμενους στον Οργανισμό για τη συμπαράσταση.

Στη συνέχεια, ο Διευθυντής των συναυλιών, ευχαρίστησε και εκείνος τον κ. Κολιάδη για τη δυνατότητα που του έδωσε να ξανασυστήσει αυτό το σχήμα το οποίο είναι πλέον επαγγελματικό αφού απαρτίζεται από σχεδόν 31 μουσικούς της συμφωνικής μουσικής, όλους επαγγελματίες με πολλά χρόνια πίσω τους. ενώ υπάρχουν και ορισμένοι τελειόφοιτοι μαθητές που συμπράττουν μαζί με τους δασκάλους τους σ’ αυτό το σχήμα.

«Η Καμεράτα Ρόδου φιλοδοξεί να είναι ένα μικρό συμφωνικό σχήμα το οποίο σιγά-σιγά θα εξελχιθεί σε μία μεγαλύτερη συμφωνική ορχήστρα, ξεκινάει με την ιδιαιτερότητα του ότι βρισκόμαστε σε ένα μικρό νησί, οπότε έχουμε ελλείψεις αλλά ξεκινάει και με τη δέσμευση ότι, οτιδήποτε γίνει, θα γίνει με βάση τους μουσικούς που ζουν και εργάζονται εδώ πέρα.
Θεωρώ ότι αυτό είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι της δέσμευσης που έχουμε», είπε ο κ. Λεωνίδας Σακελλαρίδης.

Ανέφερε, ακόμη, ότι, στο πλαίσιο αυτό, θα έχουν συνεργασίες και ανακλήσεις μουσικών και από την υπόλοιπη Ελλάδα και δέσμευση των μουσικών τους είναι ο κορμός της ορχήστρας να απαρτίζεται από επαγγελματίες ενώ θα ενσωματωθούν στο μέλλον και τελειόφοιτοι μουσικοί αλλά και μία ομάδα τραγουδιστών, με σκοπό να κινηθούν προς το λυρικό θέατρο και το μιούζικαλ, έτσι ώστε να έχουμε το υβρίδιο μίας μικρής λυρικής σκηνής στη Ρόδο.

Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι έχει συνομιλήσει με κορυφαία στελέχη της λυρικής στην Αθήνα για το πως μπορεί να γίνει αυτό. Βέβαια, χρειάζονται και κατάλληλο χώρο και διάφορα που θα συζητηθούν σε μεταγενέστερο χρόνο.
Τέλος, ο ΔΟΠΑΡ ενημερώνει τους συμπολίτες μας που θέλουν να παρακολουθήσουν τις συναυλίες αύριο και μεθαύριο ότι έχει πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων , αλλά και των κανόνων λειτουργίας του χώρου για την προστασία και την ασφάλεια του κοινού και των εργαζομένων, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας.

Από του θεατές ζητούν τη συνεργασία τους στην εφαρμογή των μέτρων με την υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας κατά την είσοδό τους στο θέατρο και κατά την έξοδό τους καθώς και την αποφυγή συνωστισμού στο χώρο του θεάτρου.
Κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα : 22410 27427 ή 26385 (εσωτ.9)
Δευτέρα 27/7 kai Τρίτη 28/7 από τις 08:00 - 15:00.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο