Ιωάννης Παπασταματάκης: «Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στη Ρόδο ήταν μια “υπερπαραγωγή”»

Ιωάννης Παπασταματάκης: «Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στη Ρόδο ήταν μια “υπερπαραγωγή”»

Ιωάννης Παπασταματάκης: «Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στη Ρόδο ήταν μια “υπερπαραγωγή”»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 555 ΦΟΡΕΣ

Ένα από τα πιο πετυχημένα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ποδηλασίας των τελευταίων δεκαετιών έγιναν στη Ρόδο από τις 24 έως τις 26 Ιουλίου για τις κατηγορίες Παίδων-Κορασίδων, Εφήβων και Νέων. Χάρις στις προσπάθειες του προέδρου του Ροδήλιου και της ΤΕ ΕΟΠ, Ιωάννη Παπασταματάκη, όλα κύλησαν άψογα με τη συνεργασία φυσικά της διοργανώτριας Ελληνικής Ομοσπονδίας και του ΔΟΠΑΡ.

Ο Ροδήλιος προσέφερε την τεχνογνωσία από τη διοργάνωση των διεθνών αγώνων και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, γι’ αυτό όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία και το αγωνιστικό μέρος. Έτσι, όπως και να το κάνουμε, ο Ιωάννης Παπασταματάκης αποτέλεσε τη ψυχή των αγώνων και ήταν εδώ και μήνες στις επάλξεις, όχι μόνο διεκδικώντας τη διοργάνωση, δικαιωμένος πια, αλλά και προσφέροντας από κοντά στο κομμάτι το οργανωτικό.

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων μίλησε στη «ΡΟΔΙΑΚΗ» κάνοντας έναν απολογισμό:
«Στη διοργάνωση αυτή βάλαμε από την αρχή τον πήχη ψηλά και είχαμε τα καλύτερα σχόλια απ’ τους υπεύθυνους των συλλόγων και τους αθλητές, αναφέροντας ότι ήταν το καλύτερο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Απόδειξη είναι και οι αναρτήσεις από αρκετούς συλλόγους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό δημιουργεί όμως και ευθύνες από τους διοργανωτές των επόμενων αγώνων, ώστε να είναι καλύτεροι οργανωτικά και όχι κατώτεροι απ’ αυτούς της Ρόδου.

Ήταν ένα πρωτάθλημα «υπερπαραγωγή» γιατί είχε όλο το… πακέτο. Από τη διαμονή των αποστολών, τις εκκινήσεις κοντά στο ξενοδοχείο, τις εξαιρετικές διαδρομές, τα νέα μπάνερ των απονομών με τα βάθρα, την οργάνωση σε ό, τι είχε να κάνει με τους κριτές, τους εθελοντές και την αγωνόδικο επιτροπή. Την κύρια ευθύνη φυσικά την είχε η ΕΟΠ, συνδιοργανωτής ήταν ο ΔΟΠΑΡ και υποστηρικτής ο Ροδήλιος.

Ξεχωριστή αναφορά θα ήθελα να κάνω στο κομμάτι των εθελοντών και των κριτών καθώς και στη γενικότερη οργάνωσή τους, αφού σε κάποια σημεία των διαδρομών υπήρχαν διασταυρώσεις με αγροτικούς δρόμους, γι’ αυτό κι έπρεπε να υπάρχει η ασφάλεια με το απαραίτητο προσωπικό. Έτσι, δώσαμε στους αθλητές με την οργάνωση, την ελευθερία να κάνουν τον αγώνα τους χωρίς να φοβούνται ένα ενδεχόμενο ατύχημα από κάποιον ασυνείδητο που δεν θα προσέξει με το αυτοκίνητο ή τη μηχανή του.

Σημαντική ήταν η βοήθεια από την Τροχαία και τους Εθελοντές Σαμαρείτες. Μοναδική… παραφωνία αποτέλεσε το γεγονός ότι γι’ άλλη μια φορά το ΕΚΑΒ δεν συνεργάστηκε κι έτσι δεν είχαμε ασθενοφόρο στη διαδρομή, αν και υπήρξε από μέρους μας η απαιτούμενη επικοινωνία. Παρόλα αυτά είχαμε τη στήριξη της Euromedica, τουλάχιστον στους αγώνες της Παρασκευής.

Γενικώς είμαι ευχαριστημένος και θεωρώ ότι τα καταφέραμε, παρά τα στενά χρονικά περιθώρια. Δώσαμε την ευκαιρία και στους Ρόδιους ποδηλάτες να τρέξουν σε διαδρομές γνώριμες στο νησί τους μετά από σαράντα χρόνια και να μπορούν παράλληλα να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες οι γονείς και οι φίλοι τους, χωρίς να επωμιστούν το κόστος της μετακίνησης. Παράλληλα είμαι ευχαριστημένος και από την παρουσία των αθλητών του Ροδήλιου γενικώς αλλά και για το μετάλλιο του Μιχάλη Σαββάκη στην ατομική χρονομέτρηση. Αν δεν είχε μάλιστα την ατυχία με το λάστιχο στην αντοχή, θα διεκδικούσε κι εκεί μετάλλιο».

Διαβάστε ακόμη

Δεν είχε λύσεις ο Κολοσσός H Hotels Collection στο Περιστέρι...

Για την πρόκριση στους «8» η ομάδα βόλεϊ Παίδων του Φοίνικα

Στην Πτολεμαΐδα οι Εφοριακοί της Δωδεκανήσου για το 8ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 5x5

Τα αποτελέσματα στον αγώνα «Τάμα 2024» του ΑΣΙΑΘ Ρόδου

Διγενής Κοσκινού: Ο Μιχάλης Μαχραμάς αναλαμβάνει πρόεδρος

Τα αποτελέσματα του «2ου Δάφνινου Αγώνα» στο φράγμα της Απολακκιάς

PLAY OUT - SUPER LEAGUE 2: Με δύο απουσίες ο Διαγόρας

Στο “Ιnternational Jumping Meeting” συμμετέχει η Νικόλ Κυριακοπούλου