Ο Καραμανλής συνηγορεί για την συμμετοχή Δωδεκανήσιων στη ΔΕΘ

Ο Καραμανλής συνηγορεί για την συμμετοχή Δωδεκανήσιων στη ΔΕΘ

Ο Καραμανλής συνηγορεί για την συμμετοχή Δωδεκανήσιων στη ΔΕΘ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 148 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Παρασκευή 29 Ιουλίου 1960 Αριθ. Φύλλου 2793

O κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΥΝΗΓΟΡΕΙ ΕΙΣ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΒΕΔ ΔΙΑ ΤΗΝ ΔΕΘ ΝΑ ΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΔΩΔ/ΣΙΟΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΙΝ

Εκοινοποιήθη προς το ενταύθα Επιμελητήριον εγγράφου του Γραφείου του κ. Προέδρου της Κυβερνήσεως προς τον Υπουργόν Βιομηχανίας, δια του οποίου συνηγορεί υπέρ του αιτήματος του Βιομηχανικού και Βιοτεχνικού κόσμου της Δωδεκανήσου όπως εξευρεθή τρόπος προβολής και των Δωδεκανησιακών προϊόντων εις την Διεθνή Έκθεσιν Θεσσαλονίκης.

Το έγγραφον απεστάλη κατόπιν σχετικού υπομνήματος του Επιμελητηρίου, συνιστάται δε προς τον Υπουργείον Βιομηχανίας όπως δοθή το ταχύτερον λύσις. Σημειωτέον ότι λόγω της στάσεως της Επιτροπής της Εκθέσεως κατά την άποψιν του Επιμελητηρίου-αι Δωδεκανησιακαί βιοτεχνίαι και βιομηχανίαι, δεν θα παρουσιάσουν τα είδη των εις την Έκθεσιν.

ΑΠΕΦΟΙΤΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΑΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΡΟΔΟΥ
ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Απεστάλησαν παρά του Υπουργείου της Παιδείας προς την Δ/νσιν της Σχολής Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού τα αποτελέσματα των απολυτηρίων εξετάσεων των πρώτων τελειοφοίτων της Σχολής, των οποίων τα γραπτά δοκίμια ως γνωστόν εστάλησαν σφραγισμένα εις το Υπουργείον προς διόρθωσιν και βαθμολογίαν. Κατά τα αποτελέσματα αυτά επέτυχον όλοι οι μαθηταί της Σχολής διακριθέντες μεταξύ των τελειοφοίτων Δεκατεσσάρων άλλων τοιούτων Σχολών που λειτουργούν εις όλην την Ελλάδα.

ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΑΝΤΕΣ
Οι επιτυχώς αποφοιτήσαντες μαθηταί είναι οι κάτωθι:
1) Αντώναρος Παντελής εκ Τήλου, 2) Κατακαλέας Αντώνιος εκ Νισύρου, 3) Ματσίγγος Νικόλαος εξ Αρχαγγέλου, 4) Νικολής Μιχαήλ εξ Αφάντου, 5) Παπαβασιλείου Δημήτριος εξ Αρχαγγέλου-Ρόδου, 6) Πιπίνος Νικόλαος εκ Κάσου, 7) Σαββίδης Χρήστος εκ Γενναδίου-Ρόδου, 8) Σοφός Γεώργιος εξ Ασκληπειού-Ρόδου, 9) Συριανός Παντελής εκ Τήλου, 10) Τσακίρης Κωντ/νος εξ Αντιμαχείας-Κω, 11) Φαρμακίδης Εμμανουήλ εκ Μεσοχωρίου-Καρπάθου, 12) Φραντζής Γεώργιος εξ Απολακκιάς-Ρόδου, 13) Χατζημιχαήλ Γρηγόριος εκ Τήλου, 14) Χατζηνικολάου Νικόλαος εκ Σύμης.
Εκ των ανωτέρω διεκρίθησαν οι: 1) Κατακαλέας Αντώνιος, 2) Νικολής Μιχαήλ, 3) Συριανός Παντελής, 4) Πιπίνος Νικόλαος.

ΕΞΗΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ Η ΕΡΓΑΣΙΑ
Οι αποφοιτήσαντες μαθηταί μετά βραχείαν ναυτικήν υπηρεσίαν ως Δόκιμοι Μηχανικοί θα λάβουν το δίπλωμα του Γ’ Μηχανικού και θα έχουν εξησφαλισμένην επικερδή εργασίαν λόγω της μεγάλης ζητήσεως μηχανικών υπό των εφοπλιστών.

ΑΠΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΥΠΟ ΠΟΛΥΜΕΛΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
Ανεκοινώθη χθες ότι από της προσεχούς Δευτέρας θα αρχίση ο ψεκασμός της πόλεως Ρόδου, Ο ψεκασμός θα διαρκέση επί 2 1/2 μήνας εις τα συνεργεία δε τα οποία θα διενεργήσουν αυτόν θα απασχοληθούν 120 άτομα.

ΔΙΑΦΩΝΙΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ ΤΟΥ ΕΒΕΔ ΕΑΝ ΠΡΕΠΕΙ Ή ΟΧΙ ΝΑ ΓΙΝΗ ΕΚΘΕΣΙΣ ΕΙΣ ΤΟ ΑΝΕΓΕΡΘΗΣΟΜΕΝΟΝ ΜΕΓΑΡΟΝ
Ως πληροφορούμεθα εντός της σήμερον ή το αργότερον αύριον θα παραληφθούν υπό του ΕΒΕΔ τα στοιχεία δια την ανέγερσιν του νέου μεγάρου του Επιμελητηρίου, εγκεκριμένα από το τεχνικόν Επιμελητήριον. Ευθύς ως παραληφθούν τα εν λόγω στοιχεία, θα προκηρυχθή ο διαγωνισμός δια την ανέγερσιν του κτηρίου. Εν τω μεταξύ εγνώσθη ότι εσημειώθη διαφωνία εις το Συμβούλιον του ΕΒΕΔ όσον αφορά τη δημιουργίαν καταστημάτων εις το Ισόγειον του μεγάρου, προς ενοικίασιν εκ του προϊόντος αυτής εξόφλησιν του δανείου. Μερικά των μελών φρονούν ότι εις το Ισόγειον πρέπει να εγκατασταθή μόνιμος Έκθεσις, ενώ ολίγοι πιστεύουν ότι η Έκθεσις είναι δυνατόν να στεγασθή εις υπόγειον και παραλλήλως να γίνουν και τα καταστήματα.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...