Ανοικτή επιστολή στους βουλευτές για τα προβλήματα της περιοχής απέστειλε ο Παναγιώτης Κουνάκης

Ανοικτή επιστολή στους βουλευτές για τα προβλήματα της περιοχής απέστειλε ο Παναγιώτης Κουνάκης

Ανοικτή επιστολή στους βουλευτές για τα προβλήματα της περιοχής απέστειλε ο Παναγιώτης Κουνάκης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 621 ΦΟΡΕΣ

Ανοικτή επιστολή προς τους Βουλευτές Δωδεκανήσου απέστειλε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Κουνάκης, αναφορικά με τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίσει ακόμα χειρότερα, η τοπική μας κοινωνία μέσα στους επόμενους μήνες.

Ο κ. Κουνάκης αναφέρει συγκεκριμένα στην επιστολή που κατέθεσε:
«Η ήδη επιβαρυμένη οικονομικά κατάσταση τα προηγούμενα χρόνια των νησιών μας σε συνδυασμό με την υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε και την άμεση εξάρτησή μας κατά 97% από τον τουρισμό οδηγεί εργαζόμενους και επιχειρηματίες σε αδιέξοδο. Για τους παραπάνω λόγους και μετά από διαβουλεύσεις με συμπολίτες μας που ασχολούνται ενεργά με τον τουρισμό προτείνονται τα εξής.

1. Ειδική οριζόντια μέριμνα για τις σχέσεις ιδιοκτητών- ενοικιαστών που μισθώνουν ακίνητα που εδρεύουν εποχικές επιχειρήσεις όπως και οικίες. Το μέτρο της μείωσης κατά 60% ήταν βοηθητικό αλλά σίγουρα τα προβλήματα θα ενταθούν τον χειμώνα. Μια επιδότηση ενοικίου σε επιχειρηματίες και εργαζόμενους στον τουρισμό της τάξης του 50%, και παράλληλη γενναία μείωση στη φορολογία των ιδιοκτητών για τους μήνες Οκτώβριο του 2020 έως Μάρτιο του 2021 θα ενίσχυε την κοινωνική συνοχή την αποφυγή εξώσεων, εντάσεων και προσφύγων στα δικαστήρια.

2. Εξίσωση των εργαζομένων σε εποχικά καταστήματα λιανικής και εστίασης με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους ώστε να δοθεί παράταση ανεργίας ή αποζημίωση ειδικού σκοπού. Σε πολλές περιπτώσεις εργαζόμενοι έχουν μείνει κυριολεκτικά ξεκρέμαστοι με πολύ δύσκολη επαναπρόσληψη από επιχειρηματιες που περικόπτουν τα πάγια τους.
3. Ειδικά διαμορφωμένα κοινωνικά τιμολόγια για τις νησιωτικές περιοχές όσον αφορά παρόχους ενέργειας και τηλεφωνίας για εργαζόμενους και επιχειρηματιες στον τουριστικό τομέα. Μειώσεις 50% από Οκτώβριο του 2020 έως τον Μάρτιο του 2021.

4. Δημιουργία ειδικών ρυθμίσεων 120 δόσεων όσον αφορά τις φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές που να περιλαμβάνουν τα πάντα, ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος, Ενφια για όσους αδυνατούν με παράλληλη έκπτωση σε όσους μπορούν να αντεπεξέλθουν.
5. Πάγωμα των τραπεζικών απαιτήσεων, κατασχέσεων και πληστηριασμων μέχρι τον Οκτώβριο του 2021 οπότε θα έχει, ευχόμαστε όλοι, ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Οι νησιωτικές κοινωνίες χρειάζονται τώρα πολύ φροντίδα για να μην καταλήξουμε σε ακραία φαινόμενα διατάραξης της κοινωνικής συνοχής. Η ευαισθητοποίηση σας από την πρώτη στιγμή δείχνει τη δυναμική και την ενσυναίσθηση που έχετε για τον τόπο σας. Με τη συνδρομή και άλλων βουλευτών από νησιωτικές περιοχές που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα ευελπιστούμε πως είναι εφικτή μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου η οποία θα μπορούσε να συμβάλλει στην άμεση διευθέτηση των παραπάνω θεμάτων, την οικονομική ανακούφιση και ψυχική ανάταση των νησιωτών "

Μετά τιμής
Κουνάκης Παναγιώτης
Περιφερειακός Σύμβουλος
Νοτίου Αιγαίου
Τομεάρχης Τουρισμού Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδας».

Διαβάστε ακόμη

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή