Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στο Καστελλόριζο

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στο Καστελλόριζο

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στο Καστελλόριζο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 343 ΦΟΡΕΣ

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από τον Κώστα Γιαννόπουλο, γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου και το Γιάννη Ντουνιαδάκη υποναύαρχο ΠΝ ε.α, ο οποίος είναι μέλος της επιτροπής για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας της ΚΕ του ΚΚΕ, και Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου, επισκέφτηκε το Καστελλόριζο την Παρασκευή 31 Ιουλίου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συναντήθηκαν με τη Διοίκηση της ΔΑΝ Μεγίστης καθώς και το δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο του νησιού .

Κατά την επίσκεψη στη μονάδα, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ενημερώθηκε από το Διοικητή, Συνταγματάρχη Φωτεινόγλου Αθανάσιο, για την κατάσταση και το έργο της ΔΑΝ.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ευχαριστώντας για την ενημέρωση, εξήγησε ότι η επίσκεψη έχει τόσο συμβολικό όσο και ουσιαστικό χαρακτήρα.

Αφενός συμβολίζει το πως γενικά αντιμετωπίζει το ΚΚΕ τα σύνορα, ενώ ειδικά σε ένα ακριτικό νησί, όπως το Καστελλόριζο θέλει να δείξει την συμπαράσταση του στο στρατευμένο και το μόνιμο προσωπικό για τη δύσκολη κατάσταση των τελευταίων ημερών.

Από πλευράς ουσίας δόθηκε η ευκαιρία να καταγραφούν τυχόν προβλήματα που αφορούν το προσωπικό και τις οικογένειές του. Η αντιπροσωπεία μάλιστα ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες του ΚΚΕ αλλά και το πλήθος των ερωτήσεων που έχει καταθέσει στη Βουλή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατευμένοι και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη συνέχεια, ανέπτυξε θέσεις του Κόμματος γύρω από τις εξελίξεις στην περιοχή και τις προοπτικές που διαφαίνονται. Ιδιαίτερα τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν εχει καμιά εμπιστοσύνη στην πολιτική, διαχρονικά των κυβερνήσεων, να παρουσιάζουν ως “φύλακες” των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και της Ειρήνης στην περιοχή, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, οι οποίοι από τη μία έχουν μακελέψει την περιοχή από τα Βαλκάνια ως τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική και από την άλλη ανέχονται και αβαντάρουν τις τουρκικές διεκδικήσεις σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Τελευταίο παράδειγμα η ανακοίνωση του αμερικανικού State Department κατά τη διάρκειας της έντασης με την Τουρκία, που μιλούσε για έρευνες της Τουρκίας σε “διαφιλονικούμενα νερά”.

Στη συνάντηση με το Δήμαρχο Καστελλορίζου, Γιώργο Σαμψάκο και τον αντιδήμαρχο Στράτο Αμύγδαλο, δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν τα προβλήματα του νησιού, ιδιαίτερα σε ότι έχει να κάνει με τις ελλείψεις στα ζητήματα Υγείας της περιοχής οι οποίες παραμένουν σοβαρές παρά τις υποσχέσεις του υπουργού Υγείας στην πρόσφατη επίσκεψή του.

Ακόμη ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει φέτος το νησί με την τουριστική περίοδο λόγω της πανδημίας αλλά και της έντασης με την Τουρκία.

H αντιπροσωπεία δεσμεύτηκε ότι θα αναδείξει τα προβλήματα των κατοίκων του ακριτικού Καστελόριζου και θα διεκδικήσει λύσεις μέσα και έξω από τη Βουλή. Για την πληρέστερη ενημέρωση συμφωνήθηκε να σταλεί το αμέσως επόμενο διάστημα σχετικό υπόμνημα στο ΚΚΕ.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς, υφυπουργός Ναυτιλίας: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο