Καταγγελία για το νοσοκομείο Καρπάθου

Καταγγελία για το νοσοκομείο Καρπάθου

Καταγγελία για το νοσοκομείο Καρπάθου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 916 ΦΟΡΕΣ

Καταγγελία στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Καρπάθου κ. Θεοδόσιος Μαστρομηνάς, αναφορικά με το νέο νοσοκομείο Καρπάθου. Συγκεκριμένα, αναφέρει στην καταγγελία τα εξής:

«Κα Εισαγγελέα,
Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνω και καταγγέλλω γεγονότα και καταστάσεις που σχετίζονται με το νεο-ανεγερθεν κτήριο του Γενικού Νοσοκομείου Καρπάθου και με την επωνυμία «ο Άγιος Ιωάννης ο Καρπάθιος».
Κατ’ αρχάς προς ενημέρωσή σας:

Μετά από αγώνες και διεκδικήσεις δεκαετιών του Καρπαθιακος λαού ξεκίνησε η ανέγερση του Γεν. Νοσοκομειου στα τέλη του 2014 με συγχρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά κονδύλια (ΕΣΠΑ).

Η κτηριακή υποδομή και εξοπλισμός παρεδόθησαν πρόσφατα από την ανάδοχο κατασκευαστική εταιρεία.
Η δέσμευση της προηγουμενης κυβέρνησης καθώς και της σημερινής και μάλιστα δημοσίως από τον κο Πρωθυπουργό σε επίσκεψή του στο νησί το 2019 και μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ότι Νοσοκομείο δεν θα λειτουργήσει αν δεν περατωθούν όλες οι τεχνικές προδιαγραφές και αν δεν στελεχωθεί πλήρως με το ιατρικο και άλλο προσωπικό όπως προβλέπεται από το Καταστατικό/Οργανόγραμμά του!!!

Επίσης δεσμεύθηκε ότι, δεν θα λειτουργήσει αν δεν διασφαλιστεί η ασφαλής προσβασιμότητα προς αυτό τόσο από τους ασθενείς, τους επισκέπτες και φυσικά τα ασθενοφόρα. Προϋπόθεση για αυτήν την ασφάλεια είναι η ασφαλούς οδικού κόμβου με όλες τις αναγκαίες τεχνικές προδιαγραφές (φωτοσήμανση ήτοι, έλεγχος κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών). Το συγκεκριμένο σημείο του οδικού δικτύου ενέχει μεγάλους κινδύνους και έχουμε θρηνήσει αρκετά θύματα δυστυχημάτων ακριβώς σε αυτό το σημείο!!!

Άλλη αναγκαιότητα είναι η αποπεράτωση του δικτύου εκβολής/απομάκρυνσης των όμβριων υδάτων και λυμάτων. Τον περασμενο χειμώνα πλημμύρισε το ισόγειο του κτηρίου λόγω έλλειψης του δικτύου αυτού!!!

Κα Εισαγγελεα,
Παρ’ότι τίποτε από τα ανωτέρω δεν έχει υλοποιηθεί από την «υπεύθυνη πολιτεία», εδώ και αρκετές εβδομάδες γίνεται προσπάθεια να μεταφερθεί το ήδη ελλειμματικό Κέντρο Υγείας στο κτήριο του Νοσοκομείου και έτσι να υπάρξει το πρόσχημα ότι το Νοσοκομείο λειτουργεί!!! Δηλαδή, το Κτήριο του Νοσοκομείου θα μετατραπεί σε ένα επίσης ελλειμματικό Κέντρο Υγείας ενάντια στην κείμενη νομοθεσία και θέληση των κατοίκων του νησιού!!! Ούτω καταστρατηγείται ο πρωταρχικός σκοπός, αυτός της παροχής πλήρους δευτεροβάθμιας κάλυψης της υγείας των κατοίκων και επισκεπτών του ακριτικού και ιστορικού νησιού μας!!!

Επίσης, εκτός των παραπάνω λόγων επικινδυνότητας, δεν υπάρχουν:
Ούτε Διοίκηση
Ούτε αυτόνομος προϋπολογισμός
Ούτε, το βασικότερον όλων, το απαραίτητο και αναγκαίο προσωπικό!!!
Τα οποία είναι οι νόμιμες προϋποθέσεις λειτουργίας ενός κανονικού Γενικού Νοσοκομείου!!!
Δεν γνωρίζουμε ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούν τέτοιες προσπάθειες παραπλάνησης των κατοίκων του νησιού μας!!!

Οι προσπάθειες αυτές έφτασαν στο αδιανόητο για μια ευνομούμενη πολιτεία να μεταφέρουν τις απογευματινές ώρες στις 31/07 και τις πρωινές ώρες στην 01/08 χωρίς καμία ενημέρωση/ειδοποίηση προς τους κατοίκους από οποιαδήποτε αρμόδια αρχή, τον εξοπλισμό και άλλα αντικειμενα του Κ.Υ. στο κτήριο του Νοσοκομείου (όπως θα διαπιστώσετε από το συνημμένο φωτογραφικό υλικό)!!!

Κα Εισαγγελέα,
Μετά από όλες τις παραπάνω μη σύννομες ενέργειες, παρακαλώ όπως θεωρήσετε την παρούσα επιστολή ως καταγγελία κατά παντός υπευθύνου, καταγγελία που πιστεύω ακράδαντα εκφραζει τόσον την προσωπική όσον και συλλογική αγανάκτηση για την επιχειρούμενη/ο ΚΟΡΟΪΔΙΑ και ΕΜΠΑΙΓΜΟ της συντριπτικής κοινωνικής πλειονότητας των κατοίκων του νησιού μας.

Παρακαλώ, ως Δημότης Καρπάθου, ως Έλληνας και Ευρωπαιος Πολίτης, και με βάση τα παραπάνω καταγγελλόμενα, όπως επιληφθείτε άμεσα και με ασφαλιστικά μέτρα να βάλετε τέλος σ’ αυτήν τη μη ΣΥΝΝΟΜΗ μεταφορά του Κέντρου Υγειας στις κτηριακες εγκαταστάσεις του μη στελεχωμενου και μη ασφαλώς προσβάσιμου Γενικού Νοσοκομείου!!!

Κα Εισαγγελέα,
Σ’ εσάς εναποθέτουμε τη μόνη μας ελπίδα για να μπει τέλος στον εμπαιγμό και προσβολή της νοημοσύνης μας!!! Θέλουμε Νοσοκομείο πλήρως και ασφαλώς προσβάσιμου και όχι ένα Προβληματικό Κεντρο Υγείας σε νεο περιτύλιγμα για φιέστες εγκαινείων!!!

Αναμένοντας την άμεση θετική σας ανταπόκριση,
Με τιμή,
Θεοδόσιος Μαστρομηνάς
Πρ. Πρόεδρος Κ.Υ. Καρπάθου (2015-2018)
Πρ. Στελεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ε.Ε)

Σημ.: Απόδειξη της μετακόμισης είναι και η άρνηση συνταγογράφησης σε ηλικιωμένη κάτοικο του νησιού όταν την Παρασκευή, 31/07, της είπαν να πάει την Τετάρτη, 05/08, στο “Νοσοκομείο”».

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς