Κατατέθηκε μήνυση εναντίον κατοίκου Ρόδου για απάτη

Κατατέθηκε μήνυση εναντίον κατοίκου Ρόδου για απάτη

Κατατέθηκε μήνυση εναντίον κατοίκου Ρόδου για απάτη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4657 ΦΟΡΕΣ

Δημοσιογράφος του Γυθείου την κατηγορεί ότι συγκέντρωνε χρήματα μέσω διαδικτύου

Μηνυτήρια αναφορά κατά Ροδίτισσας, την οποία κατηγορεί ότι χρησιμοποιεί μέσο κοινωνικής δικτύωσης ως εργαλείο συγκέντρωσης χρημάτων εξαπατώντας εκατοντάδες συμπολίτες μας, κατέθεσε χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Γυθείου, δημοσιογράφος της περιοχής αυτής.

Η μηνυτήρια αναφορά συντάχθηκε με τη σημαντική βοήθεια του δικηγόρου κ. Γιώργου Κυπραίου και όπως ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο δημοσιογράφος, κατατέθηκε στο Γύθειο καθώς δεν υπήρχαν τα χρήματα για να γίνει αυτό στη Ρόδο, ενώ εκφράζει την πεποίθηση ότι «τις επόμενες ημέρες ο κ. Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου θα λάβει ταχύτατα μέτρα ώστε να προστατεύσει εμάς από την κυρία και πολλούς άλλους καλοκάγαθους και φιλάνθρωπους συνανθρώπους μας».

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στη μηνυτήρια αναφορά ο δημοσιογράφος, η Ροδίτισσα «διατείνεται ότι δεν έχει σπίτι, ρούχα, φαγητό και χρησιμοποιεί τα ανήλικα τέκνα της προκειμένου να ευαισθητοποιήσει ανυποψίαστους χρήστες του εν λόγω διαδικτυακού χώρου (facebook). Ακόμα δηλώνει καρκινοπαθής προκειμένου να συγκεντρώνει επί μεγάλο χρονικό διάστημα μεγάλα χρηματικά ποσά για ανύπαρκτες ανάγκες της».

Στην ίδια μήνυση γίνεται γνωστό πως και ο δημοσιογράφος, όπως και άλλοι που νωρίτερα έσπευσαν να τη βοηθήσουν, υπήρξε προσωπικά «θύμα» της Ροδίτισσας καθώς όντας παραπληροφορημένος και πιστεύοντας ότι η γυναίκα αυτή διαμένει σε τροχόσπιτο και χρήζει βοηθείας, διοργανώνει ραδιοτηλεοπτικό διαδικτυακό μαραθώνιο στήριξής της, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουνίου 2020.
Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν τρεις εκπομπές διαρκείας περίπου 10 ωρών μονταρισμένες σε βίντεο των 5 ωρών από τις οποίες και συγκεντρώθηκε το ποσό των περίπου 20-25.000 ευρώ.

Στην ίδια μηνυτήρια αναφορά, τονίζεται ότι τα σχόλια αναγνωστών κάτω από το δημοσίευμα του δημοσιογράφου για το ραδιοτηλεοπτικό διαδικτυακό μαραθώνιο στήριξης της Ροδίτισσας, ήταν αυτά που του δημιούργησαν τις πρώτες υποψίες.
Ο δημοσιογράφος στη μήνυσή του παραθέτει χρονικά όλα τα στοιχεία που συγκέντρωσε για τη Ροδίτισσα και τη βοήθεια που κατά καιρούς ζητούσε και ελάμβανε από συμπολίτες μας αλλά και από κατοίκους άλλων περιοχών, καθώς και πληροφορίες για την πραγματοποίηση στις αρχές Αυγούστου άλλης εκπομπής στήριξής της, σε άλλη πόλη της Ελλάδας, καθώς στοιχεία που έχουν προκύψει από την έρευνα που έχει κάνει βάσει των οποίων η Ροδίτισσα δεν διέμενε σε τροχόσπιτο όπως επικαλούντο αλλά σε κανονικό σπίτι.

Ο ίδιος αναφέρεται και στο τηλεφώνημα που της έκανε στο τέλος Ιουνίου μετά την ολοκλήρωση της εκπομπής στήριξής της από τον ίδιο, οπότε και της ζήτησε αποδείξεις για τα χρήματα που κατατέθηκαν από όλη αυτή την προσπάθεια, στους λογαριασμούς της, ενώ τα ονόματα όσων την βοήθησαν από τη Γερμανία ζήτησε και ο διαχειριστής της σελίδας των Ελλήνων της Γερμανίας για να τους δημοσιεύσει στη σελίδα των Ελλήνων της Νυρεμβέργης.
Στην ίδια μήνυση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η Ροδίτισσα αποκάλεσε το δημοσιογράφο, τον διαχειριστή της σελίδας των Ελλήνων της Γερμανίας και μία ακόμα κυρία κλέφτες.

Καταλήγοντας ο δημοσιογράφος στη μήνυσή του αναφέρει: «Κε Εισαγγελέα,
φυσικά γνωρίζω ότι με τις παρούσες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα οι αδύναμες και ευάλωτες οικονομικά ομάδες χρήζουν αλληλοβοήθειας και στήριξης από τα πιο εύρωστα μέλη της κοινωνίας μας αλλά αυτό απαιτεί προσεκτική αντιμετώπιση, η οποία πρέπει να αποσκοπεί αφενός στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους και αφετέρου την προστασία αυτών που πραγματικά έχουν ανάγκη ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αυτό με επιτυχία και να είναι δυνατή η αρμονική συνύπαρξη όλων.

Σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθούν τρόποι αντιμετώπισης περιστατικών απροκάλυπτης απάτης όπως τα προαναφερόμενα, τα οποία μόνο συνηθισμένα δεν είναι και εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την κοινωνία μας, ο στρουθοκαμηλισμός, η αποσιώπηση, η συγκάλυψη ή η υποβάθμισή τους. Μια τέτοια αντιμετώπιση θα έχει αποτέλεσμα την αποθράσυνση και τη χωρίς μέτρο εκμετάλλευση προσώπων και καταστάσεων από άτομα με μειωμένη ηθική.

Ολοκληρώνοντας την αναφορά μου αυτή, επιτρέψτε μου να θέσω υπόψη σας ότι απώτερος σκοπός της υποβολής της δεν είναι αποκλειστικά και μόνο η τιμωρία των υπευθύνων για τα προαναφερόμενα περιστατικά. Αναγκάστηκα να προβώ στην ενέργειά μου αυτή διότι είναι ίσως ο μόνος τρόπος να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά σε βάρος και άλλων πολιτών και πιθανότατα με χειρότερες συνέπειες».

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο