Δύο σελίδες, καμία απάντηση από το γραφείο Τύπου της περιφέρειας

Δύο σελίδες, καμία απάντηση  από το γραφείο Τύπου της περιφέρειας

Δύο σελίδες, καμία απάντηση από το γραφείο Τύπου της περιφέρειας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 861 ΦΟΡΕΣ

Επειδή έτσι... γουστάρουν δεν προσκαλούν τη «Ροδιακή» στις συνεντεύξεις Τύπου

Εδέησε το γραφείο Τύπου της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να απαντήσει στο ερώτημα που εδώ και αρκετές ημέρες έχει θέσει «Η Ροδιακή» ζητώντας να μάθει γιατί δεν καλείται στις συνεντεύξεις Τύπου και γιατί δεν είναι αποδέκτρια των ανακοινώσεων της περιφέρειας, εδώ και 1,5 χρόνο.

Το ερώτημα ήταν απλό και ανάλογη θα έπρεπε να ήταν η απάντηση.
Αντί γι’ αυτό, όμως, το γραφείο Τύπου, απέστειλε μια δισέλιδη επιστολή στην οποία απάντηση δεν δίνεται.
Και τι να πουν άλλωστε; Ότι δεν καλείται «Η Ροδιακή» στις συνεντεύξεις Τύπου επειδή έτσι γουστάρουν;

Έχοντας προφανή αδυναμία να απαντήσουν επί του θέματος, μας εξηγούν πόσο κακοί δημοσιογράφοι είμαστε και ότι υπονομεύουμε το έργο της περιφέρειας.
Ακόμα κι έτσι να είναι τα πράγματα (για την οικονομία της συζήτησης το λέμε) δεν υπάρχει πουθενά τέτοια πρακτική σαν τη δική τους, εκτός αυτής που ισχύει σε τριτοκοσμικά καθεστώτα.

Γνωρίζουν πολύ καλά τι λέμε, προσπαθούν όμως να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, για πολλοστή φορά.
Κυρίως, όμως, επιδιώκουν να υποτιμήσουν τη νοημοσύνη του κόσμου πιστεύοντας ότι θα κερδίσουν τις εντυπώσεις.
Ξανά, λοιπόν, για να το καταλάβουν:

Δικαιούνται να έχουν οποιαδήποτε άποψη για τη «Ροδιακή», να την καταγγέλλουν ότι τους ασκεί άδικη κριτική, ότι τους υπονομεύει, κ.λπ. κ.λπ.
Δεν δικαιούνται όμως να μην καλούν τη «Ροδιακή» στις συνεντεύξεις Τύπου και να μην αποστέλλουν τις ανακοινώσεις της περιφέρειας.

Για την ακρίβεια, είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν, αν δεν το έχουν καταλάβει. Το γεγονός ότι δεν τους «ενοχλήσαμε» το προηγούμενο διάστημα, ήταν επειδή απλώς θέλαμε να δούμε μέχρι πού θα το φτάσουν.
Αυτό, ό,τι κι αν κάνουν, όποια δεοντολογία κι αν σκαρφιστούν, δεν αλλάζει.
Όσο και να ενοχλούνται θα παραμένουν έκθετοι στην κοινή γνώμη και αυτοί και οι προϊστάμενοί τους.

Και επειδή ακριβώς είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν (μπορούν να ρωτήσουν και τους νομικούς συμβούλους που διαθέτουν) ας το πράξουν μόνοι τους, διασώζοντας την αξιοπρέπειά τους.

Αγωνιώδης, πράγματι, η προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν αποφάσεις άλλων αλλά δυστυχώς αυτή τη φορά δεν θα τα καταφέρουν. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν, τόσο το καλύτερο.
Εμείς εδώ θα είμαστε, ξεκάθαρα απέναντι σε καθεστωτικές λογικές και νοοτροπίες, είτε μας καλούν στις συνεντεύξεις τους είτε όχι.

Υ.Γ. 1: Τα περί δεοντολογίας τα αφήνουμε ασχολίαστα. Δεν είναι και μεγάλο μέρος η Ρόδος κι όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Και πολύ καλά μάλιστα.

Υ.Γ. 2: Όφειλαν να γνωρίζουν, βέβαια, ότι «Η Ροδιακή» ποτέ δεν απέκλεισε από τις στήλες της τις όποιες απόψεις και απαντήσεις. Οπότε τα περί δημοσίευσης της απάντησης και εκ περισσού είναι και εκ του πονηρού.
Οι ίδιοι είναι που στις δικές τους αναρτήσεις εξαφανίζουν κάθε αντίθετη άποψη και μάλιστα συστηματικά. Εδώ ζούμε, είπαμε, και γνωριζόμαστε πολύ καλά μεταξύ μας.
- Η Ροδιακή -

Η απάντηση
Η απάντηση του γραφείου Τύπου της περιφέρειας έχει ως εξής:
«Αξιότιμη κα Τσοπανάκη,
Η δυσανεξία της εφημερίδας σας στο δικαίωμα ενός Οργανισμού όπως είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, να υπερασπιστεί τη λειτουργία και την προσωπικότητά του, έχει λάβει διαστάσεις εμμονής.

Στη σημερινή αναφορά σας στο Γραφείο Τύπου της ΠΝΑΙ, στη σελίδα 32 της εφημερίδας σας, το οποίο, αφού αποκαλείτε πολυπρόσωπο και καλοπληρωμένο, με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων για μία ακόμα φορά, αφού γνωρίζετε πολύ καλά και αποκρύπτετε την αλήθεια, ότι απασχολεί τόσους δημοσιογράφους όσους ο νόμος ορίζει, δηλαδή δύο και ότι αυτοί αμείβονται βάσει των προβλεπομένων εκ του νόμου και εκ του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, απευθύνετε και ερώτημα!

Σας απαντούμε:
Ποια τήρηση στοιχειωδών κανόνων δεοντολογίας εφαρμόστηκε εκ μέρους σας, όταν αναρτούσατε αλλοιωμένη δήλωση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, σε ραδιοφωνικό σταθμό και μετά από τη δική μας έντονη διαμαρτυρία για το απαράδεκτο αυτό γεγονός, την κατεβάσατε από την ιστοσελίδα σας, εξαπολύοντας επίθεση εναντίον μας;

Ποια τήρηση στοιχειωδών κανόνων δεοντολογίας σάς οδήγησε στη δημοσίευση της ψευδούς είδησης ότι η δίκη στην οποία ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος ήταν μάρτυρας, διεκόπη λόγω επεισοδίου, ενώ ήταν γνωστό από την έναρξη της συγκεκριμένης δίκης ότι θα διεκόπτετο σε συγκεκριμένη ώρα, λόγω απεργίας του διοικητικού προσωπικού των Δικαστηρίων; Και σε αυτή την περίπτωση, μετά τη διαμαρτυρία μας για την απαράδεκτη διάδοση του ψεύδους, κατηγορήσατε εμάς!

Ποια τήρηση στοιχειωδών κανόνων δεοντολογίας σάς οδήγησε στη δημοσίευση ενός φανταστικού διαλόγου μεταξύ του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου και τρίτου προσώπου, ενώ δεν μπήκατε καν στον κόπο να επιχειρήσετε την παραμικρή διασταύρωση των όσων ενδεχομένως σας μεταφέρθηκαν, όπως οι στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας που επικαλείστε επιβάλλουν στη δημοσιογραφία, από τότε που αυτή ανακαλύφθηκε! Και σε αυτήν την περίπτωση, στην εύλογη διαμαρτυρία μας για τη διάδοση του ψεύδους, αντιδράσατε, κατηγορώντας εμάς για δυσανεξία στην κριτική! Από πότε το ψεύδος είναι κριτική; Αυτά είναι λίγα μόνο, ενδεικτικά παραδείγματα, του τρόπου με τον οποίο εσείς αντιλαμβάνεστε τους στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας που αναφέρετε. Στη διάθεσή σας να αναφέρουμε πλείστα όσα, με την ίδια «ευαισθησία» στη δημοσιογραφική δεοντολογία και στη Δημοκρατία.

Δείξτε το δικό σας δημοκρατικό πρόσωπο – όπως εσείς θέλετε να αυτοπεριγράφεστε – δημοσιεύοντας την παρούσα απάντηση που εσείς ζητήσατε δημοσίως από μας και εμείς πρόθυμα σας δίνουμε – στην ίδια σελίδα της εφημερίδας σας και στην ίδια θέση που δημοσιεύσατε και το ερώτημά σας.

Να είστε σίγουροι ότι είμαστε και θα παραμείνουμε πάντα στη διάθεσή σας να σας απαντήσουμε οποιοδήποτε ερώτημα τυχόν θελήσετε να μας απευθύνετε, όποτε και αν αποφασίσετε να διασταυρώσετε το οποιοδήποτε ψεύδος ή συκοφαντία που ενδεχομένως σας μεταφέρεται και εσείς με τόσο προθυμία δημοσιεύετε, λειτουργώντας σε πραγματικό και όχι εικονικό περιβάλλον στοιχειωδών κανόνων δεοντολογίας και Δημοκρατίας.

ΥΓ: Η παρούσα επιστολή θα δημοσιοποιηθεί αύριο, εφόσον δεν δημοσιευθεί εκ μέρους σας, ως οφείλετε να κάνετε, στην ίδια σελίδα και στην ίδια θέση του σημερινού δικού σας ερωτήματος, όπως οι στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας και η Δημοκρατία επιβάλλουν.

Με εκτίμηση,
το πολυπρόσωπο και καλοπληρωμένο
Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας
Νοτίου Αιγαίου
Ρένα Παυλάκη
Δημήτρης Τσοπανάκης».

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη