Σπείρα τσιγγάνων πήγε στην Κω για να ληστέψει 90χρονη!

Σπείρα τσιγγάνων πήγε στην Κω για  να ληστέψει 90χρονη!

Σπείρα τσιγγάνων πήγε στην Κω για να ληστέψει 90χρονη!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 665 ΦΟΡΕΣ

Ταξίδεψαν από τη Ρόδο στην Κω, ενοικίασαν ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και με αυτό πήγαν στο σπίτι 90χρονης και τη λήστεψαν!

Το περιστατικό σημειώθηκε προχθές σε χωριό της Κω και οι δράστες, δύο γυναίκες Ρομά ηλικίας 59 και 40 ετών αντίστοιχα, ένας 40χρονος ομόφυλός τους, ένας 48χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής και ένας 60χρονος Πακιστανός, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν λίγες ώρες μετά τη ληστεία!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι τέσσερις από τους πέντε εμπλεκόμενους ταξίδεψαν από τη Ρόδο στην Κω στις 3 Αυγούστου 2020. Εκεί αφού ενοικίασαν ένα αυτοκίνητο επιβιβάστηκαν και οι πέντε σε αυτό και μετέβησαν στο χωριό Ασώματος. Στη συνέχεια, οι δύο γυναίκες Ρομά πήγαν στο σπίτι της 90χρονης, ενώ ο Πακιστανός επιτηρούσε την περιοχή ως «τσιλιαδόρος» και οι λοιποί δράστες (ο Αλβανός με τον 40χρονο Ρομά), παρέμειναν στο όχημα και περίμεναν τους υπόλοιπους να τελειώσουν τη «δουλειά».

Η 59χρονη και η 40χρονη Ρομά χτύπησαν την πόρτα της ηλικιωμένης γυναίκας και όταν εκείνη τους άνοιξε, μπήκαν μέσα όπου η μία εμπλεκόμενη την ακινητοποίησε και η δεύτερη άρχισε να ψάχνει το σπίτι. Μόλις βρήκε το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ (!) που η 90χρονη είχε σε κάποιο συρτάρι, το πήραν και αφού επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο όπου τους περίμεναν οι συνεργοί τους, τράπηκαν σε φυγή!

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Κω, αστυνομικοί του οποίου κατάφεραν έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις και έρευνα να εντοπίσουν το όχημα και να προσαγάγουν τους δράστες, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από την ηλικιωμένη γυναίκα.
Στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ και 4 ακτοπλοϊκά εισιτήρια της γραμμής Ρόδος-Κως.

Οι πέντε εμπλεκόμενοι με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για σύσταση συμμορίας και διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω για τα περαιτέρω.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω