Υποστελεχωμένες οι υπηρεσίες του Λιμενικού στα Δωδεκάνησα

Υποστελεχωμένες οι υπηρεσίες του Λιμενικού στα Δωδεκάνησα

Υποστελεχωμένες οι υπηρεσίες του Λιμενικού στα Δωδεκάνησα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 722 ΦΟΡΕΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, απέστειλε η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δωδεκανήσου με την οποία ζητά την παρέμβαση του για την επίλυση του προβλήματος της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του Λιμενικού στην περιοχή μας.

Η ίδια επιστολή κοινοποιείται και στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο κ. Θεόδωρο Κλιάρη και μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά στις επισκέψεις που είχε κάνει ο υπουργός στα Λιμεναρχεία της περιοχής μας, όπου και είχε διαπιστώσει τις «σημαντικές ελλείψεις, κυρίως σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και μέσα, επαινώντας τα υπηρετούνταν στελέχη για το ηθικό, την αίσθηση του καθήκοντος και την ανιδιοτέλεια που επιδεικνύουν υπερεργαζόμενοι σε διαρκή βάση προκειμένου να εκτελέσουν στο ακέραιο την αποστολή του Λιμενικού Σώματος».

Ωστόσο παρά όλα αυτά, όπως αναφέρουν οι συνδικαλιστές Λιμενικοί στην επιστολή τους, το πρόβλημα όχι μόνο δεν επιλύθηκε αλλά ενισχύθηκε με τις μεταθέσεις συναδέλφων τους στην Ηπειρωτική Ελλάδα.

Για αυτό και ζητούν από τον Υπουργό «να αναγνωρίσει και με πράξεις το έργο των συναδέλφων τους στα Δωδεκάνησα, δικαιώνοντας φέτος τους εγκλωβισμένους από «παραδοχές» των συμβουλίων μεταθέσεων επί τουλάχιστον τρία και πλέον έτη πέραν του προβλεπομένου, ενισχύοντας ταυτόχρονα τις Λιμενικές Αρχές, όπως είναι αναγκαίο και τους αξίζει, στο 100% της ανεπαρκούς οργανικής τους δύναμης».

Επίσης, ζητούν από τον κ. Υπουργό «να διαφοροποιηθεί από τους προκατόχους του, εναντιώμενος σε όσους κάθε χρόνο συνασπίζονται προκειμένου να βρουν τρόπο να μην μετατεθούν οι ημέτεροί τους, διατηρώντας την άνιση κατανομή των στελεχών υπέρ του κέντρου αλλά και Λιμενικών Αρχών που δεν αντιμετωπίζουν στο ελάχιστο τις τεράστιες προκλήσεις του Νοτιοανατολικού Αιγαίου».

Αναλυτικά, η επιστολή της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δωδεκανήσου προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ,
με τα συμβούλια μεταθέσεων σε εξέλιξη και τις πρώτες πληροφορίες από τα αποτελέσματά τους να φτάνουν σε μας, επανερχόμαστε δυστυχώς πίσω στο «σημείο μηδέν» ν’ απευθυνθούμε σε σας, όπως κάναμε και πέρυσι προκειμένου με παρέμβασή σας να προλάβουμε το τότε διαφαινόμενο αρνητικό αποτέλεσμά τους. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε, όμως δεν θεωρήσαμε τότε δίκαιο άμα τη αναλήψει των καθηκόντων σας στο Υ.ΝΑ.Ν.Π. να σας επιρρίψουμε ευθύνες για τις δυσλειτουργίες ετών που μόλις είχατε παραλάβει και σίγουρα θα χρειαζόσασταν ικανό χρονικό διάστημα για να αποκαταστήσετε.

Η συνέχεια σας με τη στήριξη και νομοθέτηση πλήθους ευεργετικών διατάξεων υπέρ των στελεχών και γενικότερα της λειτουργίας του Λιμενικού Σώματος δικαίωσε την τότε στάση μας.

Δυστυχώς, εν προκειμένω για τις μεταθέσεις, οι ευνοϊκές αλλαγές τόσο για τη στελέχωση υπηρεσιών Ανατολικού Αιγαίου όσο και για τα στελέχη που υπηρετούν σε Λιμενικές Αρχές 1ης και 2ης κατηγορίας εκτός τόπου συμφερόντων τους, που φέρατε με τον 4676/2020, δεν κατάφεραν να τύχουν εφαρμογής στις φετινές μεταθέσεις, 5 μήνες μετά.

Επισκεφθήκατε στον ένα χρόνο αρκετές Λιμενικές Αρχές των Δωδεκανήσων, όπου και διαπιστώσατε τις σημαντικές ελλείψεις κυρίως σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και μέσα, επαινώντας τα υπηρετούντα στελέχη για το ηθικό, την αίσθηση του καθήκοντος και την ανιδιοτέλεια που επιδεικνύουν υπερεργαζόμενοι σε διαρκή βάση προκειμένου να εκτελέσουν στο ακέραιο την αποστολή του Λιμενικού Σώματος υπό την ηγεσία σας.

Επιπρόσθετα, οι αθρόες αποσπάσεις στελεχών της Δωδεκανήσου σε Υπηρεσίες της ηπειρωτικής Ελλάδας επιτείνουν το πρόβλημα της υποστελέχωσης της περιοχής μας. Έτσι, αντί να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο προστασίας των συναδέλφων, δημιουργήσαμε βιβλίο εξυπηρετήσεων.

ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ από εσάς κύριε Υπουργέ ν’ αναγνωρίσετε και με πράξεις το έργο των συναδέλφων στα Δωδεκάνησα, δικαιώνοντας φέτος τους εγκλωβισμένους από «παραδοχές» των συμβουλίων μεταθέσεων επί τουλάχιστον τρία και πλέον έτη πέραν του προβλεπομένου, ενισχύοντας ταυτόχρονα τις Λιμενικές Αρχές όπως είναι αναγκαίο και τους αξίζει, στο 100% της ανεπαρκούς οργανικής τους δύναμης.

ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ από εσάς να διαφοροποιηθείτε από τους προκατόχους σας, εναντιώμενος σε όσους κάθε χρόνο συνασπίζονται προκειμένου να βρουν τρόπο να μην μετατεθούν οι ημέτεροί τους, διατηρώντας την άνιση κατανομή των στελεχών υπέρ του κέντρου αλλά και Λιμενικών Αρχών που δεν αντιμετωπίζουν στο ελάχιστο τις τεράστιες προκλήσεις του Νοτιοανατολικού Αιγαίου…
Φέτος γνωρίζετε…»

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου