Ι. Κλούβας: «Ταφόπλακα» το κλείσιμο μπαρ-εστιατορίων στις 12 η ώρα

Ι. Κλούβας: «Ταφόπλακα» το κλείσιμο μπαρ-εστιατορίων στις 12 η ώρα

Ι. Κλούβας: «Ταφόπλακα» το κλείσιμο μπαρ-εστιατορίων στις 12 η ώρα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1415 ΦΟΡΕΣ

Ως «ταφόπλακα» χαρακτήρισε το μέτρο του κλεισίματος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος τα μεσάνυκτα έως τις 23 Αυγούστου, που έχει ληφθεί από την Κυβέρνηση και για την περιοχή μας, ο πρόεδρος του σωματείου Εστιατόρων Ρόδου κ. Ιωάννης Κλούβας και εξέφρασε την άποψη ότι θα επιφέρει αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα!

Με δηλώσεις του στη «Ροδιακή» ο κ. Κλούβας δήλωσε ότι θεωρεί «παράξενο που πρώτον, άφησαν «ανοικτή» την Αττική και κλείνουν εμάς, αυτό δείχνει νομίζω ότι τα κρούσματα δεν είναι τα δύο που λέμε, έχω την εντύπωση ότι πρέπει να είναι κάτι παραπάνω, δεν είναι δυνατόν με δύο κρούσματα να μας «κλείνουνε» ενώ η Αττική έχει πολλαπλά. Δεύτερον, θα μπορούσε η απόφαση αυτή να ήτανε κλείσιμο της μουσικής στις 12 και να φύγει ο κόσμος σιγά – σιγά.

Τώρα, με το να πρέπει να κλείσεις τα μεσάνυκτα και την ίδια ώρα να βγάλεις τον κόσμο έξω, έχω την εντύπωση ότι ο κόσμος θα μαζευτεί στις πλατείες, στις παραλίες, θα πάρουνε τα απαραίτητα για τη μουσική, ποτά από τα περίπτερα που θα είναι ανοικτά, είτε θα βγούνε πλανόδιοι με κινητά ψυγεία, όπου θα πουλάνε μπύρες και ποτά, όπως πουλάνε φρούτα στις παραλίες κ.λ.π.

Δεν νομίζω ότι το μέτρο αυτό θα προστατεύσει κάτι, διότι ο νεαρός δεν θα πάει σπίτι του στις 12 τα μεσάνυκτα. Το πιο σωστό θα ήτανε, αφού μας υποχρέωσε η Κυβέρνηση να είναι όλοι σε καθίσματα, να κλείνει η μουσική τα μεσάνυκτα και να αφήσει τον κόσμο να φύγει σιγά – σιγά. Ακόμη και να μείνουν εκεί οι πελάτες εφόσον είναι καθιστοί, σε αποστάσεις και τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα, θεωρώ πως δεν θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλημα.

Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο πρέπει να τους διώξουμε έξω και να αρχίσουν να τρέχουν μες στους δρόμους και στις πλατείες»!

Ο κ. Κλούβας αναφέρθηκε και στα πρόστιμα που θα βεβαιώνονται σε βάρος των παραβατών, τα οποία ανέρχονται στις 10.000 ευρώ. Ο ίδιος διευκρίνισε πως υπάρχει μία λεπτομέρεια, αν είσαι μαγαζί που κάνει delivery θα μπορείς μετά τις 12 να κάνεις διανομή, αλλά δεν θα μπορείς να έχεις κόσμο στην επιχείρηση σου και να κάθεται.
Για παράδειγμα, ένα σουβλατζίδικο που λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο, δεν θα μπορεί μετά τις 12 τα μεσάνυκτα να λειτουργήσουν οι καρέκλες και τα τραπέζια του, αλλά θα μπορεί να στείλει φαγητό στο σπίτι.

Ο πρόεδρος του σωματείου εστιατόρων Ρόδου ρωτήθηκε ποιες θα είναι οι επιπτώσεις του μέτρου στα καταστήματα εστίασης και γενικότερα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου απάντησε ότι οι επιπτώσεις αυτές θα φθάσουν το 100%.
«Κοιτάξτε η δική μου η γνώμη, γιατί έχω 43 χρόνια σε αυτή τη δουλειά της διασκέδασης και της εστίασης, ποτέ η πολιτεία ακόμη και οι ντόπιοι «άρχοντες» δεν έσκυψαν επάνω στο κομμάτι της διασκέδασης και της εστίασης με σοβαρότητα. Δεν θεωρούν ότι η διασκέδαση είναι αναπόσπαστο κομμάτι των διακοπών. Έτσι «χάσαμε» τα σχολεία, έτσι «χάσαμε» όλους τους νέους Σκανδιναβούς.

Και τώρα με τις βεβαιώσεις για τον covid -19 που θα πρέπει να φέρουν όλοι όσοι επισκέπτονται τη χώρα μας, εντός 72 ωρών, να σας πως ότι θα χάσουμε και τους τελευταίους Σκανδιναβούς. Διότι το να πρέπει να κάνεις 72 ώρες πριν το ταξίδι το τεστ το οποίο κοστίζει για τους Σουηδούς 2.000 κορώνες, καθιστά απαγορευτικό το ταξίδι από τη χώρα αυτή αλλά και από τη Φινλανδία, δύο χώρες οι οποίες στέλνουν αρκετό κόσμο σε εμάς».

Απελπισμένοι οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι
Την απόγνωση στην οποία βρίσκονται οι συνάδελφοι του που περίμεναν να δουλέψουν αυτούς τους μήνες έστω και λίγο για να καλύψουν τις αυξημένες υποχρεώσεις τους, μετέφερε ο πρόεδρος του σωματείου εστιατόρων Ρόδου.
«Απελπισμένος είναι όλος ο κόσμος, είναι στα κάγκελα! Αυτό λέγαμε στην τηλεδιάσκεψη που είχαμε με την ΠΟΕΣΕ, ότι πρέπει να κάνουμε διαβήματα, ότι πρέπει να στείλουμε επιστολές, πρέπει να πιέσουμε τους βουλευτές μας, κ.α.
Η εστίαση είναι ένας κλάδος που δίνει δουλειά σε πολύ κόσμο.

Θα μείνει πολύς κόσμος άνεργος. Και το άσχημο είναι για εμάς που μένουμε σε ένα τόπο που έχει ανάγκη τον τουρισμό, δεν ξέρουμε πώς θα βγάλουμε το χειμώνα! Από τον προηγούμενο Οκτώβριο έχουμε να βάλουμε μία «σωστή» είσπραξη στα ταμεία μας! Μας έκλεισαν από τον Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο, τον Ιούνιο τον μισό, ο Ιούλιος ήταν και αυτός μειωμένος με 112.000 χιλιάδες κόσμο που ήρθε στο νησί μας έναντι 480.000 που ήτανε πέρυσι, ενώ ο Αύγουστος δεν προμηνύεται να είναι καλύτερος από τον Ιούλιο έτσι όπως βλέπω το θέμα, οι εισπράξεις μας έχουν μειωθεί σε ποσοστό 100%, δηλαδή έκανες για παράδειγμα είσπραξη 100 ευρώ και τώρα κάνεις ένα ευρώ» είπε ο κ. Κλούβας!

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης τα οποία φαίνεται ότι θα πληγούν περισσότερο από το μέτρο αυτό, καθώς η πλειοψηφία λειτουργούσε μετά τα μεσάνυκτα.

«Είναι σίγουρο ότι θα βάλουνε «λουκέτο» και καλύτερα γιατί αν πρόκειται να λειτουργείς την επιχείρηση σου θα έχεις όλη την ώρα πάνω από το κεφάλι σου εφορία, υγειονομείο κ.α. Εγώ τώρα αν είχα μαγαζί τέτοιου είδους θα το έκλεινα έως ότου ηρεμήσει η κατάσταση γιατί το μέτρο είναι από 11- 23 Αυγούστου. Βέβαια είναι μία περίοδος που περιλαμβάνει το Δεκαπενταύγουστο που είναι αρκετά αυξημένος ο τζίρος, αλλά από την άλλη πλευρά, τα πρόστιμα είναι τεράστια και υπάρχει ο κίνδυνος να σε «κλείσουν» για πολλές ημέρες. Είναι δύσκολο το θέμα! Με τέτοια ορμή «πέφτει» επάνω στη διασκέδαση το κράτος που το θεωρώ αδικαιολόγητο, δεν μπορώ να το καταλάβω».

Ο κ. Κλούβας ωστόσο παραδέχτηκε ότι οι επιχειρηματίες «δεν είχαν πάρει τα μέτρα που έπρεπε, καθώς στην αρχή ο κόσμος ήταν ο ένας επάνω στον άλλο. Τώρα όμως που όλοι είναι καθιστοί θα έπρεπε η κυβέρνηση να διατηρήσει αυτό το μέτρο και να πει ότι στις 12 τα μεσάνυκτα, είμαστε τουριστική περιοχή, ας είναι και στη μία, να κλείσει η μουσική και από εκεί και έπειτα να φεύγει ο κόσμος σιγά – σιγά.

Τώρα με την απόφαση αυτή θα δημιουργηθούν χειρότερα πράγματα, θα το δείτε, θα τους προλάβουν τα γεγονότα, θα γεμίσουν οι παραλίες από κόσμο, θα γεμίσουν οι πλατείες στην Παλιά Πόλη από κόσμο που δεν θα έχει που να πάει, θα πάρει ποτά στα χέρια του και θα είναι όλη τη νύκτα εκεί να στέκονται και θα είναι ο ένας επάνω στον άλλο!

Ενώ καθιστοί θα είχαν και μία απόσταση μεταξύ τους! Έπειτα τα εστιατόρια τι φταίνε; Εμείς έχουμε τον κόσμο καθιστό, γιατί τι φταίμε εμείς και μας κλείνεις 12 η ώρα, να πρέπει να βγάλουμε άρον – άρον τον κόσμο έξω, όταν τα τουριστικά καταστήματα κλείνουν την ίδια ώρα»!

Πάντως, ο κ. Κλούβας, ο οποίος είναι και μέλος της ΠΟΕΣΕ έκανε γνωστό ότι ήδη η Ομοσπονδία τους έχει κάποιες προτάσεις, τις οποίες και επεξεργάζεται και σε λίγο θα κάνει ανακοινώσεις.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο