Β.Υψηλάντης: Η Ελλάδα έμπρακτα αποδεικνύει την προσήλωσή της στη διεθνή νομιμότητα

Β.Υψηλάντης: Η Ελλάδα έμπρακτα αποδεικνύει την προσήλωσή της στη διεθνή νομιμότητα

Β.Υψηλάντης: Η Ελλάδα έμπρακτα αποδεικνύει την προσήλωσή της στη διεθνή νομιμότητα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 159 ΦΟΡΕΣ

«Η νέα παράνομη Τουρκική Navtex για έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα σε συνδυασμό με την κινητικότητα μονάδων του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού καταδεικνύει τον ρόλο της γειτονικής χώρας. Είναι ρόλος αποσταθεροποιητικός και απειλητικός για την ειρήνη στην περιοχή μας. Η Ελλάδα έμπρακτα αποδεικνύει με όλες τις κινήσεις την προσήλωση της στη διεθνή νομιμότητα. Όλες τις οι ενέργειες βασίζονται στο διεθνές δίκαιο και τους κανόνες της καλής γειτονίας»

Αυτό υπογράμμισε σήμερα μιλώντας στο “Notos News” και την «Απογευματινή Ενημέρωση» ο βουλευτής της ΝΔ κ. Βασίλης Υψηλάντης.

Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχει κάνει η Ελλάδα για τον καθορισμό ΑΟΖ, όπως η συμφωνία με την Ιταλία και προσφάτως με την Αίγυπτο.

«Ο πρωθυπουργός έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ενώ έχει ενημερώσει τους ξένους ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ», τόνισε.

Σε ερώτηση αν η Ευρώπη πρέπει να δώσει πιο ηχηρή απάντηση στην Τουρκία ο κ. Υψηλάντης δήλωσε πως η ΕΕ πρέπει να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδος.

«Στόχος η προάσπιση του Διεθνούς Δικαίου και της νομιμότητας. Από την άλλη πλευρά οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι αποφασισμένες και έτοιμες. Η αντιμετώπιση του ζητήματος από το ΓΕΕΘΑ καταδεικνύουν ότι είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την ακεραιότητα της χώρας μας και την ανεξαρτησία της.

Δεν μπορούμε συνεχώς να είμαστε υπό τη συνεχή απειλή της Τουρκίας, τις παραβάσεις του Διεθνούς Δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας. Η Τουρκία, όλο αυτό το διάστημα αλλά και τα προηγούμενα χρόνια προκαλεί διαρκώς και παίζει με την ειρήνη», τόνισε ο κ. Υψηλάντης.

Όσο για το τι πρέπει να κάνει η χώρα μας αν η Τουρκία κάνει έρευνες τελικά στα σημεία που έχει προαναγγείλει ο κ. Υψηλάντης δήλωσε πως η κατάσταση είναι κρίσιμη και αντιμετωπίζεται από τη χώρα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

«Δεν παύει να είμαστε σε όλη τη διάρκεια των παραινέσεων προς την Τουρκία έτοιμοι για παν ενδεχόμενο, ώστε να προασπίσουμε τα σύνορά μας, την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της χώρας μας», ανέφερε ο κ. Υψηλάντης.

Σε ερώτηση για τη συμφωνία στην οποία προέβη η Ελλάδα με την Αίγυπτο για τον καθορισμό ΑΟΖ ο κ. Υψηλάντης τόνισε:«Είναι μια καλή συμφωνία που μας καλύπτει απόλυτα».

Ο κ. Υψηλάντης αναφέρθηκε και στην αντιμετώπιση της πανδημίας με αφορμή την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση.
«Για να προστατεύσουμε τον τουρισμό μας και την υγεία όλων μας λαμβάνονται κάποια μέτρα. Σε ό,τι αφορά τις τουριστικές περιοχές στόχος είναι να προστατευθούν οι φιλοξενούμενοι μας και η εικόνα της χώρας μας την οποία δημιουργήσαμε με πολύ μεγάλο κόπο μέχρι σήμερα», δήλωσε κ. Υψηλάντης.

«Θα πρέπει να προστατεύσουμε αυτό που έχουμε φτιάξει, ώστε την επόμενη χρονιά να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στον διεθνή ανταγωνισμό» είπε.

Όσο για τη διενέργεια τεστ για όσους ταξιδεύουν σε συγκεκριμένες αγορές, όπως η Τσεχία, η Ολλανδία και άλλες ο κ. Υψηλάντης δήλωσε:

«Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση η απόφαση που έχει ληφθεί γιατί πρέπει να προστατευθεί ο πληθυσμός. Ο αριθμός των κρουσμάτων δεν μειώνεται. Η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει πίσω τη στιγμή που τα μηνύματα από την επιστημονική κοινότητα είναι θετικά. Αυτό που υποδεικνύουν οι επιστήμονες είναι αυτό που πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι οι υπόλοιποι».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς, υφυπουργός Ναυτιλίας: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο