Α. Σουλούνιας: Να μην επιτρέψουμε το 2020 να αποτελέσει μια χαμένη χρονιά

Α. Σουλούνιας: Να μην επιτρέψουμε το 2020 να αποτελέσει μια χαμένη χρονιά

Α. Σουλούνιας: Να μην επιτρέψουμε το 2020 να αποτελέσει μια χαμένη χρονιά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 434 ΦΟΡΕΣ

Nα μην επιτρέψουμε το 2020 να αποτελέσει μια χαμένη χρονιά τόνιζε, ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της ΠΟΞ κ. Άρης Σουλούνιας σε συνέντευξη την οποία είχε παραχωρήσει στην ελληνική έκδοση του περιοδικού “FORBES” δύο μήνες πριν.

Σήμερα αποτελεί το μήνυμα και ταυτόχρονα το έναυσμα, που πρέπει να λάβουν όλοι και να δουλέψουν σκληρά για τα χρόνια που έρχονται με ψυχραιμία υπομονή και κυρίως επιμονή και μεθοδικότητα.

Παρόλο που τα επόμενα δύο χρόνια, όπως ανέφερε, θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα για όλο τον κλάδο, η Ελλάδα αλλά και αυτοί που συνθέτουν την τουριστική εμπειρία διάθέτουν τις προϋποθέσεις εκείνες για να ανοίξουν όλοι μαζί – συλλογικά και συντονισμένα- ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο στον ελληνικό τουρισμό:

Αποτελεί ακόμη μεγάλο ζητούμενο για προορισμούς, επιχειρήσεις αλλά και για όλους εμάς που συνδιαμορφώνουμε το τουριστικό προϊόν. Και οι προκλήσεις και οι δυσκολίες φαίνεται να είναι μεγαλύτερες από ποτέ.

«Μοντέλα, όπως το All Inclusive χρειάζεται να επανεφευρεθούν οι σχέσεις με τους μεγάλους tour operators να επαναπροσδιοριστούν, ενώ οι προορισμοί ιδιαίτερα οι δημοφιλείς θα πρέπει να βελτιώσουν άμεσα τις υποδομές τους, τόσο αυτές της δημόσιας υγείας όσο και της προστασίας του περιβάλλοντος», τόνισε ο κ. Σουλούνιας

Όσο για το brand της χώρας ανέφερε:
«Το brand της χώρας ως τουριστικού προορισμού θα πρέπει να ενισχυθεί στοχευμένα, πάνω στις βάσεις της αυθεντικότητας της βιωσιμότητας και της ασφάλειας».

Και τα επόμενα δύο χρόνια, όπως υπογράμμισε ο κ. Σουλούνιας θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα για τον τουριστικό κλάδο. Ωστόσο όμως όλοι όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό πρέπει να εργαστούν για να ανοίξει ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο για τον τομέα.

«Παρόλο που τα επόμενα δύο χρόνια, όπως ανέφερα, θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα για όλο τον κλάδο, πιστεύω ακράδαντα ότι η Ελλάδα αλλά και αυτοί που συνθέτουν την τουριστική μας εμπειρία (πολιτεία, επιχειρήσεις, εργαζόμενοι και τοπικές κοινωνίες) διαθέτουμε τις προϋποθέσεις εκείνες για να ανοίξουμε όλοι μαζί -συλλογικά και συντονισμένα- ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο στον ελληνικό τουρισμό και να μην επιτρέψουμε το 2020 να αποτελέσει μια χαμένη χρονιά αλλά μια χρονιά που θα θέσουμε νέες βάσεις και δεδομένα. Ατενίζουμε το 2021-2022 με αισιοδοξία για αυτό και εργαζόμαστε όλοι μαζί ως ομάδα για το αύριο», δήλωσε ο κ Σουλούνιας.

Διαβάστε ακόμη

Ιδιαίτερα ικανοποιητικά εξελίσσεται η τουριστική κίνηση στο νησί μας

ΤUI Γερμανίας: Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για το 2025

ΞΕΕ: Ικανοποίηση για το «φρένο» της Ε.Ε. στις αθέμιτες πρακτικές της Booking

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου