«Απόβαση» του ΣΔΟΕ στη Σύμη το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

«Απόβαση» του ΣΔΟΕ στη Σύμη  το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

«Απόβαση» του ΣΔΟΕ στη Σύμη το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 764 ΦΟΡΕΣ

Τονωτική «ένεση» για τη Σύμη, ήταν η κίνηση του τριημέρου τον Δεκαπενταύγουστο, όπως δήλωσε στον sky Ρόδου ο Δήμαρχος Λευτέρης Παπακαλοδούκας, αφού μόνο την Παρασκευή, παραμονή της Παναγίας έφθασαν στο νησί με το πλοίο “Chios” περίπου 600 επισκέπτες.

Την εμφάνισή του έκανε και κλιμάκιο του ΣΔΟΕ για σαρωτικούς ελέγχους, ενώ εντατικοί ήταν οι έλεγχοι και από την Αστυνομία για την τήρηση των μέτρων λόγω του covid-19.

“Η Εφορία έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της στο νησί. Η Αστυνομία έκανε πολύ καλά τη δουλειά της με συνεχείς ελέγχους”, είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Υπενθυμίζεται ότι στη Σύμη βρέθηκαν και πολλοί νεαροί Ροδίτες το τριήμερο, συνδυάζοντας τη χαλάρωση με τη νυχτερινή έξοδο, αφού ως γνωστόν στη Ρόδο τα καταστήματα κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα.

Η κίνηση σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο, είναι μειωμένη κατά 90%, όπως επισήμανε, αφού τεράστιο πλήγμα για το νησί αποτελεί η έλλειψη του θαλάσσιου τουρισμού. Τη Σύμη επισκέπτονται φέτος για διακοπές κυρίως Έλληνες επισκέπτες και Γάλλοι τουρίστες. “Ευελπιστούμε να δουλέψει το νησί και αυτό το τριήμερο, γιατί μας περιμένει ένας δύσκολος χειμώνας”, είπε σχετικά. Επίσης, στο νησί συνεχίζει να παραθερίζει ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος θα αναχωρήσει αύριο.

Ο κ. Παπακαλοδούκας αναφέρθηκε και στις αφίξεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριου Σαντορινιού και Σωκράτη Φάμελλου. Μάλιστα, με τον βουλευτή Δωδεκανήσου είχε συνάντηση για θέματα που απασχολούν το νησί, ενώ καυτηρίασε το γεγονός ότι οι υπόλοιποι βουλευτές του νομού, έχουν πολύ καιρό να επισκεφθούν το νησί και το Δημαρχείο για ενημέρωση: “Το να ζητάει ο Δήμος, δεν είναι παράλογο”, είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, συνάντηση είχε χθες ο κ. Παπακαλοδούκας και με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Δωδεκανήσου Αντώνη Γιαννικουρή.
Τέλος, ο κ. Παπακαλοδούκας ζήτησε χθες με επιστολή του προς τον αρμόδιο υπουργό, να μην πληρώσουν για φέτος τα τέλη για τα πεζοδρόμια οι επαγγελματίες του νησιού.

Διαβάστε ακόμη

Συνολικά 43 άτομα ταξίδεψαν από τα τουρκικά παράλια κι εντοπίστηκαν σε Τήλο και Σύμη

Στη Σύμη για τους εορτασμούς η Φιλαρμονική Καλυθιών Ρόδου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε χθες στη Σύμη η ιστορική επέτειος

Η παρουσίαση στη Σύμη του Επετειακού Τόμου «100 χρόνια Πανορμίτειο Γυμνάσιο Σύμης (1922-2022)»

Άλλοι 14 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ως παράνομοι στη Σύμη

Δεκάδες και χθες οι προσκυνητές από τη Ρόδο που μετέβησαν στην Ιερά Μονή Πανορμίτη στη Σύμη

Να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας ζητά ο δήμος Σύμης

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο