Στο εδώλιο επτά άτομα για κλοπές και ληστείες σε βάρος πελατών

Στο εδώλιο επτά άτομα για κλοπές και ληστείες σε βάρος πελατών

Στο εδώλιο επτά άτομα για κλοπές και ληστείες σε βάρος πελατών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 653 ΦΟΡΕΣ

Έπαιρναν τις πιστωτικές κάρτες των θυμάτων και τις «ελάφρυναν»

Η υπόθεση η οποία είχε εξιχνιαστεί πριν από δύο χρόνια, έπειτα από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και αφορά εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές και ληστείες σε βάρος πελατών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Ρόδο, θα εκδικαστεί στα μέσα Σεπτεμβρίου από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν συνολικά επτά άτομα, εκ των οποίων τρεις Έλληνες και τέσσερις αλλοδαποί.
Πρόκειται για δύο συνιδιοκτήτες καταστημάτων νυχτερινής διασκέδασης, ηλικίας 47 και 48 ετών αντίστοιχα, που φέρονται να είχαν αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση και πέντε εργαζόμενους (τρεις άνδρες και δύο γυναίκες) στα καταστήματα των προαναφερόμενων, ηλικίας από 25 έως 49 ετών.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά από την αστυνομία, οι κατηγορούμενοι «ελάφρυναν» τις τραπεζικές κάρτες των πελατών τους, τις οποίες έπαιρναν μαζί με τον κωδικό ασφαλείας, από τα θύματα, εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση (υπό την επήρεια αλκοόλ), στην οποία βρίσκονταν.

Πιο αναλυτικά, η φερόμενη ως εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, στις 8 Σεπτεμβρίου του 2018, στο πλαίσιο πολύμηνης και ενδελεχούς συλλογής, επεξεργασίας και αξιολόγησης των ερευνητικών δεδομένων της υπόθεσης, όπου και σκιαγραφήθηκε η παράνομη δραστηριότητά της, διασαφηνίστηκαν οι ρόλοι των μελών της, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τους και καταγράφηκε η μεθοδολογία τους.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, όπως διακριβώθηκε από την έρευνα αυτή, οι κατηγορούμενοι έχοντας συγκροτήσει δομημένη εγκληματική ομάδα με αρχηγούς τους δύο συνιδιοκτήτες, μέλη εργαζομένους και σερβιτόρες, προέβαιναν στην εκμετάλλευση πελατών-θαμώνων καταστημάτων νυκτερινής διασκέδασης, οι οποίοι είχαν μειωμένη αντίληψη λόγω κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών και τους αφαιρούσαν τραπεζικές κάρτες.
Στη συνέχεια, αφού τους είχαν αποσπάσει με δόλιο τρόπο τους κωδικούς των καρτών, πραγματοποιούσαν οικονομικές συναλλαγές, χρεώσεις ή αναλήψεις χρηματικών ποσών.

Από τη διενεργηθείσα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί συνολικά είκοσι περιπτώσεις αφαίρεσης χρημάτων και αντικειμένων, με τη μορφή της κλοπής και της ληστείας.
Ως προς τις περιπτώσεις αυτές, τρεις διαπράχθηκαν το καλοκαίρι του 2017 ενώ οι υπόλοιπες από το Μάιο έως αρχές Αυγούστου του 2018.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:
• 3 μηχανήματα “POS”.
• Φιαλίδιο με υγρό άγνωστης χημικής σύστασης βάρους 36 γραμμαρίων
• Καταγραφικό κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης εσωτερικού χώρου καταστήματος
• Το χρηματικό ποσό των 7.531 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, προσήχθησαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου και αφού τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος παραπέμφθηκαν στην ανάκριση.
Απολογούμενοι και οι επτά συλληφθέντες αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα, στους δύο συνιδιοκτήτες καταστημάτων νυχτερινής διασκέδασης (δηλαδή στον 47χρονο και στον 49χρονο), επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Στους υπόλοιπους πέντε εργαζόμενους στα καταστήματα των προαναφερόμενων, ηλικίας από 25 έως 49 ετών, επιβλήθηκε μόνο ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Η δίκη τους προσδιορίστηκε να γίνει στις 23 Σεπτεμβρίου 2020.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο