Ένοχοι με ελαφρυντικά κρίθηκαν οι δύο Σουηδοί για το «αέριο γέλιου»

Ένοχοι με ελαφρυντικά κρίθηκαν  οι δύο Σουηδοί για το «αέριο γέλιου»

Ένοχοι με ελαφρυντικά κρίθηκαν οι δύο Σουηδοί για το «αέριο γέλιου»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 545 ΦΟΡΕΣ

Καταδικάστηκαν έκαστος σε φυλάκιση 3 μηνών με τριετή αναστολή

Ένοχοι με ελαφρυντικό κρίθηκαν χθες από το αρμόδιο δικαστήριο, οι δύο Σουηδοί που συνελήφθησαν προχθές τα ξημερώματα στο νησί μας, έχοντας στην κατοχή τους 55 αμπούλες με παράνομο «αέριο γέλιου».

Η δίκη έγινε χθες το μεσημέρι και στο εδώλιο του Μονομελούς Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου Ρόδου βρέθηκαν οι δύο αλλοδαποί ηλικίας 18 και 24 ετών κατηγορούμενοι για άσκηση εμπορικής δραστηριότητας άνευ αδείας.

Κατά την ακροαματική διαδικασία τόσο οι κατηγορούμενοι όσο και ο συνήγορός τους κ. Αριστείδης Τσάτσος, επεσήμαναν ότι ουδεμία σχέση έχουν με τα όσα τους καταλογίζονται. Όπως είπαν, οι δύο νεαροί, ήρθαν στο νησί μας για διακοπές πριν από περίπου μία εβδομάδα. Την ημέρα που τους συνέλαβαν οι αστυνομικοί βρίσκονταν έξω από τον Ευαγγελισμό όπου περίμεναν να περάσει λίγο η ώρα προκειμένου να μεταβούν σε πάρτι όπου ήταν καλεσμένοι. Όταν τους έκαναν έλεγχο οι αστυνομικοί και βρήκαν τις αμπούλες και τα λοιπά αντικείμενα κάτω από τη σέλα του δίκυκλου, εξεπλάγησαν και εκείνοι καθώς δεν γνώριζαν καν την ύπαρξή τους. Όπως δήλωσαν στο δικαστήριο, το μοτοποδήλατο το είχαν απλώς δανειστεί από φιλικό τους πρόσωπο για να πάνε στο πάρτι.

Τελικά το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Τσάτσου, έκρινε ένοχους τους δύο αλλοδαπούς με το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτιών και επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών μηνών με τριετή αναστολή, στον καθένα.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δύο κατηγορούμενοι, εντοπίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες προχθές (18 Αυγούστου 2020), από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, στο κέντρο του Μανδρακίου.

Έτσι, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου που πραγματοποιούνται και αποσκοπούν στην αστυνόμευση των τουριστικών περιοχών και την προστασία των πολιτών – καταναλωτών, οι αστυνομικοί διενήργησαν έλεγχο στους δύο Σουηδούς κατά τον οποίο βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:
• 55 φιαλίδια-«αμπούλες» με υποξείδιο του αζώτου
• 31 μπαλόνια
• Συσκευή διοχέτευσης αερίου.

Οι δράστες προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου, σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία και οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου όπου αφού τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος, παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο για τα περαιτέρω.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών