Π. Εγγλέζος: Ο χειμώνας προβλέπεται ιδιαίτερα βαρύς στη Ρόδο

Π. Εγγλέζος: Ο χειμώνας προβλέπεται ιδιαίτερα βαρύς στη Ρόδο

Π. Εγγλέζος: Ο χειμώνας προβλέπεται ιδιαίτερα βαρύς στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 664 ΦΟΡΕΣ

Σε αναμονή των εξαγγελιών της κυβέρνησης για την στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό που έχουν μείνει εκτός απασχόλησης αλλά και εκείνων που εργάζονται τελεί η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε μιλώντας στο “Notos News” και την «Απογευματινή Ενημέρωση» ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Παναγιώτης Εγγλέζος με αφορμή και τη συνάντηση με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νεκτάριο Σαντορινιό.

«Τονίσαμε στον βουλευτή τα προβλήματα των εργαζομένων, Προσπαθούμε να βρούμε τρόπο να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας. Είμαστε σε αναμονή και των εξαγγελιών της κυβέρνησης που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ. Ευελπιστούμε ότι θα γίνει πράξη η εξαγγελία του πρωθυπουργού στη Ρόδο για την επιδότηση όσων έμειναν χωρίς δουλειά χωρίς προϋποθέσεις μέχρι την επόμενη σεζόν. Θέλουμε να αρθεί η αδικία που υφίστανται οι εργαζόμενοι για το επίδομα των 400 ευρώ από τον ΟΑΕΔ. Καταφέραμε προσφάτως να ξεμπλοκάρουμε 37 αιτήσεις που είχαν κολλήσει», δήλωσε ο κ. Εγγλέζος.

«Είμαστε σε επικοινωνία με όλους φορείς και τους βουλευτές για να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα χρήματα για την επιβίωση των εργαζομένων», είπε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου. Ο κ. Εγγλέζος τόνισε πως χωρίς στήριξη από το κράτος θα έρθουν δύσκολες ημέρες για τους εργαζόμενους. «Φθάσαμε στο σημείο να πανηγυρίζουμε που θα πάρουν οι εργαζόμενοι τα 400 ευρώ από τον ΟΑΕΔ ή τα 534 ευρώ. Καταλαβαίνετε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι εργαζόμενοι», είπε ο κ. Εγγλέζος.

Σε ερώτηση για τις προϋποθέσεις που αφορούν τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας φέτος ο κ. Εγγλέζος απάντησε πως έχει εξαγγελθεί πως θα χρειάζονται 50 ένσημα. Όμως απόφαση για το θέμα αυτό δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.

«Το επίδομα ανεργίας θα χορηγείται σε όσους έχουν συμπληρώσει 50 ένσημα. Όμως απόφαση δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη για το θέμα αυτό. Εκτιμώ πως αυτό θα γίνει τον Σεπτέμβριο. Λίγοι θα είναι όμως οι εργαζόμενοι που θα συγκεντρώσουν αυτά τα ένσημα δεδομένου ό τι η σεζόν θα κλείσει νωρίς.

Οι πληροφορίες μας δείχνουν ότι πολλά ξενοδοχεία θα κλείσουν στο τέλος του τρέχοντος μηνός», δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου και πρόσθεσε πως όλοι οι εργαζόμενοι ανεξαρτήτως αριθμού ενσήμων πρέπει να λάβουν το επίδομα ανεργίας φέτος.

Όσο για τον αριθμό των απασχολουμένων στα ξενοδοχεία ο κ. Εγγλέζος είπε:
«Στον τουρισμό επισιτισμό απασχολούνται στην περιοχή μας 12.500 άτομα. Στα ξενοδοχεία οι εργαζόμενοι είναι 6.500 άνθρωποι». Υπάρχουν, όπως είπε, και νέες απώλειες αφού αρκετοί εργαζόμενοι στην περιοχή μας έμειναν χωρίς δουλειά επειδή τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κλείνουν στις 24:00.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς