Νέος κανονισμός για το κοιμητήριο του Ταξιάρχη

Νέος κανονισμός για το κοιμητήριο του Ταξιάρχη

Νέος κανονισμός για το κοιμητήριο του Ταξιάρχη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1501 ΦΟΡΕΣ

Αναμένεται να έρθει προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο

Στο δημοτικό συμβούλιο αναμένεται να έρθει, άμεσα, ο νέος κανονισμός λειτουργίας του κοιμητηρίου του Ταξιάρχη, μετά την έγκρισή του χθες από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (ΕΠΖ), με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του καθώς τελευταία η κατάσταση «έχει εκτροχιαστεί», όπως ειπώθηκε από τους αρμοδίους.


Συγκεκριμένα, το θέμα ήρθε προ ημερήσιας διάταξης στη χθεσινή συνεδρίαση της ΕΠΖ, και μάλιστα με τη μορφή του κατεπείγοντος, προκειμένου να εισαχθεί το συντομότερο δυνατόν στο δημοτικό συμβούλιο. Σημειώνεται ότι, από την αρχή, οι σύμβουλοι της δημοτικής μειοψηφίας που μετέχουν στην Επιτροπή, όπως ο κ. Γιάννης Αφεντούλης και ο κ. Δημήτρης Ιωσήφ, αναγνώρισαν τη σοβαρότητα του θέματος, ζήτησαν όμως να αναβληθεί ώστε να έχουν το χρόνο να μελετήσουν την εισήγηση. Τελικά, έπειτα από ψηφοφορία, αποφασίστηκε το θέμα να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση, όπως και έγινε. Έτσι, η ΕΠΖ γνωμοδοτεί προς το δ.σ., κατά πλειοψηφία θετικά να εγκριθεί ο νέος κανονισμός λειτουργίας του δημοτικού κοιμητηρίου της πόλης της Ρόδου.


Σημειώνεται ότι, χθες, παρών ήταν και ο αρμόδιος εντεταλμένος σύμβουλος για τα κοιμητήρια της πόλης, κ. Θανάσης Στάμου, ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα λέγοντας ότι το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης είχε επιβάλει εδώ και πάρα πολύ καιρό τον κανονισμό λειτουργίας των κοιμητηρίων, ωστόσο αυτό δεν είχε προχωρήσει και ούτε έχει ολοκληρωθεί η σύνταξή του.


Περιγράφοντας την κατάσταση, ο ίδιος έκανε λόγο για διάφορα περιστατικά που βλέπου το φως της δημοσιότητας, με ναρκωτικά, βανδαλισμούς κτλ. «Έχουν μετατρέψει το χώρο του κοιμητηρίου από χώρο σεβασμού και προσευχής σε χώρο άνομων πράξεων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στάμου.


Μάλιστα, ανέφερε ότι, όπως πληροφορήθκε, το Σάββατο βράδυ από τις 2 το πρωί έβαζαν σκάλες, παλέτες κτλ. για να μπουν μέσα. Σύμφωνα με τον ίδιο, όλο αυτό το διάστημα, έγινε μία προσπάθεια να μπει μία τάξη που προέβλεπε, μεταξύ άλλων, ότι κάθε νεκροθάφτης θα πρέπει να δίνει λόγο και γι’ αυτό θα γίνει χωροταξιακός σχεδιασμός του κοιμητηρίου και γενικά θα μπει μία τάξη στην όλη διαδικασία ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα.


Σημειώνεται ότι, ο νέος κανονισμός, έχει «πατήσει» πάνω σε αυτούς βάσει των οποίων λειτουργούν τα κοιμητήρια Α’ Αθηνών, Πειραιά, Κηφισιάς.
Σύμφωνα με τον κ. Στάμου, λοπόν, κατάρτισαν αυτό τον κανονισμό γιατί «τα πράγματα έχουν εκτροχιαστεί». Τελευταία παρατηρείται το φαινόμενο να κλέβουν τα μπρούτζινα, να σπάνε μαρμάρινες φωτογραφίες, κτλ. Μάλιστα, ζήτησε τη συναίνεση όλων γιατί το θέμα είναι σοβαρό. Όσο για τα υπόλοιπα κοιμητήρια στο νησί, αυτά θα τα δουν τα κοινοτικά συμβούλια και αν θέλουν μπορούν να «πατήσουν» πάνω σ’ αυτό τον κανονισμό.


Όσο για τα μέτρα που προβλέπονται με αυτόν, το πρώτο είναι ότι θα μπει φύλαξη, δεύτερο είναι η δημιουργία ενός μητρώοου για τις κυρίες που ανάβουν τα καντήλια αφού αυτή τη στιγμή αυτό γίνεται ανεξέλεγκτα και επίσης υπάρχουν αυθαίρετες καταλήψεις χώρων.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη