Αποκλειστικά για δική του χρήση προμηθεύτηκε τα χάπια ο 34χρονος

Αποκλειστικά για δική του χρήση προμηθεύτηκε τα χάπια ο 34χρονος

Αποκλειστικά για δική του χρήση προμηθεύτηκε τα χάπια ο 34χρονος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 616 ΦΟΡΕΣ

Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 34χρονος αλλοδαπός Γεωργιανής καταγωγής που κατηγορείται για τα 800 ναρκωτικά χάπια, χωρίς συνταγή, που εντοπίστηκαν στην κατοχή του.

Η σύλληψη του 34χρονου έγινε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου 22 Αυγούστου με αφορμή επεισόδιο που σημειώθηκε σε βάρος των μικρότερων αδελφών του και για το οποίο η μητέρα του κάλεσε τους αστυνομικούς ενώ τους παρέδωσε και τα ναρκωτικά χάπια.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του συλληφθέντος προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, όπου και παραπέμφθηκε για τα ναρκωτικά στην ανάκριση (καθώς του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος) και για το επεισόδιο που προκάλεσε στην οικογένειά του, στο αυτόφωρο.

Έτσι χθες το πρωί, ο 34χρονος συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθεί, όπου και αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος δήλωσε πως τα χάπια τα είχε προμηθευτεί αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση και μάλιστα προσκόμισε και σχετικές ιατρικές συνταγές.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 34χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο να εμφανίζεται μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σημειώνεται πως για τις λοιπές κατηγορίες που του ασκήθηκαν παραπέμφθηκε στο Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου, όπου και δικάστηκε προχθές το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που σχηματίστηκε αλλά και τα όσα ακούστηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία της δίκης, ο 34χρονος το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (22 Αυγούστου) πήγε στο σπίτι όπου διαμένει η μητέρα του και τα δύο ανήλικα παιδιά της και εκεί φέρεται να εξύβρισε και να απείλησε τον ανήλικο αδελφό του.

Η μητέρα κατήγγειλε το περιστατικό στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, αστυνομικοί της οποίας συνέλαβαν τον δράστη, ενώ κατέσχεσαν και τα 800 ναρκωτικά χάπια που είχε ο 34χρονος.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του ο συλληφθείς προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, όπου του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, εξύβριση, ενδοοικογενειακή απειλή και ενδοοικογενειακή βία, κατηγορίες για τις οποίες παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο.

Έτσι προχθές το μεσημέρι, το δικαστήριο έκρινε ένοχο για όλες τις πράξεις τον 34χρονο (αν και απολογούμενος, ο ίδιος τις αρνήθηκε όπως αυτές του καταλογίζονται) και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης έξι μηνών και 10 ημερών, την οποία ανέστειλε επί τριετία επί τον όρο της μη προσέγγισης στην οικία που διαμένει η οικογένειά του.

Διαβάστε ακόμη

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»