Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο τσιγγάνος για τους πυροβολισμούς

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο τσιγγάνος για τους πυροβολισμούς

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο τσιγγάνος για τους πυροβολισμούς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 563 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του, ο 42χρονος Ρομά που συνελήφθη για άσκοπους πυροβολισμούς στην περιοχή των Κοσκινού, αλλά και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, καθώς εντοπίστηκαν στην κατοχή του ποσότητες κοκαΐνης και χασίς!

Όπως είναι γνωστό, ο 42χρονος συνελήφθη όταν αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. κλήθηκαν για τους πυροβολισμούς και εντόπισαν τα ναρκωτικά.

Ωστόσο σε βάρος του συλληφθέντος ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για διακίνηση ναρκωτικών με τη μορφή της κατοχής, της παράνομης κατοχής κυνηγετικού όπλου, φυσιγγίων και μαχαιριού αλλά και για άσκοπους πυροβολισμούς.

Για τις κατηγορίες αυτές, χθες το μεσημέρι, ο 42χρονος Ρομά συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Άκη Δημητριάδη προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 42χρονος δήλωσε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών για περισσότερο από δέκα χρόνια, ζητώντας μάλιστα τη διενέργεια ιατρικής πραγματογνωμοσύνης για την επαλήθευση των ισχυρισμών του αυτών.

Ο ίδιος είπε ότι διαθέτει επιχείρηση ανακύκλωσης μετάλλων (scrap), την οποία «επισκέπτονται» διάφοροι επιτήδειοι, καθώς είναι αρκετά μεγάλη και δύσκολα φυλάσσεται.

Έτσι γινόταν και τις τελευταίες ημέρες για αυτό και έριξε με το κυνηγετικό όπλο που διαθέτει, για να τους εκφοβίσει. Πρόσθεσε δε πως σε ό,τι αφορά την άδεια κατοχής του όπλου, ήθελε να την εκδώσει αλλά δεν γνώριζε τη διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσει.

Σε ό,τι αφορά τα ναρκωτικά επεσήμανε πως ουδέποτε έχει απασχολήσει τις αρχές για αυτά, διότι τα έχει αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση και ουδέποτε έχει διαθέσει σε άλλον.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα, ο 42χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Υπενθυμίζεται πως για τον 42χρονο όλα ξεκίνησαν στις 23 Αυγούστου το βράδυ όταν έγινε καταγγελία στην αστυνομία για πυροβολισμούς που ελάμβαναν χώρα στην περιοχή Κοσκινού.
Αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. που πήγαν να διερευνήσουν την καταγγελία, εντόπισαν τον 42χρονο και σε έλεγχο που του έκαναν, βρήκαν να κατέχει ένα κυνηγετικό όπλο για το οποίο δεν είχε άδεια, 47 φυσίγγια, μαχαίρι με λάμα μήκους 13 εκατοστών, κοκαΐνη βάρους 6,1 γραμμαρίων αλλά και ακατέργαστη κάνναβη βάρους 7,6 γραμμαρίων.

Όλες οι ναρκωτικές ουσίες, το κυνηγετικό όπλο και τα φυσίγγια κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος του 42χρονου Ρομά, σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου όπου και του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, παράνομη οπλοφορία και οπλοφορία καθώς και άσκοπους πυροβολισμούς και παραπέμφθηκε αρμοδίως.

Διαβάστε ακόμη

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες