Μεγάλη πυρκαγιά έκαψε 100 στρέμματα πεύκων ανάμεσα σε Αρχάγγελο και Αρχίπολη

Μεγάλη πυρκαγιά έκαψε 100 στρέμματα πεύκων ανάμεσα σε Αρχάγγελο και Αρχίπολη

Μεγάλη πυρκαγιά έκαψε 100 στρέμματα πεύκων ανάμεσα σε Αρχάγγελο και Αρχίπολη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 626 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 30 Αυγούστου 1960 Αριθ. Φύλλου 2819

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΗΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΘΕΡΜΩΣ ΤΟΝ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΝ

Διά τηλεγραφήματός του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών, κ. Ξαλινάς ηυχαρίστησε τον Πρωθυπουργόν κ. Καραμανλήν διά την απόφασιν περί μεταφοράς του δασικού φυτωρίου εκ της πόλεως εις Κοσκινού. Ως τονίζεται εις το τηλεγράφημα, η απόφασις αύτη θα σημάνη την επέκτασιν της Βιομηχανικής ζώνης Ρόδου.

Ο ΑΕΡΟΛΙΜΗΝ ΡΟΔΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑΝ ΚΙΝΗΣΙΝ ΑΠΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Συμφώνως προς στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας κατά τον παρελθόντα Απρίλιον ο αερολιμήν Ρόδου εις τας αφίξεις και αναχωρήσεις κατείχε την 3ην θέσιν μετά τας Αθήνας και Θεσσαλονίκην και προ του Ηρακλείου, Χανίων κ.λπ. Είναι η πρώτη φορά που ο αερολιμήν Ρόδου καταλαμβάνει την τρίτην θέσιν δεδομένου ότι εις την εν λόγω θέσιν ευρίσκετο το Ηράκλειον. Συνολικώς κατά τον παρελθόντα Απρίλιον αφίκοντο 2.883 επιβάται και ανεχώρησαν 2.889 ενώ κατά τον αντίστοιχον μήνα του 1959 αφίκοντο 1.848 και ανεχώρησαν 1.811 επιβάται.

ΕΚ ΠΥΡΚΑΪΑΣ ΑΠΕΤΕΦΡΩΘΗΣΑΝ 100 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΕΚ ΠΕΥΚΩΝ
Προχθές εξερράγη μεγάλη πυρκαϊά εις την θέσιν «Άμπελος» εις την περιοχήν Αρχαγγέλου και Αρχιπόλεως.
Πάραυτα έσπευσαν επί τόπου ο Διοικητής Χωροφυλακής κ. Κατσούλης, ο Δασάρχης κ. Σεβαστός, χωροφύλακες και χωρικοί και ήρχισαν τας προσπαθείας κατασβέσεως. Αργότερον επίσης μετέβη επί τόπου ο κ. Ανώτ. Διοικητής.
Το πυρ κατεσβέσθη μετά πολύωρον προσπάθειαν και αφού κατέκαυσε 100 στρέμματα πεύκης.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΕΙ ΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΚΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΑΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ
Ο αφιχθείς εις Ρόδον Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας κ. Κάβουρας, συνοδευόμενος υπό του Διευθυντού Γεωργίας Δωδεκανήσου επεσκέφθη διάφορους εγκαταστάσεις των γεωργικών υπηρεσιών. Επίσης ο κ. Κάβουρας ενημερώθη επί των επιτευγμάτων του προγράμματος γεωργικών εφαρμογών εις Δωδεκάνησον, διά τα οποία και εξέφρασε προς τους υπαλλήλους την ικανοποίησίν του.


Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΤΑΒΕΡΝΑ ΡΟΔΟΥ
Αφίκετο εις Ρόδον ο Αρχιτέκτων κ. Δούρας, ο οποίος έχει αναλάβη τα σχέδια της τουριστικής ταβέρνας καθώς και την διαμόρφωσιν εσωτερικών χώρων της επαύλεως Προσωπικοτήτων του Προφήτου Ηλία και του περιπτέρου της Καμείρου. Ο κ. Δούρας συνειργάσθη ήδη μετά των προϊσταμένων των τεχνικών υπηρεσιών επί θεμάτων σχετικών προς την αποστολήν του και κυρίως επί του ζητήματος της ταβέρνας, η λειτουργία της οποίας επισπεύδεται.

ΑΙ ΤΙΜΑΙ ΑΓΟΡΑΣ ΣΠΟΡΟΥ ΒΙΚΟΥ
Δι’ αποφάσεως του Υπουργείου Γεωργίας ωρίσθησαν αι τιμαί εξαγοράς ψυχανθών διά οπωροπαραγωγήν. Ειδικώτερον διά τον βίκον με ξένους σπόρους 10 τοις χιλίοις ωρίσθη τιμή 5,40 δραχμάς το κιλόν, 15 τοις χιλίοις 4,80, το κιλόν και 20 τοις χιλίοις 4,70 το κιλόν. Ως γνωστόν, κέντρον συγκεντρώσεως ψυχανθών λειτουργεί εις τας αποθήκας του Βενετοκλείου.

ΤΗΝ 5ην ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΙ ΕΓΓΡΑΦΑΙ
Ανεκοινώθη αρμοδίως ότι την 5ην Σεπτεμβρίου αρχίζουν αι εγγραφαί μαθητών και μαθητριών εις τα Γυμνάσια Ρόδου, ενώ αι εγγραφαί εις τα δημοτικά θ’ αρχίσουν την 9ην Σεπτεμβρίου. Εντός των ημερών κατά την αυτήν ανακοίνωσιν θα ανακοινωθεί η ημερομηνία των εισαγωγικών εξετάσεων διά τα γυμνάσια.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...