Νέου τύπου τηλέφωνα από τον ΟΤΕ στην Κάλυμνο

Νέου τύπου τηλέφωνα από τον ΟΤΕ στην Κάλυμνο

Νέου τύπου τηλέφωνα από τον ΟΤΕ στην Κάλυμνο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 200 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 1960 Αριθ. Φύλλου 2821

ΝΕΑΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΝ ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΑΝΑ ΤΑΣ ΝΗΣΟΥΣ
Εντός των ημερών ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Ιωάννου θα μεταβή εις Σύμην, συνοδευόμενος υπό των προϊσταμένων διαφόρων υπηρεσιών προς επιτόπιον επίλυσιν ζητημάτων της νήσου. Εν συνεχεία ο κ. Νομάρχης θα επισκεφθή την Πάτμον και λίαν προσεχώς θα μεταβή εις Τήλον και Χάλκην.

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΕΣΤΕΙΛΕ 5.000 ΔΡΧ. ΔΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΝ ΕΙΣ Β. ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ
ΚΩΣ (Του ανταποκριτού μας).- Η Εργατική Εστία απέστειλεν εις το Εργατικόν Κέντρον Βορείου Συγκροτήματος το ποσόν των 5.000 δραχμών δια την ψυχαγωγίαν των εργαζομένων της νήσου, Κω, Καλύμνου, Λέρου, Πάτμου και Αστυπαλαίας. Ήδη, το Εργατικόν Κέντρον Οργάνωσε μίαν εκδρομήν εργατών της Κω εις Κάλυμνον, με συμμετοχήν 50 προσώπων, ενώ την προσεχή Κυριακήν θα γίνη ημερησία εκδρομή Καλυμνίων εργατών εις Κω. Εν τω μεταξύ ανεκοινώθη ότι την προσεχή Κυριακήν θα διεξαχθούν αρχαιρεσίαι προς ανάδειξιν νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου.

ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΙΣ ΚΑΛΥΜΝΟΝ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ (Του ανταποκριτού μας).- Ετέθησαν εν λειτουργία εις Κάλυμνον τα υπό του ΟΤΕ τοποθετηθέντα νέου τύπου τηλέφωνα εις τας περιφερείας Χώρας, Πανόρμου και Μυριών. Επίσης επισκευάσθησαν ή ανενεώθησαν αι τηλεφωνικαί γραμμαί και ήδη η επικοινωνία με την Ρόδον και άλλας πόλεις της χώρας ή του εξωτερικού γίνεται λίαν ικανοποιητικώς.
Σ.Ν.Α.

Ο ΣΑΜΟΥΝ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΙΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΛΟΥ
ΤΗΛΟΣ (Ιδ. αντ.) Υπό του επισκεφθέντος προ ημερών την Τήλον τέως Προέδρου του Λιβάνου κ. Καμίλ Σαμούν απεστάλησαν 1000 δραχμαί δια τα δύο σχολεία της νήσου. Ο Σαμούν κατά την ενταύθα διήμερον παραμονήν του συνηντήθη με τους δημοτικούς άρχοντας, τους διευθυντάς των σχολείων και άλλους και υπεσχέθη ότι θα ενισχύη τακτικά τα σχολεία της Τήλου.

ΤΡΕΙΣ ΣΧΟΛΑΙ ΒΟΗΘΩΝ ΕΡΓΟΔΗΓΩΝ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
Ανεκοινώθη αρμοδίως ότι κατά το νέον σχολικόν έτος θα λειτουργήσουν εις Ρόδον τρεις νέαι κρατικαί τεχνικαί σχολαί, ήτοι Βοηθών Εργοδηγών Μηχανουργικών Εγκαταστάσεων, Βοηθών Εργοδηγών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και Βοηθών εργοδηγών εργοταξίου δοκιμών. Η φοίτησις εις τας σχολάς θα είναι τετραετής, οι απόφοιτοι δε θα δύναται να συνεχίσουν σπουδάς εις ανωτέρας τεχνικάς σχολάς και εν συνεχεία εις ανωτάτας σχολάς του Πολυτεχνείου.

ΣΗΜΕΡΟΝ Η ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΗ ΜΕΤΑ ΕΡΓΑΣ ΕΙΣ ΛΙΜΕΝΑΣ
Σήμερον το απόγευμα θα συνέλθη εις συνεδρίασιν η Λιμενική Επιτροπή Δωδεκανήσου προς εξέτασιν διαφόρων θεμάτων της αρμοδιότητός της. Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν τα θέματα της εκτελέσεως των νέων λιμενικών έργων Ρόδου, Κω και Καλύμνου, δια των διατιθεμένων υπό της Κυβερνήσεως πιστώσεως, εις τα πλαίσια του Τριετούς Προγράμματος Αναπτύξεως της Δωδεκανήσου ως και το ζήτημα της αναθέσεως της εργασίας εκπονήσεως των νέων μελετών.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...