Μπορεί η κυβέρνηση να εγγυηθεί την ασφάλειά μας από φυσικές καταστροφές;

Μπορεί η κυβέρνηση να εγγυηθεί την ασφάλειά μας από φυσικές καταστροφές;

Μπορεί η κυβέρνηση να εγγυηθεί την ασφάλειά μας από φυσικές καταστροφές;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 141 ΦΟΡΕΣ

Του Βάιου Καλοπήτα

Είναι πλέον συνηθισμένο να βλέπουμε κάθε καλοκαίρι τη χώρα μας να τυλίγεται στις φλόγες. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά για τις Μυκήνες και τον αρχαιολογικό χώρο της περιοχής που υπέστησαν τις συνέπειες μιας ακόμα πυρκαγιάς. Παράλληλα, πύρινα μέτωπα μαίνονται και σε άλλες περιοχές της επικράτειας.

Τι κάνει η Κυβέρνηση γι’ αυτό; Μία Κυβέρνηση η οποία μετά τον χαμό 101 ανθρώπινων ζωών ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης υποσχόμενη πως θα γίνουν αντιπυρικά έργα σε όλη την Επικράτεια;

Είναι ιδιαίτερα προκλητικό να βλέπουμε τους πολιτικά προϊστάμενους να αποποιούνται των ευθυνών τους για κάθε καταστροφή, να αποσιωπούν την αλήθεια, να παρουσιάζουν τα γεγονότα κατά το δοκούν.

Το ότι δεν έχουν προβλέψει τους απαιτούμενους μηχανισμούς ασφαλείας για μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς μας δείχνει το μέγεθος της ανικανότητάς τους.

Δεν υπάρχουν αντιπυρικά και αντιπλημμυρικά έργα σε όλη τη χώρα. Η Κυβέρνηση έχει αποτύχει να εξασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών. Κυρίως ο κίνδυνος ελλοχεύει για τα απομακρυσμένα νησιά όπου τα μέσα πυρόσβεσης δεν επαρκούν. Το σχέδιο της Κυβέρνησης για τις φυσικές καταστροφές είναι ανύπαρκτο και αφημένο στην τύχη.

Οι πυρκαγιές, οι καταστροφές περιουσιών και ο κίνδυνος για τις ανθρώπινες ζωές, η κλιματική αλλαγή, όλα αυτά και πολλά άλλα θα έπρεπε να βρίσκονται στο επίκεντρο της μέριμνας του προϊστάμενου της Πολιτικής Προστασίας. Αντ’ αυτών ο ίδιος αλλά και ο Πρωθυπουργός συνεχίζουν παραστάσεις εντυπωσιασμού. Δυστυχώς με τις πρακτικές αυτές μόνο από τύχη θα αποφύγουμε νέες τραγωδίες.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους

Φίλιππος Ζάχαρης: Εσωτερικός κόσμος, εικόνες και ορισμός του χρόνου