Χ. Βιτσιλάκη: «Να στηριχθεί από όλους το πανεπιστήμιο Αιγαίου»

Χ. Βιτσιλάκη: «Να στηριχθεί από όλους το πανεπιστήμιο Αιγαίου»

Χ. Βιτσιλάκη: «Να στηριχθεί από όλους το πανεπιστήμιο Αιγαίου»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 307 ΦΟΡΕΣ

«Οι βάσεις εισαγωγής στα ελληνικά πανεπιστήμια που ανακοινώθηκαν, παρότι θέτουν έναν προβληματισμό για την κοινότητά μας, είναι σαφές ότι σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν τα στοιχεία της ποιότητας και της ακαδημαϊκότητας που διαχρονικά χαρακτηρίζουν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου», σημειώνει η πρύτανης του πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσή Βιτσιλάκη μετά τη μεγάλη πτώση που σημείωσαν οι βάσεις σε όλα σχεδόν τα τμήματα των πέντε νησιών.

Καλεί την ακαδημαϊκή κοινότητα του Αιγαίου να πιστέψει και να προβάλει ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου μπορεί να υποσχεθεί έμπρακτα την Επιστημονική, Τεχνολογική Πρόοδο και Αριστεία, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, όσο και στο επίπεδο των τοπικών και κοινωνιών στις οποίες εδρεύει και δραστηριοποιείται.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου η κ, Βιτσιλάκη καλεί την τοπική Αυτοδιοίκηση, τους Βουλευτές, τους ευκατάστατους νησιώτες να στηρίξουν έμπρακτα το πανεπιστήμιο Αιγαίου. Επίσης καλεί την κυβέρνηση να στηρίξει οικονομικά τους φοιτητές που θα φοιτήσουν στα τμήματά του. Η πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσή Βιτσιλάκη, εξηγεί τους λόγους του «καταποντισμού» των βάσεων και δίνει τις διεξόδους που απαιτούνται για να ανακοπή ο κίνδυνος για το Πανεπιστήμιο.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή της η κ. Βιτσιλάκη: « (…) Αγαπητά μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Αιγαίου, καθίσταται σαφές ότι, παρά τις συγκυριακές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, οι προοπτικές ανάπτυξης και κατοχύρωσης και καταξίωσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε πανελλαδικό, πανευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο είναι υπαρκτές, αρκεί να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η μέχρι σήμερα αποκτηθείσα επιστημοσύνη και εμπειρογνωμοσύνη του ακαδημαϊκού, ερευνητικού και διοικητικού μας προσωπικού, η ιδιαίτερη γεωπολιτική μας θέση και οι προκλήσεις της 4η Βιομηχανικής Επανάστασης, σε συνάρτηση με τη αξιοποίηση των χρηματοδοτικών ευκαιριών που προκύπτουν από διεθνείς και ευρωπαϊκές πολιτικές ανάπτυξης.

Ας πιστέψουμε και προβάλουμε ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου μπορεί να υποσχεθεί έμπρακτά την Επιστημονική, Τεχνολογική Πρόοδο και Αριστεία, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, όσο και στο επίπεδο των τοπικών και κοινωνιών στις οποίες εδρεύει και δραστηριοποιείται. Κοιτάμε μπροστά, κοιτάμε σταθερά, ατενίζουμε το παρόν και το μέλλον δημιουργικά και αισιόδοξα και αναπτυσσόμαστε δυναμικά! Καλή μας συνέχεια και καλή μας δύναμη!».

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη στη Βιομηχανία Αεριούχων Ποτών «ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ»: Μία εκπαιδευτική ματιά στην τοπική παραγωγή

Τη δράση «MyEU2024 - Συμμετέχω ενεργά στο Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» φιλοξένησε ο δήμος Ρόδου για μαθητές του νησιού μας

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων