Ποδηλασία: Αναφορά στη Ρόδο από το βρετανικό “Cyclist”

Ποδηλασία: Αναφορά στη Ρόδο από το βρετανικό “Cyclist”

Ποδηλασία: Αναφορά στη Ρόδο από το βρετανικό “Cyclist”

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 620 ΦΟΡΕΣ

Για τα καλά φαίνεται πως έχει μπει η Ρόδος στον παγκόσμιο «χάρτη» της ποδηλασίας και σ’ αυτό σίγουρα έχουν παίξει ρόλο οι διεθνείς αγώνες εδώ και τέσσερα χρόνια.

Το πόσο σημαντικό είναι το νησί μας για το άθλημα φαίνεται από την αναφορά του περιοδικού «Cyclist» από τη Βρετανία και πως αυτό προτείνει σ’ όλους όσοι ασχολούνται σοβαρά από κάθε πόστο με την ποδηλασία, να επισκεφτούν τη Ρόδο. Στο ρεπορτάζ του αναφέρεται πως η Ρόδος προσφέρεται για την ποδηλασία λόγω του ότι ενδείκνυται ο καιρός που είναι ηλιόλουστος, υπάρχουν εξαιρετικές διαδρομές και στους δρόμους δεν έχει πολλή κίνηση που μπορεί να επηρεάζει τις προπονήσεις και τους αγώνες.

Στο εξώφυλλό του μάλιστα υπάρχει μια φωτογραφία από drone στο σημείο ανάμεσα στην Αρχαία Κάμειρο και το Μανδρικό, όπου κινούνται οι ποδηλάτες. Να σημειώσουμε πως η αναφορά αυτή μόνο αμελητέα δεν μπορεί να θεωρηθεί, αφού το συγκεκριμένο περιοδικό ήταν το πρώτο στη Βρετανία που ασχολήθηκε με την ποδηλασία δρόμου και είναι συνδρομητές σ’ αυτό σπουδαίοι αθλητές, ομάδες και φυσικά λάτρεις του αθλήματος.
Μάλιστα στο 2013 και το 2014 βραβεύτηκε στη Βρετανία ως το κορυφαίο περιοδικό της χρονιάς και φυσικά το σημαντικότερο σε ό, τι έχει να κάνει με την ποδηλασία, σε εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν όλα τα Μέσα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο της χώρας.

Έτσι λοιπόν η προσπάθεια του Ροδήλιου και της Sports Tour Hellas σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου και χορηγούς έχουν πιάσει τόπο, με ομάδες απ’ όλο τον κόσμο, επαγγελματικές, ημιεπαγγελματικές κι Εθνικές να έχουν συμμετοχή και να κάνουν συνεχώς κολακευτικές αναφορές μέσω των social media για το επίπεδο της διοργάνωσης και της Ρόδου, όσον αφορά τις διαδρομές μέσα από περιοχές με σπάνιο φυσικό κάλλος και ιδανικό οδόστρωμα.

Όλοι όσοι ασχολούνται με το «Rhodes Tour» θέλουν οι τοπικοί φορείς, οι χορηγοί και πάνω απ’ όλα ο κόσμος να συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα τους και να κατανοήσει το πόσο σημαντική είναι αυτή η διεθνής συνάντηση και για την ανάπτυξη, παράλληλα με όλη την προσπάθεια που γίνεται. Την τελευταία τετραετία άλλωστε είναι η σημαντικότερη ποδηλατική διοργάνωση αδιαμφισβήτητα στην Ελλάδα σε εποχές δύσκολες, όταν κανείς πια δεν ρισκάρει το βήμα παραπάνω.

Διαβάστε ακόμη

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ

Επιπλέον παιχνίδια στο πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων