Όλος ο κόσμος μια σκηνή...

Όλος ο κόσμος μια σκηνή...

Όλος ο κόσμος μια σκηνή...

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 695 ΦΟΡΕΣ

Γράφει η
Δέσποινα Χατζησάββα
Δασκάλα

Ένα θεατρικό έργο πρέπει να σου δίνει κάτι να σκεφτείς. Όταν βλέπω ένα έργο και το καταλαβαίνω τότε ξέρω ότι δεν είναι πολύ καλό. (Όσκαρ Ουάιλντ)

Το δωδεκανησιακό σωματείο τέχνης και πολιτισμού «Αλιος» με τους πολιτισμικούς πρωτεργάτες στη σκηνοθεσία Σουσάνα Καρδούλια και Κωνσταντίνο Μάνη στις 2, 3 και 4 του Σεπτέμβρη δρόσισαν το θερμό κοινό στον θερινό κινηματογράφο «Ρόδον» με την κωμωδία «Κι εσείς για τον γιατρό;» του συγγραφέα Θανάση Λιούνη ο οποίος παρευρέθηκε στις πρώτες δύο παραστάσεις.

Μια κωμωδία όπου πίσω από το γάργαρο γέλιο έθιγε και καυτηρίαζε σημερινές ανθρώπινες φωνές φόβου, μοναξιάς, τρέλας, ανέλπιστου, υπαρξιακής αγωνίας...

Μια παράσταση δουλεμένη με μεράκι, αγάπη και θεατρική εμπειρία. Σενάριο με έκδηλες υπαρξιακές τάσεις και στάσεις ζωής, προβληματισμούς, ψυχολογικά αδιέξοδα και ανθρώπινα κενά που τέθηκαν επί σκηνής.
Ερασιτέχνες ηθοποιοί με επαγγελματική υποκριτική και εκφραστική δύναμη μας απογείωσαν σε ένα επίπεδο εξαιρετικής θέασης. Το χιούμορ ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και συνδυάστηκε με έναν καυτηριασμό για τις μάστιγες της σύγχρονης ανθρώπινης κοινωνίας. Η συναισθηματική έλλειψη, το κενό των σχέσεων, η άκαιρη ελπίδα, το τέλμα, το ανέλπιστο... ήταν τα κορυφαία επίμαχα σημεία στο σανίδι.

Ωραίες αποδόσεις, γήινες ερμηνείες, ταξιδιάρικη μουσική (από την Ιωάννα Μαρίνου) θεατρικές ανταύγειες που έδωσαν χρώμα και λάμψη στις βραδιές του Σεπτέμβρη. Το γέλιο του κοινού συμπλήρωσε την ηχητική διάσταση και συνέβαλε σε μια ανάλαφρη ψυχική ανάταση. Το κοινο δεν κάνει ποτέ λάθος και αυτό φάνηκε από το ζεστό χειροκρότημα.
Ο καθημερινός ανυποψίαστος άνθρωπος σε όλες του τις εκφάνσεις ενσαρκώθηκε στη σκηνή μέσα από τη Μαρία Σαραντώνη, τη Βίκυ Μπούτα, τη Χαρά Δημητροπούλου, τον Βασίλη Ευαγγελάκη και τον Νίκο Μπακαβέλο.

Εκπληκτικές παρουσίες με αξιοπρεπέςτατο ύφος, εσωτερική διεισδυτικότητα και δυνατό προφίλ ασορτί με τον ρόλο τους.
Μια υποκριτική κλιμάκωση με κορύφωση στο τέλος της παράστασης όπου οι ήρωες αποκάλυψαν την πληγή της ψυχής του και αποκαλύφθηκαν με μια δυνατή ερμηνεία που μας άφησε άφωνους. Αληθινή εξομολόγηση και λυτρωτικός επίλογος.

Το κοινό θερμό και ανταποδοτικό συμπλήρωσε την επιτυχία της παράστασης και την αμέριστη αγάπη των συντελεστών.
Οι πολιτισμικοί μάστορες αυτής της παράστασης έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.
Σουσάνα και Κωνσταντίνε.
Κωνσταντίνε και Σουσάνα.
Καλοί και διαχρονικοί μου φίλοι,
είστε αυτόφωτοι πολιτισμικοί φάροι.

Η παρουσία σας στο θέατρο τόσα χρόνια μόνο αγάπη, προσφορά, συνέπεια και έργο υπογράφει. Είστε δυο ευαίσθητες καλλιτεχνικές φυσιογνωμίες που πλάθετε το καλό σε καλύτερο, το όνειρό σας σε όραμα και τον πολιτισμό ως γεφύρι επικοινωνίας και έκφρασης. Απλοί, λυτοί και λιτοί μα διόλου εκπτωτικοί βάζετε το χεράκι σας και την ψυχή σας για να χορτάσετε ένα κοινό που ορέγεται καλών θεαμάτων.

Είστε ένα συμβατό δίδυμο και γίνεστε ελπίδα για έναν κόσμο πιο τρυφερό με ανήσυχες και ασυμβίβαστες αισθήσεις και απαιτήσεις. Χαρίζετε απλόχερα φως σε κάθε απειλή και σκοτάδι που μας περιβάλλει ... μέσα από το θέατρο.
Συνεχίστε να δημιουργείτε πολιτισμό με την ίδια αγάπη και να αισθάνεστε με αυτή την αβάσταχτη τρυφερότητα για το θέατρο.

Το θέατρο είναι η σκηνή της ζωής και εσείς μεταφέρατε με αξιοθαύμαστη τέχνη τον «Ανθρωπο», την ψυχή του επί σκηνής.
Σας αξίζουν συγχαρητήρια γιατί ταράζετε τα νερά σε μια στάσιμη καλλιτεχνικά εποχή.
Πάντα Άξιοι και θετικοί στα καλέσματα των καιρών ...
Σας ευχαριστούμε για την πολιτισμική σας προσφορά.
Η ποιότητά σας είναι η ποιότητα των ιδεών σας.

Για να κάνεις θέατρο πρέπει να σε ενθουσιάζει η ίδια η ζωή.
Κι εσείς μας ενθουσιάζετε κάθε φορά το ίδιο συναρπαστικά.
Ένα «Ευχαριστώ» πηγαίο και αληθινό.
Εις το επανιδείν στο επόμενο θεατρικό ραντεβού.
Η φίλη σας
Δέσποινα Χατζησάββα

* * * Η παράσταση έγινε υπό την αιγίδα του ΔΟΠΑΡ και ήταν αφιερωμένη στον Αυγουστίνο Τσιριμώκο που έφυγε νωρίς και υπήρξε ιδρυτικό μέλος του πολιτιστικού σωματείου «Αλιος».
Την αφίσα της παράστασης επιμελήθηκε ο Νίκος Χατζηκαλημέρης και τη φωτογραφία η Αναστασία Γραμματικοπούλου.
Στον ήχο ο Φώτης Γιακουμάκης ως κλασική αξία στον χώρο αυτό.

Διαβάστε ακόμη

Σε Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Σορωνής

Εκδήλωση για τη βία εναντίον των γυναικών

«Γη Μήτηρ»: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Ιουλίτας Ηλιοπούλου

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου