Το κλείσιμο της Eurobank υποβαθμίζει το νησί της Καλύμνου

Το κλείσιμο της Eurobank υποβαθμίζει το νησί της Καλύμνου

Το κλείσιμο της Eurobank υποβαθμίζει το νησί της Καλύμνου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 475 ΦΟΡΕΣ

Ο Έπαρχος ΠΕ Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής με επιστολή του που απευθύνει προς την Eurobank και κοινοποιεί στον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και τους βουλευτές αναφέρεται στην απόφαση κλεισίματος του τοπικού υποκαταστήματος της τράπεζας στην Κάλυμνο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει την εισαγωγή της επιστολής: «Αποτελεί μεγάλο πλήγμα για την τοπική αγορά του ακριτικού νησιού μας, της Καλύμνου, η ανακοίνωση του κλεισίματος του τοπικού υποκαταστήματος. Πρόκειται για μια απόφαση της Eurobank που υποβαθμίζει την περιοχή μας, ειδικά αυτή την δύσκολη περίοδο που βιώνουμε παγκόσμια, ύστερα από μια μακροχρόνια οικονομική κρίση και ως αντίληψη που ευχόμαστε να μην είναι η επικρατούσα, θέτει σε κίνδυνο την βιωσιμότητα της ίδιας της κοινωνίας μας και του μέλλοντος του τόπου μας, δίνοντας του τη χαριστική βολή. Κλείνοντας της επιστολή ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, να συμβάλλει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων στην επανεκτίμηση της απόφασης για το κλείσιμο του υποκαταστήματος.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
«Αξιότιμοι Κύριοι,
Αποτελεί μεγάλο πλήγμα για την τοπική αγορά του ακριτικού νησιού μας, της Καλύμνου, η ανακοίνωση του κλεισίματος του τοπικού υποκαταστήματος. Πρόκειται για μια απόφαση της Eurobank που υποβαθμίζει την περιοχή μας, ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε παγκόσμια, ύστερα από μια μακροχρόνια οικονομική κρίση και ως αντίληψη που ευχόμαστε να μην είναι η επικρατούσα, θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα της ίδιας της κοινωνίας μας και του μέλλοντος του τόπου μας, δίνοντάς του τη χαριστική βολή.

Το υποκατάστημα Καλύμνου και οι άνθρωποί του, είναι απαραίτητοι για την τοπική αγορά. Οι σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί με τους πελάτες με την τράπεζα ήταν πρωτίστως ανθρώπινες και ύστερα επαγγελματικές. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι το συγκεκριμένο κατάστημα έχει διακριθεί ως προς την εξυπηρέτηση που παρέχει. Γνωρίζοντας τις εξελίξεις της ψηφιακής τεχνολογίας, αντιλαμβάνομαι ότι όλες οι τράπεζες ωθούν το πελατολόγιό τους σε εξυπηρέτηση μέσω ίντερνετ. Οι τοπικές αγορές όμως και ειδικά τα νησιά μας, θέλουν να έχουν επιπλέον τη διά ζώσης επαφή με τους υπαλλήλους του υποκαταστήματος. Επιβάλλεται!

Από την ιδιότητά μου, σας αναφέρω ότι πολλές επιχειρήσεις, Δημόσιοι φορείς όπως ο Δήμος Καλυμνίων, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, το Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου, αλλά και ιδιώτες με σημαντικό status, συνεργάζονται με το τοπικό κατάστημα της Eurobank. Όπως αντιλαμβάνεστε η λύση να εξυπηρετηθούν τηλεφωνικά ή από το κατάστημα της Κω δεν είναι εφικτή. Είναι εξαιρετικά δύσκολη η μετάβαση από θέμα χρόνου, χρήματος και ουσίας, από τη στιγμή που παραμένουν στην αγορά μας οι υπόλοιπες τρεις τράπεζες, τις οποίες οφείλουμε να στηρίξουμε, γιατί έτσι κάνουμε στην Επαρχία. Στηρίζουμε ο ένας τον άλλο!

Πριν από την τελική σας απόφαση θα θέλαμε να λάβετε υπόψη ότι το κατάστημα της Καλύμνου είναι το μοναδικό της Τράπεζας στην Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου που αποτελείται από τα νησιά Κάλυμνος, Λέρος, Πάτμος, Αστυπάλαια, Λειψούς και Αγαθονήσι. Τα νησιά μας, είναι μια περιοχή, που με εξαίρεση την περίοδο του lockdown, παρουσιάζει μια σταθερή ανοδική πορεία ιδίως στον τουριστικό τομέα, με δυναμικά αναπτυσσόμενες εναλλακτικές μορφές τουρισμού, αλλά και πρωτογενούς τομέα με προοπτικές. Η ειδική περίοδος του lockdown, δεν μπορεί, κατά τη γνώμη μας, να αποτελεί τη βάση αποφάσεων που αφορούν και δεσμεύουν το μέλλον, δημιουργούν τετελεσμένα και καταργούν την προσπάθεια της ίδιας της Τράπεζας και των στελεχών της να εδραιωθεί με αξιοπιστία στην τοπική αγορά.

Σε κάθε περίπτωση οι τοπικές κοινωνίες, ιδίως όσες βρίσκονται σε ιδιαίτερα ευαίσθητες και παραμεθόριες περιοχές, αντιλαμβάνονται τη συνεργασία και την αμοιβαιότητα όχι μόνο στις καλές στιγμές του τόπου, αλλά κυρίως στις δύσκολες και ανταποκρίνονται με την ίδια ευαισθησία. Θα προτείναμε λοιπόν να επανεξετάσετε την απόφασή σας, συνεκτιμώντας τις προοπτικές της περιοχής και τις ιδιαίτερες συνθήκες που διερχόμαστε και πιστεύουμε ότι είναι προσωρινές και με την προσπάθεια όλων μας αναστρέψιμες.

Επίσης ζητούμε από τον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, να συμβάλλει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων στην επανεκτίμηση της απόφασης για το κλείσιμο του υποκαταστήματος.

Ε.Π.
Ο έπαρχος της Π.Ε. Καλύμνου
Εμμανουήλ Γεωρ. Μουσελλής».

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

Σε Κω και Κάλυμνο ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης

Θάνατος 76χρονου αλλοδαπού, επιβάτη ημερόπλοιου, στην παραλία Αλμύρες στο Βαθύ Καλύμνου

Ελεύθεροι με όρους δύο αδέλφια και ο εξάδελφός τους για τα χάπια κοκαΐνης

Έστελνε κάψουλες με κοκαΐνη για να μοιράζονται στην Κάλυμνο

Είχαν στην κατοχή τους τέσσερις αμφορείς

Απόστολος Ασπράκης: «Η πρόοδος στα νησιά, είναι αποτέλεσμα αγαστής συνεργασίας φορέων»