Κάθειρξη 5 ετών σε επιχειρηματία που κατηγορούνταν για πλαστογραφία

Κάθειρξη 5 ετών σε επιχειρηματία που κατηγορούνταν για πλαστογραφία

Κάθειρξη 5 ετών σε επιχειρηματία που κατηγορούνταν για πλαστογραφία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1106 ΦΟΡΕΣ

Η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη

Ποινή κάθειρξης πέντε ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 49χρονο επιχειρηματία που κατηγορούνταν για πλαστογραφία μετά χρήσεως και κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, στον 49χρονο είχε δοθεί στα μέσα Ιανουαρίου 2001 πληρεξούσιο από επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος να διαχειρίζεται και να εκπροσωπεί την εταιρεία αποκλειστικά για τις τρέχουσες καθημερινές συναλλαγές, ρητά εξαιρουμένων αυτές που αφορούσαν έκτακτες πράξεις όπως εργασίες ανακαίνισης του εταιρικού καταστήματος, αγορά ή διάθεση εξοπλισμού, λήψη τραπεζικών ή άλλων δανείων.

Στο πλαίσιο αυτών των αρμοδιοτήτων του ο 49χρονος κατείχε και χρησιμοποιούσε μπλοκ επιταγών και τη σφραγίδα της εταιρείας. Η πληρεξουσιότητα αυτή διατηρήθηκε έως τις 28 Νοεμβρίου 2008 οπότε και ανακλήθηκε με νέα τροποποίηση του καταστατικού η οποία επιδόθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου του ίδιου έτους στον κατηγορούμενο.

Ωστόσο σύμφωνα πάντα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο 49χρονος στις αρχές του 2008 προέβη στην αγορά μίας άλλης επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη της Ρόδου και προκειμένου να αποπληρώσει το τίμημα αυτής αλλά και εργασίες ανακαίνισης και προμηθευτές χρησιμοποιώντας το μπλοκ επιταγών της άλλης επιχείρησης «έκοψε» δέκα επιταγές, συνολικής αξίας 131.000 ευρώ, τις οποίες και παρέδωσε στα πρόσωπα για τα οποία «κόπηκαν».

Όμως, επειδή τα χρήματα αυτά δεν δόθηκαν για να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες της πρώτης επιχείρησης που διαχειριζόταν ο 49χρονος και επειδή ουδεμία τέτοια εξουσιοδότηση είχε, η υπόθεση παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη και εκδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Μανώλη Κουτσούκου, επέβαλε ποινή κάθειρξης πέντε ετών στον κατηγορούμενου με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Διαβάστε ακόμη

45χρονος κατηγορείται για κατοχή 24 γραμμαρίων κοκαΐνης

Σύλληψη νεαρών τουριστών που επιχείρησαν να κατεβάσουν την ελληνική σημαία έξω από την ασφάλεια Ρόδου

32 συλλήψεις στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων την περασμένη εβδομάδα στα νησιά του Ν. Αιγαίου

Στο εδώλιο 56χρονος Αλβανός για 20 «φιξάκια» με χασίς

Πατέρας και γιος στο εδώλιο επειδή πουλούσαν είδη «μαϊμού»

Εντοπισμός και διάσωση 35 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Ρόδο

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση