Αναστάτωση στην Κάρπαθο από την ακύρωση πτήσεων

Αναστάτωση στην Κάρπαθο από την ακύρωση πτήσεων

Αναστάτωση στην Κάρπαθο από την ακύρωση πτήσεων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1496 ΦΟΡΕΣ

Τέλος στις ελπίδες των τουριστικών επιχειρηματιών της Καρπάθου για έναν καλύτερο τουριστικά Σεπτέμβριο δίνει η απόφαση της Ολλανδικής κυβέρνησης που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα το βράδυ να τίθενται σε καραντίνα οι Ολλανδοί που επιστρέφουν από όλα ανεξαιρέτως τα Ελληνικά νησιά. Χωρίς καμία διάκριση ανάμεσα στα νησιά που έχουν κρούσματα ιού (Ζάκυνθος, Λέσβος, Μύκονος κ.λπ.) και όσα δεν έχουν, όπως η Κάρπαθος.

Τις αρνητικές αυτές συνέπειες ανέφερε η Έπαρχος Καρπάθου και Ηρωικής Νήσου Κάσου κ. Καλλιόπη Νικολαΐδου στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες με τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Μ. Κόνσολα, υπογραμμίζοντας πόσο σημαντικό είναι και για το νησί να διασωθεί η ολλανδική αγορά.

Ο κ. Κόνσολας επεσήμανε ότι:
«Η παρέμβαση που γίνεται από τη χώρα μας προς την ολλανδική κυβέρνηση έχει φτάσει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο (γραφείο πρωθυπουργού), ενώ έχουν κινητοποιηθεί το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού, η ελληνική πρεσβεία στην Ολλανδία, η ολλανδική πρεσβεία στην Ελλάδα, το γραφείο του ΕΟΤ Ολλανδίας καθώς και όλοι οι μεγάλοι Ολλανδοί tour operators.

Είναι μια μάχη που γίνεται σε εθνικό επίπεδο και η προσπάθεια επικεντρώνεται στην κατεύθυνση, νησιά που έχουν καλό επιδημιολογικό προφίλ, να εξαιρεθούν από τον αποκλεισμό.

Πιέζουμε προς πάσα κατεύθυνση, να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, να είναι και η Κάρπαθος μέσα στους προορισμούς όπου οι Ολλανδοί θα συνεχίσουν να πετάνε».

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου