Κ. Ταρασλιάς: Φαίνεται ότι θα πιάσουμε τις αρχικές εκτιμήσεις για τη σεζόν

Κ. Ταρασλιάς: Φαίνεται ότι θα πιάσουμε τις αρχικές εκτιμήσεις για τη σεζόν

Κ. Ταρασλιάς: Φαίνεται ότι θα πιάσουμε τις αρχικές εκτιμήσεις για τη σεζόν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 583 ΦΟΡΕΣ

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που μεταφέρει ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Ταρασλιάς σχετικά με το πώς εξελίσσεται η κίνηση στη Ρόδο αφού, με τα σημερινά δεδομένα, φαίνεται να πιάνουμε τις αρχικές εκτιμήσεις για πάνω από πεντακόσιες χιλιάδες επισκέπτες τη φετινή, δύσκολη, σεζόν και αν όλα κυλήσουν ομαλά, η κίνηση θα συνεχιστεί και κάποιες ημέρες τον Οκτώβριο.

Ερωτηθείς σχετικά, χθες, ο ίδιος, δήλωσε: «Η αλήθεια είναι ότι η κίνηση είναι ομαλή, δεν υπάρχει κάποιο περιστατικό το οποίο να μας ανησυχεί.

Γνωρίζετε ότι χθες (σ.σ. προχθές) η Βρετανική κυβέρνηση έθεσε περιορισμούς σε επτά νησιά ελληνικά τα οποία πλέον όσοι τα επισκεφθούν από τη Μεγάλη Βρετανία είναι υποχρεωμένοι να μπουν σε καραντίνα-η Ρόδος δεν ανήκει σ’ αυτά. Πρέπει να ξέρετε ότι, ούτως ή άλλως, παλεύουμε βδομάδα με τη βδομάδα», είπε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος και, στη συνέχεια, ανέφερε ότι αναμένουμε και τους Ισραηλινούς να έρθουν στην περιοχή μας.

Χθες, μάλιστα, ο ίδιος μίλησε σε ένα ισραηλίτικο κανάλι και αντελήφθη ότι υπάρχει μία γενικότερη αγωνία από τους ίδιους κατά πόσο είναι αποδεκτοί. Τους εξήγησε, λοιπόν, ότι είναι ευπρόσδεκτοι, αρκεί βέβαια να τηρούν τα μέτρα. Μάλιστα, μετέφερε ότι ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι διότι φοβόντουσαν ότι θα έπρεπε να φοράνε μάσκα και στο δρόμο και τους εξήγησε ότι αυτό αφορά στους κλειστούς χώρους, καθώς και ότι τα καταστήματα είναι κανονικά ανοιχτά μέχρι τις 12:00 το βράδυ. Θύμισε, ακόμη, ότι οι Ισραηλινοί γιορτάζουν την πρωτοχρονιά τους τον Σεπτέμβρη και είναι ένας μήνας διακοπών για αυτούς.

Όσον αφορά την κίνηση από τις άλλες χώρες, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, παραμένουν σταθεροί οι Γερμανοί και οι Άγγλοι, που έχουν αποδειχθεί δύο κορυφαίες περιοχές για εμάς, και ακολουθούν φυσικά Ολλανδοί και Πολωνοί. Και δήλωσε, στη συνέχεια:

«Εκτιμώ ότι αν δεν συμβεί οποιοδήποτε απρόοπτο, θα φθάσουμε στον στόχο ή μάλλον στην εκτίμηση την οποία είχαμε κάνει αρχικά, που ήταν πάνω από 500 χιλιάδες (σ.σ. επισκέπτες) και αν όλα λειτουργήσουν με την ίδια λογική την οποία βλέπουμε ότι ισχύει αυτή τη στιγμή, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα μπούμε, πρώτα ο Θεός και λίγες μέρες μέσα στον Οκτώβριο».
Όσον αφορά τους ελέγχους, είπε ότι γίνονται συνέχεια και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό, ειδικά σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που είναι κατανοητό ότι υπάρχει και μία «δυσαρέσκεια» και από καταστήματα και από πελάτες, παρ’ όλο που οι Ροδίτες αρχίζουν να συνηθίζουν ότι στις 12:00 το βράδυ πρέπει να φεύγουν από τα εστιατόρια. Γεγονός είναι-πρόσθεσε ο κ. Ταρασλιάς-ότι οι έλεγχοι γίνονται λίγο πιεστικοί αλλά έτσι πρέπει να γίνεται.

Όσον αφορά τα ξενοδοχεία, ο Αντιδήμαρχος είπε ότι οι ξενοδόχοι είναι αρκετά ικανοποιημένοι μέχρι στιγμής, ωστόσο εκείνο που ο ίδιος θεωρεί καταπληκτικό είναι αυτό που διαπιστώνει από τα social media, ότι δηλαδή υπάρχει μία απίστευτη αγάπη για τη Ρόδο αφού φαίνεται ότι περιμένουν με πολλή χαρά να έρθουν εδώ ενώ ρωτάνε όσους έχουν επισκεφθεί το νησί σχετικά με τους ελέγχους κτλ., ενώ οι απαντήσεις που παίρνουν είναι ότι όλα πηγαίνουν κανονικά.

Εκφράζουν σε πολλές περιπτώσεις και τη στενοχώρια τους γιατί κάποια ταβέρνα φίλων τους ίσως δεν άνοιξε και αυτό, όπως είπε ο Αντιδήμαρχος, δείχνει λίγο και την ανθρώπινη σχέση και αποδεικνύεται ότι τελικά οι επαναλαμβανόμενοι τουρίστες, αυτοί που ονομάζουμε repeaters, είναι η σταθερή αξία της Ρόδου, αυτοί που αγαπούν και θεωρούν τη Ρόδο το εξοχικό τους για το καλοκαίρι. «Αυτοί είναι στην πραγματικότητα η μεγάλη μας δύναμη», τόνισε.

Τέλος, σε αναμονή βρίσκονται για τις εκθέσεις. Τώρα, έληξε αυτή στο Ντίσελντορφ που ήταν εξειδικευμένοι για τους φυσιολάτρες και φρόντισε η Διεύθυνση Τουρισμού να στείλει υλικό το οποίο μοιράστηκε μέσω του περιπτέρου του ΕΟΤ διότι δεν μετέβησαν εκεί άλλες αντιπροσωπείες.

Διαβάστε ακόμη

ΤUI Γερμανίας: Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για το 2025

ΞΕΕ: Ικανοποίηση για το «φρένο» της Ε.Ε. στις αθέμιτες πρακτικές της Booking

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές