Απογοήτευση και προβληματισμός για την εισαγωγή φοιτητών στα πανεπιστήμια με πολύ χαμηλές βαθμολογίες

Απογοήτευση και προβληματισμός για την εισαγωγή  φοιτητών στα πανεπιστήμια με πολύ χαμηλές βαθμολογίες

Απογοήτευση και προβληματισμός για την εισαγωγή φοιτητών στα πανεπιστήμια με πολύ χαμηλές βαθμολογίες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 220 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Γεώργιος Β. Παπαγεωργίου

Απορώ τι συμβαίνει στο υπουργείο Παιδείας και σε όλο το εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά κυρίως στο σύστημα εισαγωγής στα Ελληνικά Πανεπιστήμια στα οποία καταντήσαμε να εισάγονται με 0,60, 1, 2, ή 3, δηλαδή με βαθμολογία κάτω από τη βάση, ένα φαινόμενο τραγικό που δείχνει την προχειρότητα, ή την ανευθυνότητα των αρμοδίων, για δίκαια εισαγωγή των ικανών, μελλοντικών επιστημόνων.

Ακούω και διαβάζω ότι κάποια ελληνικα Πανεπιστήμια αξιολογούνται ως πολύ καλά έως και άριστα, στη λίστα των παγκόσμιων Πανεπιστημίων και ειλικρινά χαίρομαι γι’ αυτό, γιατί έτσι μόνον δικαιολογείται το γεγονός ότι Έλληνες επιστήμονες, μηχανικοί, ιατροί, αρχιτέκτονες και δικηγόροι πτυχιούχοι Ελληνικών Πανεπιστημίων διαπρέπουν στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό, πάντα.

Ειλικρινά λυπούμαι γιατί αυτό το φαινόμενο προσβάλλει εν τω συνόλω του το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας και κυρίως μειώνει το υψηλό επίπεδο ικανοτήτων και γνώσεων του συνόλου των φοιτητών μας που εισάγονται με υψηλή βαθμολογία και που δείχνει το άριστο επίπεδο προετοιμασίας και δικαιώνει όλες τις προσπάθειες των σπουδαστών, γονέων και καθηγητών που εργάζονται επίπονα, συστηματικά.

Το υπουργείο Παιδείας οφείλει να αναθεωρήσει προγενέστερες αποφάσεις κυρίως σκοπιμοτήτων, να εξαλείψει παντελώς τέτοια φαινόμενα που μας ζημιώνουν και διεθνώς και να φροντίσει την όσον το δυνατόν καλύτερη αναβάθμιση των σπουδών των φοιτητών μας, να εφαρμόσει ένα δίκαιο αδιάβλητο και παραγωγικό σύστημα εισαγωγής, αντάξιο της ιστορίας μας, της εν γένει παιδείας μας στις επιστήμες και τον πολιτισμό.

Το κράτος μας αυτήν την περίοδο έχει πολλά βάσανα, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε επιεικείς ως προς τις κρίσεις μας, αφού δυστυχώς όλοι οι υπουργοί Παιδείας που χρημάτισαν κατά καιρούς, προσπαθούν και απορώ πώς μπορούν να εφαρμόσουν προσωπική πολιτική.

Νομίζω πως ήρθε ο καιρός να αποφασισθεί και στην Ελλάδα η λειτουργεία ξένων Πανεπιστημίων, ανταγωνιστικά των Ελληνικών για ένα καλύτερο αποτέλεσμα σπουδών και παιδείας.
Αναμένουμε...

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη στη Βιομηχανία Αεριούχων Ποτών «ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ»: Μία εκπαιδευτική ματιά στην τοπική παραγωγή

Τη δράση «MyEU2024 - Συμμετέχω ενεργά στο Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» φιλοξένησε ο δήμος Ρόδου για μαθητές του νησιού μας

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων