Δύο συλλήψεις για βαλίτσα που περιείχε 2,8 κιλά χασίς

Δύο συλλήψεις για βαλίτσα που περιείχε 2,8 κιλά χασίς

Δύο συλλήψεις για βαλίτσα που περιείχε 2,8 κιλά χασίς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 663 ΦΟΡΕΣ

Ο παραλήπτης αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του

Βαλίτσα με ναρκωτικά και συγκεκριμένα με 2.785 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, έστειλε 51χρονος από την Αθήνα στη Ρόδο στον εαυτό του, για να την παραδώσει σε 55χρονο!

Η αποστολή έγινε πριν από μερικές ημέρες με μεταφορική εταιρεία και η «παράδοση» προχθές, παρουσία των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου οι οποίοι και συνέλαβαν τους δράστες!
Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που διενεργούνται στις μεταφορικές εταιρείες για την καταστολή της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, προχθές (10 Σεπτεμβρίου 2020) το πρωί εντοπίστηκε από τον αστυνομικό σκύλο ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών η βαλίτσα με τα ναρκωτικά.

Ως αποστολέας αλλά και παραλήπτης της βαλίτσας ήταν ο 51χρονος ο οποίος περίπου στις 11.30 το πρωί περιφέρονταν γύρω από τη μεταφορική και μισή ώρα αργότερα παρέλαβε τη βαλίτσα.
Τότε επενέβησαν οι αστυνομικοί της Δίωξης οι οποίοι και τον συνέλαβαν.

Σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν μέσα στη βαλίτσα τρεις συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 2.785 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και επάνω του ένα κινητό τηλέφωνο και δύο παραστατικά αποστολής και παραλαβής από τη μεταφορική με ημερομηνίες από 20 Αυγούστου 2020 και 9 Σεπτεμβρίου 2020.

Όπως δήλωσε ο 51χρονος στους αστυνομικούς, η βαλίτσα με το περιεχόμενό της, προορίζονταν για τον 55χρονο στον οποίο στο παρελθόν έχει παραδώσει πολλές φορές ναρκωτικές ουσίες.
Μάλιστα ο 51χρονος εξήγησε πως η διαδικασία έχει ως εξής: παραλαμβάνει τις ναρκωτικές ουσίες από τη μεταφορική, περπατάει μερικά μέτρα και στη συνέχεια τα αφήνει στο πεζοδρόμιο, από όπου και τα παραλαμβάνει ο 55χρονος, τα βάζει στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο με το οποίο κινείται και ακολούθως φεύγει για το χωριό του όπου και διαμένει.

Έτσι έγινε και αυτή τη φορά, και προχθές μισή ώρα μετά τις 12 το μεσημέρι ο 51χρονος άφησε τη βαλίτσα στο συγκεκριμένο πεζοδρόμιο στην περιοχή του Ροδινίου, από όπου λίγα λεπτά αργότερα πήγε με το αυτοκίνητό του (με το οποίο έκανε βόλτες ο 55χρονος) την πήρε και την φόρτωσε στο όχημά του. Τότε έκαναν «έφοδο» οι αστυνομικοί οι οποίοι και συνέλαβαν τον 55χρονο!

Σε έλεγχο που έγινε στον 55χρονο βρέθηκε να κατέχει ένα κινητό τηλέφωνο και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του εντοπίστηκαν 3 δενδρύλλια κάνναβης, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 6 γραμμαρίων, και 21 αβολίδωτα φυσίγγια πολεμικού όπλου.

Τα ναρκωτικά και τα φυσίγγια κατασχέθηκαν ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους προσήχθησαν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου και τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν στην ανάκριση.

Ο 51χρονος δια του συνηγόρου του κ. Νικηφόρου Παπανικόλα ζήτησε και πήρε προθεσμία για την προσεχή Δευτέρα, ενώ ο 55χρονος απολογήθηκε χθες το απόγευμα συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του κ.κ. Καλλιόπη Οικονόμου και Στέλιο Κιουρτζή.

Αφέθηκε ελεύθερος
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 55χρονος απολογούμενος χθες ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και ισχυρίστηκε ότι είναι τοξικομανής και πως με την υπόθεση ουδεμία σχέση έχει.

Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε ότι οι ποσότητες που βρέθηκαν στην κατοχή του τις είχε αποκλειστικά για δική του χρήση και σε ό,τι αφορά τα δενδρύλλια τα δύο εκ των τριών ήταν «αρσενικά». Ο ίδιος πρόσθεσε για τη βαλίτσα πως ο 51χρονος του είχε πει ότι έχει ναρκωτικά από τα οποία θα μπορούσε να αγοράσει. Ο 55χρονος τόνισε πως δεν γνώριζε περί τι ποσοτήτων επρόκειτο και πως είχαν συμφωνήσει να δοκιμάσει για να δει αν του έκανε ώστε να προμηθευτεί για να κάνει αποκλειστικά ο ίδιος χρήση.

Τελικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 55χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 3.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο