Τα φιλικά είναι για τους ...κανονικούς προπονητές

Τα φιλικά είναι για τους ...κανονικούς προπονητές

Τα φιλικά είναι για τους ...κανονικούς προπονητές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 270 ΦΟΡΕΣ

«Τα φιλικά είναι για τους ...προπονητές του πάγκου» είπε ο προπονητής της Ρόδου Κώστας Βελιτζέλος κατά την διάρκεια ραδιοφωνικής του τοποθέτησης για τη μέχρι τώρα προετοιμασία. Και ασφαλώς έχει απόλυτο δίκιο και είναι η μεγάλη αλήθεια.

Δυστυχώς στην Ελλάδα (και φυσικά και στην περιοχή μας), όπως το έχουμε γράψει και άλλη φορά, τα έχουμε αναγάγει σε ευκαιρία ανάλυσης και κριτικής από τους ...προπονητές της εξέδρας. Το ...σπορ είναι πολύ γνωστό στους Έλληνες καθώς κάθε καλοκαίρι τέτοια περίοδο αρέσκονται στο να κρίνουν το τι ακριβώς θα γίνει μετά από μια περίοδο αρκετών μηνών, όταν θα έχουν τελειώσει τα πρωταθλήματα.

Σε ποια θέση θα τερματίσουν δηλαδή οι ομάδες, αν θα παίξουν καλή μπάλα, πόσα γκολ θα βάλουν και τα σχετικά... Η λίστα είναι πολύ μεγάλη και θα ήταν κάπως βαρετό να την αναλύσουμε όλη τώρα. Όμως το μεγάλο θέμα είναι ότι είναι τελείως άκομψο εμείς οι ...προπονητές εκτός γραμμών γηπέδων, να κρίνουμε τη δουλειά των ...κανονικών προπονητών. Αυτών δηλαδή που αφιερώνουν αρκετές ώρες της ημέρας τους για να μελετήσουν και εν συνεχεία να μεταδώσουν τις γνώσεις τους στους ποδοσφαιριστές.

Για σκεφτείτε το λίγο. Ποιοι από αυτούς που ελαφρά τη καρδία λένε την ...κορώνα τους, αντιλαμβάνονται πως είναι μια ημέρα ενός προπονητή κατά την περίοδο της προετοιμασίας; Πόσοι γνωρίζουν τι συμβαίνει στις προπονήσεις;

Αλλά πολύ περισσότερο, πόσοι πραγματικά ξέρουν από τον ορθολογικό τρόπο λειτουργίας μιας ομάδας στην περίοδο της προετοιμασίας; Τα ερωτήματα είναι ρητορικά βέβαια. Τις απαντήσεις τις γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά.

Τα φιλικά παιχνίδια αυτής της περιόδου προσφέρονται για «πειραματισμούς» και προπονητικές οδηγίες και όχι για να κρίνει ο καθένας αν η ομάδα είναι καλή ή όχι. Αυτό είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει όταν θα ξεκινήσουν τα επίσημα παιχνίδια και εκεί όλες οι ομάδες θα παίζουν ...κανονικά. Τώρα δεν παίζουν. Πειραματισμούς κάνουν...

Δραγάτης Δημήτρης

Διαβάστε ακόμη

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ

Επιπλέον παιχνίδια στο πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων