Ρόδος: Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο 51χρονος για τη βαλίτσα με το χασίς

Ρόδος: Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο 51χρονος για τη βαλίτσα με το χασίς

Ρόδος: Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο 51χρονος για τη βαλίτσα με το χασίς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 668 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 51χρονος που απέστειλε και παρέλαβε τη βαλίτσα με τα 2.785 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Όπως είναι γνωστό στην ίδια υπόθεση κατηγορείται και ένας 55χρονος, ο οποίος φέρεται ως ο άνθρωπος στον οποίο ο 51χρονος θα παρέδιδε τη βαλίτσα.

Σε βάρος και των δύο εμπλεκομένων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και χθες το μεσημέρι συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Νικηφόρο Παπανικόλα προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε.

Ο 51χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, αποδέχτηκε την πράξη του, ότι δηλαδή έκανε εν γνώσει του τη μεταφορά της βαλίτσας με τα ναρκωτικά λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται.

Πιο συγκεκριμένα, ο 51χρονος είπε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και παράλληλα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας για τα οποία λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, ενώ δεν εργάζεται.

Τη βαλίτσα είπε ότι του την έδωσε ένας αλλοδαπός στην Αθήνα για να την παραδώσει στον 55χρονο και πως για αυτή του την εξυπηρέτηση θα ελάμβανε ένα μικρό χρονικό ποσό που θα κάλυπταν την προμήθεια των φαρμάκων του.

Ο ίδιος είπε ότι ουδέποτε στο παρελθόν έχει κάνει κάτι τέτοιο ξανά και πως οδηγήθηκε στην πράξη του αυτή εξαιτίας της τρομερής οικονομικής του ένδειας.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 51χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 200 ευρώ.

Σημειώνεται πως και ο 55χρονος που απολογήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 3000 ευρώ.

Ο εντοπισμός της βαλίτσας και οι συλλήψεις
Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης όταν, στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που διενεργούνται στις μεταφορικές εταιρείες για την καταστολή της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, στις 10 Σεπτεμβρίου 2020 το πρωί εντοπίστηκε από τον αστυνομικό σκύλο ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών η βαλίτσα με τα ναρκωτικά.

Ως αποστολέας αλλά και παραλήπτης της βαλίτσας ήταν ο 51χρονος, ο οποίος περίπου 11.30 το πρωί περιφέρονταν γύρω από τη μεταφορική και μισή ώρα αργότερα παρέλαβε τη βαλίτσα.
Τότε επενέβησαν οι αστυνομικοί της Δίωξης οι οποίοι και τον συνέλαβαν.

Σε έλεγχο που του έκαναν βρήκαν μέσα στη βαλίτσα τρεις συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 2.785 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και επάνω του ένα κινητό τηλέφωνο, και δύο παραστατικά αποστολής και παραλαβής από τη μεταφορική με ημερομηνίες από 20 Αυγούστου 2020 και 9 Σεπτεμβρίου 2020.

Όπως δήλωσε ο 51χρονος στους αστυνομικούς η βαλίτσα με το περιεχόμενο της, προορίζονταν για τον 55χρονο στον οποίο στο παρελθόν έχει παραδώσει πολλές φορές ναρκωτικές ουσίες.

Μάλιστα, ο 51χρονος εξήγησε πως η διαδικασία έχει ως εξής: παραλαμβάνει τις ναρκωτικές ουσίες από τη μεταφορική, περπατάει μερικά μέτρα και στη συνέχεια τα αφήνει στο πεζοδρόμιο, από όπου και τα παραλαμβάνει ο 55χρονος, τα βάζει στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο με το οποίο κινείται και ακολούθως φεύγει για το χωριό του όπου και διαμένει.

Έτσι έγινε και αυτή τη φορά, και στις 10 Σεπτεμβρίου 2020 μισή ώρα μετά τις 12 το μεσημέρι ο 51χρονος άφησε τη βαλίτσα στο συγκεκριμένο πεζοδρόμιο στην περιοχή του Ροδινιού, από όπου λίγα λεπτά αργότερα πήγε με το αυτοκίνητο του (με το οποίο έκανε βόλτες ο 55χρονος) την πήρε και τη φόρτωσε στο όχημα του. Τότε έκαναν «έφοδο» οι αστυνομικοί οι οποίοι και συνέλαβαν τον 55χρονο!

Σε έλεγχο που έγινε στον 55χρονο βρέθηκε να κατέχει ένα κινητό τηλέφωνο και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του εντοπίστηκαν 3 δενδρύλλια κάνναβης, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 6 γραμμαρίων, και 21 αβολίδωτα φυσίγγια πολεμικού όπλου.

Τα ναρκωτικά και τα φυσίγγια κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους προσήχθησαν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου και τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν στην ανάκριση.

Πάντως, ο 55χρονος κατά την απολογία του, συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του κ.κ. Καλλιόπη Οικονόμου και Στέλιο Κιουρτζή, αρνήθηκε τις κατηγορίες, όπως αυτές του αποδίδονται και ισχυρίστηκε ότι είναι τοξικομανής και πως με την υπόθεση ουδεμία σχέση έχει.
Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε ότι οι ποσότητες που βρέθηκαν στην κατοχή του της είχε αποκλειστικά για δική του χρήση και σε ό,τι αφορά τα δενδρύλλια τα δύο εκ των τριών ήταν «αρσενικά».

Ο ίδιος πρόσθεσε για τη βαλίτσα πως ο 51χρονος του είχε πει ότι έχει ναρκωτικά από τα οποία θα μπορούσε να αγοράσει. Ο 55χρονος τόνισε πως δεν γνώριζε περί τι ποσοτήτων επρόκειτο και πως είχαν συμφωνήσει να δοκιμάσει για να δει αν του έκανε, ώστε να προμηθευτεί για να κάνει αποκλειστικά ο ίδιος χρήση.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων