Τέσσερα νησιά της Δωδεκανήσου θα επισκεφθεί η υπουργός Πολιτισμού

Τέσσερα νησιά της Δωδεκανήσου θα  επισκεφθεί η υπουργός Πολιτισμού

Τέσσερα νησιά της Δωδεκανήσου θα επισκεφθεί η υπουργός Πολιτισμού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 422 ΦΟΡΕΣ

Πιθανόν να δρομολογηθεί στη Ρόδο το θέμα της προγραμματικής σύμβασης της Παλιάς Πόλης

Επίσκεψη…διαρκείας στα Δωδεκάνησα θα πραγματοποιήσει αυτή την εβδομάδα η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη η οποία, όσο αφορά τη Ρόδο, έρχεται έχοντας πρώτο θέμα στην ατζέντα της τη νέα προγραμματική σύμβαση για τη Μεσαιωνική Πόλη!

Η επίσκεψη αυτή της Υπουργού Πολιτισμού στην περιοχή μας φαίνεται να είναι ιδιαίτερης βαρύτητας, καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής, σε κάθε νησί που θα επισκεφθεί έχει προγραμματίσει συσκέψεις με τους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών και φορέων οι οποίοι αναμένεται να της θέσουν επί τάπητος όλα τα μείζονα θέματα που μας απασχολούν και άπτονται των αρμοδιοτήτων της. Παράλληλα, σε κάθε νησί, αναμένεται να πραγματοποιήσει αυτοψίες σε αρχαιολογικούς χώρους.

Αναλυτικά:
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, λοιπόν, η Υπουργός αναμένεται να αναχωρήσει για Δωδεκάνησα σήμερα, Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου. Πρώτη στάση της θα είναι η Λέρος, στη συνέχεια θα έρθει Ρόδο, ακολούθως θα μεταβεί στη Σύμη, από εκεί πάλι θα επιστρέψει στη Ρόδο για ν’ αναχωρήσει στη συνέχεια για Καστελόριζο, όπου και αναμένεται να βρίσκεται την ερχόμενη Κυριακή 20 του μηνός και στη συνέχεια θα επιστρέψει πάλι Ρόδο για ν’ αναχωρήσει για Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα 21 του μηνός.

Στη Ρόδο: Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εδώ θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις/συσκέψεις με τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, με υπηρεσιακούς παράγοντες της Εφορείας Αρχαιοτήτων και αυτοδιοικητικούς φορείς.

Κυρίαρχα θέματα αναμένεται να είναι η προγραμματική σύμβαση για τη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, η πορεία εξέλιξης των έργων του ΕΣΠΑ, καθώς και ο προγραμματισμός ένταξης έργων στη Νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027. Επίσης, θα πραγματοποιήσει και αυτοψία σε αρχαιολογικούς χώρους.

Στη Λέρο: Εκεί, που θα είναι και η πρώτη της στάση στα Δωδεκάνησα, η κα Μενδώνη θα έχει συναντήσεις με τον Αντιπερφιερειάρχη, τον Δήμαρχο του νησιού κ. Ηλία Κόλια, με υπηρεσιακούς παράγοντες της Εφορείας Αρχαιοτήτων και με αυτοδιοικητικούς φορείς , ενώ θα πραγματοποιήσει και αυτοψία σε αρχαιολογικούς χώρους και νεότερα μνημεία, προκειμένου να σχεδιαστεί ο προγραμματισμός δημιουργίας Πολιτιστικών Διαδρομών.

Στη Σύμη: Η Υπουργός θα παρευρεθεί στα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου του νησιού την ερχόμενη Παρασκευή.

Στο Καστελόριζο: Η Υπουργός θα παρευρεθεί στο ακριτικό νησί της Δωδεκανήσου για να παρακολουθήσει την πολιτιστική δράση «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός». Πρόκειται για το ρεσιτάλ που διοργανώνει η Λυρική Σκηνή για τον εορτασμό της συμπλήρωσης ενενήντα πέντε χρόνων από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη. Κατά την παραμονή της, όμως, η κα Μενδώνη θα έχει συναντήσεις με φορείς του νησιού και θα εποπτεύσει έργα που γίνονται σε μνημεία.

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων